Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon SERP'ye hakim olmak için etkili yollar nelerdir?

Farkında olmamız gereken temel faktörlerden biri, Amazon arama motorunun nasıl çalıştığıdır. Bu bilgi, optimizasyon kampanyanızı doğru bir şekilde koordine etmenize ve mevcut sıralama parametrelerine ayarlamanıza yardımcı olacaktır. E-ticaret işinde bazı deneyime sahipseniz ve standart arama motorlarının nasıl çalıştığı hakkında bir fikriniz varsa, en büyük hatanız Amazon'da benzer şekilde çalıştığını düşünmenizdir.

Bu kısa yazıda, Amazon SERP'nin nasıl çalıştığını ve avantajınıza nasıl kullanacağınızı açıklayacağım. 

Amazon arama sonuçları sayfası hakkında genel fikir (SERP)

Amazon'un arama modeli, yalnızca ürün araştırmasına dayandığı için Google'dan tamamen farklıdır. Amazon'da sitenize istediğiniz her türlü yapıyı Google'da yapabileceğiniz gibi ekleyemezsiniz. Amazon, iş sayfalarının oluşturulmasına yönelik sıkı kurallara sahiptir. Bazı özel veri alanları ve hatta her alana giren değerler vardır. Her alanda, kullanabileceğiniz belirli sayıda karakter vardır. Gördüğünüz gibi, Amazon listeleme, oldukça yapılandırılmış bir şekilde oluşturulma biçimine sahiptir ve tutarlı sonuçlarla çıkacak SERP'lere götürür.

Amazon sıralama sistemi, ürünlerin dönüşümünde birincil vurguyu yapar. Amazon, kâr maksimizasyonu ile ilgileniyor. Bu yüzden Amazon SERP'deki rütbeniz doğrudan ürünlerinizin ne kadar iyi satıldığına bağlı. Amazon, ürünleri sıralarken dikkate aldığı diğer faktörlerin arasında şunları sıralayabiliriz:

  •  Fiyatlandırma politikası 

Amazon üzerinde önemli olan en önemli faktör bir fiyattır. Amazon Satın Alma Kutusu'nu kazanma ve listene daha fazla ödeme yapan müşterileri çekme şansın. Ürünlerinizdeki fiyat artışlarını izlemelisiniz ve müşterilerinize piyasa ortalamasından biraz daha düşük fiyat sunmaya çalışıyorsunuz. Amazon'da satıyorsanız, düşük fiyata, yüksek fiyata göre çok fazla ürün satmanız daha iyi. Daha fazla satış daha yüksek sıralama pozisyonu, daha iyi satış geçmişi ve sosyal kanıt demektir. Amazon SERP'yi yüksek sıraya koymak için göz önüne almanız gereken ikinci önemli şey şudur:

  •  Resimler  kaliteli görüntüler

Resimler ürünlerinizin sıralamasını doğrudan etkileyemez, ancak ürün listelemelerine yardımcı olur ve dönüşümle yardımcı olabilir. Sattığınız her bir öğe için en az beş fotoğraf bulunduğundan emin olun. Kullanıcılara ürünlerinizin nasil hareket edecegini gösterin veya müsterinin hayatlarını nasıl artırabileceklerini gösterin. Markanız üzerinde iyi bir izlenim bırakmak için profesyonel fotoğraflar yapmak daha iyi.

  •  Başlık 

Başlık bölümü, dikkatinizi gerektiren en önemli Amazon listeleme kısmıdır. Müşteri dikkatini çekebilecek veya aramaya dönmelerini sağlayacak Amazon'daki iş arama kartı. Girişinizi iyi dönüştürülmüş hale getirmek isterseniz, doğru, açıklayıcı, alakalı, harçlı ve çekici bir başlıka sahip olmanız gerekir. Amazon, ürünlerinizi Amazon SERP'de görünür kılmak için takip etmeniz gereken Başlık optimizasyon yönergelerini sağlar.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport