Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Öğe Öznitelikleri. Bilmen gereken herşey

Belge Nesnesi Modeli (DOM), iyi planlanmış bir programlama arabirimi (API) olan bir Uygulama Programlama Arabirimidir (API) yapılandırılmış XML ve HTML dokümanları. API belgelerin nihai yapısını, bunlara nasıl erişileceğini ve web kazıyıcıların web'deki dokümanlara nasıl erişip kazıyarak attığını tanımlar.

DOM, HTML öğelerinde bulunan öznitelikleri almak ve değiştirmek için çalışır. Dom ile, belirli bir belgede kullanılan öğe niteliklerine ve stillerine erişebilirsiniz. Birkaç sıyırma tekniği ile hedef dokümanın arka plan görüntüsünü alabilirsiniz.

HTML DOM Düğümleri

JavaScript söz konusu olduğunda, DOM bir World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) standardı olarak adlandırılır. Dom, belgelere erişmek için bir standardı tanımlamak ve göstermek için kullanılır. Model, komut dosyaları ve programların bir belge yazmak için kullanılan yapıya erişmesini ve güncellenmesini sağlar.

HTML DOM söz konusu olduğunda, her şey bir düğüm olarak düşünülebilir. Örneğin:

  • Tüm HTML öznitelikleri öznitelik düğümleridir;
  • Yorumlar, yorum düğümleridir;
  • Tüm HTML elemanları element düğümleridir;
  • Belgenin kendisi belge düğümü olarak adlandırılır.

Belge Nesnesi Modeli, XML ve HTML belgelerindeki öğelere erişmek ve bunları değiştirmek için kullanılır. Elemanlar, gezinme ve değiştirme için kolaylıkla geçilebilen bir veri yapısına (ağaç benzeri) organize edilmekte ve yönetilmektedir..Basamaklı Stil Sayfalarını (CSS) kullanarak DIV, gövde veya HTML öğelerine sınıflar ekleyebilir veya JS'yi kullanarak öğelerle etkileşimde bulunabilirsiniz.

Nesneler hakkında bilmeniz gerekenler property

Düğümlere, ilgili dizin numaralarını kullanarak erişilebilir ve bunlar tarafından idare edilebilir, burada minimum dizin "0" 'dır. Attributes özelliği, NamedNodeMap nesnesi gibi belirli düğümün niteliklerinin ayrıntılı bir koleksiyonunu döndürerek çalışır. Sayısal endekslemenin, bir öğe niteliğine gitmenize yardımcı olacağını unutmayın.

Element niteliği

element niteliği özelliği, belirli bir düğüme kayıtlı tüm öznitelik düğümlerinin geçerli bir koleksiyonunu döndürür. Basit bir deyişle, bir NamedNodeMap'tır. Dolayısıyla Array yöntemlerinden yoksundur. Öznitelik (belirtilen nitelikle ilgili herhangi bir veriyi temsil eden dizeler çifti) düğümleri, kullanılan tarayıcıya bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Bu yazıda, NamedNodeMap Nesnesi, belirli bir öğe öznitelik düğümlerinin yapılandırılmamış derlemesini ifade eder. Kullanmakta olduğunuz tarayıcıya ilişkin panik yapmak zorunda değilsiniz. NamedNodeMap nesnesi ve Attribute nesnesi, büyük web tarayıcılarında desteklenir.

NamedNodeMap nesnesi, doğru nitelik niteliklerini belirlemek için kullanabileceğiniz bir length özelliği içerir. Bir belgedeki toplam öznitelik sayısını belirledikten sonra, öznitelik düğümleri arasında döngü yapın ve hedef bilgilerinizi çıkarın. Bir metinden veri alırken HTML özniteliklerinin, Öznitelik nesnenizin özelliklerini içeren öznitelik düğümleri olarak da adlandırıldığını göz önünde bulundurun.

Internet Explorer tutkunları için attributes özelliğinin belirli bir öğe için olası özniteliklerin ayrıntılı bir koleksiyonunu döndürme eğiliminde olduğuna dikkat edin. Belirli bir HTML öğesi için bir DOM düğümü oluşturulduktan sonra, birçok nitelik aynı adları taşıyan niteliklerle ilgilidir. Bir HTML kaynak kodu geliştirirken, HTML öğelerindeki öznitelikleri tanımlayabilirsiniz. Tarayıcınız komut dosyanızı ayrıştırdıktan sonra, benzer düğümlü bir ilgili DOM oluşturulur. İlgili düğüm bir nesne olarak adlandırılır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport