Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: En iyi JavaScript Kütüphaneleri ve Screen Scraping İçin Çerçeveler

Bir çerçeve ve kütüphane arasındaki fark nedir? Bir kitaplık, programlama diline bağlı olarak farklı nesnelerden ve işlevlerden oluşan kullanışlı bir kod parçasıdır. Öte yandan, bir çerçeve farklı kütüphanelerden oluşabilir veya olmayabilir. Farklı kanca ve geri arama özellikleri sunar, bu nedenle ekran kazıyıcılar ve web uygulamaları oluşturmaya devam edebiliriz. Hem kütüphaneler hem de çerçeveler yararlıdır ve onlarla çeşitli şekillerde denemek iyidir. Ekran kazıması veya veri çıkarımı için en iyi JavaScript kitaplıkları ve çerçeveleri aşağıda tartışılmıştır.

 1. Node.js 

Node.js, sunucu tarafındaki farklı kodların çalıştırılmasına yardımcı olan çapraz platform, açık kaynak kodlu JavaScript kitaplığıdır. Sunucu tarafında komut dosyası oluşturmak için JavaScript'i kullanmamızı sağlar ve genellikle dinamik web içeriği üretmek için sunucu tarafı komut dosyalarını çalıştırır. Zaman geçtikçe, Node.js, JavaScript paradigmalarının temel öğelerinden biri haline geldi. Farklı ekran kazıyıcıları, web uygulamaları, tarayıcı oyunları ve gerçek zamanlı iletişim programları oluşturmaya yardımcı olur.

 2. jQuery 

En ünlü ve verimli JavaScript kitaplıklarından biridir. John Resig, 2006'da jQuery'yi yayımladı ve tüm dünyada kullanılan web siteleri. jQuery öncelikle Belge Nesnesi Modeli (DOM) manipülasyonu için kullanılır. DOM, web sayfalarındaki tüm öğeleri temsil eden ağaç benzeri bir yapıdır.

 3. Altında 

2009 yılında Jeremy Ashkenas, ekran kazıması için yardımcı program kütüphanesi olan Underscore'ı geliştirdi ve başlattı. Alt çizgi, nesneleri ve dizileri daha iyi bir şekilde manipüle etmeye yardımcı olan yüzlerce işlevden oluşur..Bu JavaScript kitaplığının en belirgin özelliklerinden biri, basit ekran kazıyıcı veya veri çıkarıcıları oluşturmasına yardımcı olmasıdır. Bununla birlikte, Underscore, gelişmiş ve daha güçlü sıyırıcılar veya web uygulamaları geliştirmek istiyorsanız iyi değildir.

Diğer yandan Lodash, Alt Forum'dan daha az önemlidir. Bu JavaScript kitaplığı öncelikle arama motorlarından bağlantıları çıkarmak için kullanılır. Underscore ve Lodash, kapsamlı FP uygulamaları oluşturmaya yardım ediyor.

 4. Ember.js: 

Ember.js çeşitli etkileşimli özelliklere sahip açık kaynak kodlu JavaScript çerçevesidir. Yehuda Katz 2011'de serbest bıraktı ve Ember.js daha önce SproutCore 2.0 olarak biliniyordu. Ruby on Rails'e benzer özelliklere sahiptir, oldukça esnektir ve konfigürasyon üzerinde konvansiyon tercih eder. Ember.js ile, yüksek performanslı ekran kazıyıcıları kolayca oluşturabilirsiniz.

 5. Aurelia 

Bu ön uç ve açık kaynak JavaScript çerçevesidir. Rob Eisenberg Aurelia'yı 2016'da oluşturdu ve mobil, web ve masaüstü uygulamaları için uygun. Aurelia'yı geniş kapsamlı veri çıkarıcılar geliştirmek için de kullanabilirsiniz. Çeşitli ECMAScript özelliklerine sahiptir ve kodları bu özellikleri kullanarak yazmamızı sağlar.

 6. Vue.js: 

Bu, bir süredir dolaşan başka bir açık kaynak kodlu JavaScript çerçevesidir. Vue.js Evan You tarafından yaratıldı ve zamanla rafine edildi. Kendine özgü özelliklerinden biri ilerlemesidir. Web uygulamaları ve sıyırıcılar oluşturmak için Vue.js'yi kullanabilirsiniz. Diğer önemli özellikleri arasında şablonlar, bileşenler, iki yönlü veri bağlama, reaksiyona odaklanma ve geçişler üzerinde duruluyor.

Web geliştirme veya programlama konusunda yeniyseniz, yukarıda bahsedilen JavaScript çerçeveleri ve kütüphaneleri ile birlikte gitmek iyidir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport