Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon ürününüzün derecelerini nasıl geliştirebilirim?

Yüksek ve istikrarlı bir gelir sağlamak için Amazon'da yüksek bir ürün sıralamanızın olması zorunludur. Envanter sıralamanızın iyileştirilmesi sizi potansiyel müşterilerinizin önünde buluyor ve satışlarınızı artırma şansınızı artırıyor.

Amazon, Amazon arama sonuçları sayfasında belirli bir sırada yer vermek için benzersiz sıralama formülünü uygular. Bu algoritma A9 ismiyle bilinir. Diğer arama motorları gibi Amazon da sistemin daha iyi hale getirilmesi ve mevcut tüm hataların ortadan kaldırılması için sıralama sistemini sürekli olarak günceller. Bu nedenle, ürünlerinizi Amazon arama sonuçlarında daha üst sıralarda tutmak için tüm son sıralama güncellemeleri ve endüstri yenilikleri ile güncel kalmalısınız.

Bu yazıda, Amazon'taki ürünlerin faydalı ve kanıtlanmış optimizasyon ve pazarlama teknikleri kullanılarak görünür hale getirilmesi konusu tartışacağız.

Olası anahtar kelimelerin listesini yapın

Ürünlerinizin uygun listeye alındığından emin olmak için arama terimleri, mümkün olduğunca çok sayıda alakalı arama kombinasyonu araştırmanız gerekir. Potansiyel müşterilerin çoğunu hedeflemek istiyorsanız popüler yüksek hacimli anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Amazon pazarını araştıran veya üçüncü taraf anahtar kelime araştırma araçlarını uygulayan bu arama terimlerini bulabilirsiniz. Ayrıca, Satıcı Orta Anahtar Kelime Tablosunda hedeflenen arama terimlerinizi de tanımlayabilirsiniz. Kullanıma hazır bazı uzun arama terimlerine sahip olduğunuzdan emin olun. Bu arama terimleri, kesin kullanıcı sorgularını karşılamanıza yardımcı olacaktır. Şahsen denedim en iyi anahtar kelime araştırma araçları arasında şunları kullanmanızı öneririm:

  •  Semalt Auto SEO / Semalt Amazon SEO  

Bu araç size seçilen her arama teriminin bir arama hacmi gösteren kapsamlı bir anahtar kelime araştırması sağlayacaktır. Hem genel arama terimlerini hem de uzun kuyruk cümlelerini sağlayabilir. Sonar, ürününüzü sıralamanız için ihtiyaç duyacağınız tüm değerli arama terimlerini keşfetmenize yardımcı olacak ücretsiz bir anahtar kelime araştırma aracıdır

Amazon. İhtiyacınız olan her şey birincil anahtar kelimenizi girmektir ve sistem otomatik olarak farklı anahtar kelime önerileri sunacaktır.

Sorularınız ve yanıtlarınız bölümünde çalışın

Çok sayıda soru sorulan ürün listelemeleri, Amazon arama sonuçları sayfasında daha üst sırada yer almaktadır. Tüm kullanıcı sorularına yanıt verirseniz, Amazon'a aktif ve endişeli bir satıcı olduğunuzu gösteren olumlu bir sinyal verecektir. İyi hazırlanmış bir ürün açıklamasına sahipseniz, müşterilerinizden pek fazla soru çıkarmazsınız. Bununla birlikte, bazı ilgili ayrıntıları bırakabilirsiniz; kendiniz çekebilirsiniz.

Daha fazla soru sormak için arkadaşlarınıza veya normal müşterilerinize ürün sayfanızda sorular sormasını isteyebilir ve daha sonra bu soruları tam cevaplar yazarak yeni ziyaretçilerinize, müşteri ürünlerini özmeye hazır olduğunuzu gösterirsiniz. Ürünlerinizi artırmak için daha az önemli olmayan ürün incelemelerinizle Amazon'da sırada olabildiğiniz şeyler yapabilirsiniz.

Ayrıca, Amazon pazarında yeniyseniz, satışlarınızı kendi başınıza genişletebilirsiniz. Ürünlerinizi kendiniz satın alabilir veya arkadaşlarınızdan veya akrabalarından bunu yapmalarını isteyebilirsiniz. Satış Sıralamasını iyileştirmenize ve ürünlerinizi potansiyel müşterilerinize daha fazla görünür kılmanıza yardımcı olacaktır. Üstelik, size olumlu geribildirim alma şansı verecektir.

Müşterilerinize indirimler sağlayın

Amazon alışveriş yapanların çoğu harika fırsatlar arıyor. Kural olarak, Amazon'da en az bir tane bulabilir ve satın alabilirler. Girişinize daha fazla hedeflenen ve dönüştürülen trafiği çekmek için mükemmel bir yol, potansiyel müşterilere bir indirim oranı ile öğeler sunmaktır. Üstelik onlara ikinci öğe için indirim veya küçük bir hediye ile teşvik edebilirsiniz. En iyi yanı, çok sayıda organik inceleme alabilmeniz ve ardından SERP'deki rütbenizi yükseltmeniz.

Geçici indirimler, kullanıcılar zamanla sınırlıdır ve kararlarını hızlı bir şekilde yapmak zorunda olduğu için Amazon'da en iyi çalışır. Böylece, yıldırım fırsatları, en iyi fırsatlar, "bir tane satın al" teklifi vb. Sağlayabilirler.

Parlak müşteri destek hizmetleri sunun

Amazon, gelir maksimizasyonuna odaklanmıştır. Bu nedenle müşteri alışveriş deneyimine önem veriyor. Müşterileri daha çok şey için geri dönmelerini sağlamaktan mutluluk duymak için her adım atılır. Bu nedenle, tüm alışveriş alanlarına yüksek kaliteli müşteri destek hizmetleri sağlamanız gerekir. Sipariş durumu ve teslim süresi ile birlikte e-postalar göndermelisin. Ayrıca, hizmet kalitenizden memnun kaldıklarını veya şikayet ettiklerini onlara sormalısınız. Negatif geri bildirim alırsanız, müşteri fikrini değiştirmek için mümkün olan her şeyi yapın ve kendisinden başka bir gözden geçirme isteğinde bulunun. Olumsuz müşteri geri bildirimleri, Amazon'taki liste konumunuzu etkileyebilir ve sıralamanızı büyük ölçüde aşağı çekebilir.

Sattığınız ürünlerin kalitesiyle ilgili bazı sorunlarınız varsa, müşterileriniz sipariş üzerine muhtemelen iddia edeceklerdir. Sevkıyat süreciyle ilgili bu sıkıntıların yanı sıra olumsuz geri bildirimler de olumsuz geri bildirime neden olabilir. Olumsuz geri bildirim sayısını azaltmak ve damlaları sıralamamak için, sipariş kusurlarınızı arttırmanız ve sattığınız ürünlerin kalitesini yükseltmeniz (veya tedarikçiyi değiştirmeniz) gerekir.

Hemen çıkma oranını azalt

Amazon, müşterilerin ürün sayfanızla nasıl bir etkileşimde olduğunu kolayca ölçebilir. Bir müşterinin sayfanızda geçirdiği süre kolayca Amazon sistemi tarafından izlenebilir. Bir müşteri birkaç saniye içinde girişinizi kapatırsa, Amazon'a ürün açıklamanızın alakalı olmadığını gösteren bir sinyal verir. Ayrıca, bir müşteri giriş sayfanızda çok fazla zaman geçiriyorsa, ürününüzle ilgileniyor ve daha fazla ayrıntı almak istiyor demektir.

Ürünlerinizin hemen çıkma oranını düşürmek için aşağıdaki teknikleri uygulayabilirsiniz:

  • Ürün listenizi olabildiğince açıklayıcı hale getirin; tüm önemli ürün özelliklerini ve avantajlarını ekleyin;
  • İrtibatınızı daha okunaklı hale getirin ve gereksiz bilgileri önleyin;
  • Noktalama işaretini ve büyük harf kullanımını doğru bir şekilde kullanın;
  • Listenizi arama terimleriyle doluyken yapmayın;
  • Girişinize daha fazla görsel içerik ekleyin (kaliteli fotoğraflar, tanıtım videoları);
  • İçeriğinizi çekici kılmak için bilgi grafikler kullanın;
  • Çekici meta açıklaması uygulayın;
  • Açıklamanızı iyi hazırlanmış ve orijinal yapın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport