Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı Screen Scrapers ile Nasıl Çalışacağını Açıklıyor

Ekran kazıyıcılar, sitelerden veri çıkaran ve kullanıcılara sağlayan veri madenciliği araçlarıdır. hemen hemen her format. Veri biçimi API, CSV, MySQL, MS SQL, Access ve Excel olabilir. Web sitesi sökücüler, HTML kazıyıcılar, otomatik veri toplayıcılar ve web çıkarıcıları da dahil olmak üzere ekran kazıyıcılar için birkaç eşanlam bulunur.

Geçmişte insanlar ana bilgisayar bilgisayarlarında çalışmaktaydı. Önemli ticari bilgilerle çalışmak için metin tabanlı veya yeşil ekran arayüzleri kullanmaları gerekiyordu. Ve bir bilgisayar terminal ekranından metni okumak için ekran kazıyarak kullandılar. Ancak günümüzde, ekran kazıması, web sitelerinden başka amaçlarla kullanılması için veri edinme anlamına gelmektedir. Ekran kazıyıcılar, gerekli verileri toplamak için web'deki birden çok sitedeki verileri tarayabilir.

Peki bir ekran kazıyıcı nasıl çalışır? Bir ekran kazıyıcı arama motoru tarayıcıları veya örümcekleri ile karşılaştırılabilir. Bu tarayıcılar, birden fazla web sayfası içeren milyonlarca siteye erişir. Örümcek, aradığı verileri toplamak ve dizin etmek için sistemli olarak bu sayfaları tarar veya tarar. Toplanan ve endekslenmiş veriler daha sonra, arama motorunun sonuçları olarak son İnternet kullanıcısına sunulur. Bu tür veriler normalde insan kullanımı için özel olarak düzenlenmiş bir biçimde sunulmaktadır.

Bununla birlikte, bir ekran kazıyıcı bir sitenin kodunu tarayacak ve istenmeyen kodu filtreleyecektir. Bu nedenle, bir ekran kazıyıcının temel işlevi yararlı verileri aramaktır. Bu verileri çıkarır ve ek özellikler olmaksızın basit bir veritabanı olarak sunar.

Ekran kazıyıcılar genellikle verilere erişmek için bir sitenin HTML kodlamasını tarar. Ayrıca, PHP veya JavaScript gibi diğer komut dosyası dillerini de arayabilirler. Bu noktada mayınlı veriler HTML olarak sunulabilir, böylece web kullanıcıları tarayıcıları ile erişebilirler. Metin verileri olarak da saklanabilir.

Ekran sıyırıcıları için çeşitli kullanımlar vardır, ancak işletmeler tarafından, bir anahtar kelime ile ilgili sitelerden ilgili bilgileri, karşılaştırma verileri, e-tablolar, grafikler ve grafikler (kullanılmak üzere) oluşturmak için kullanmaları için bir ekran kazıyıcı kullanılır Sunumlarda veya raporlarda. Ekran kazıma araçları büyük bir zaman kazandırır çünkü zamanından yalnızca küçük bir kesitte web'ten büyük veriler çıkarır. Aynı ödevi yürüten bir kişi, ilgili web sitelerini aramak, bağlantıları tıklamak ve ihtiyaç duyduğu önemli bilgileri bulmak için her bir web sayfasına göz gezdirmek zorunda kalacaktır. Aşırı yorucu ve zaman alıcı olabilir.

Ekran kazıyıcı web sörfçüleri ve webmasterlar için bir nimet haline gelebilir, ancak bencil amaçlar için de kullanılabilir. Spam'i kendi reklamcılık tekniklerinden biri olarak kullanan kişiler veya şirketler, örneğin, e-posta adreslerini sitelerden yasadışı olarak çıkarmak için ekran kazıyıcılardan faydalanabilir.

Başkalarının sitelerini izinsiz sıyırmak için yasal olarak herhangi bir sonuç var mı? Ekran kazıyıcı önemli bir bilgisayar programı olmasına rağmen, kullanırken yasallıkları ve etiği akılda tutmak önemlidir. Ekran kazımanın yasal ve yasadışı biçimleri vardır. Verilerin izinsiz olarak başkasının web sitesinden çıkartılması telif hakkını ihlal edebilir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport