Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

CSS Öznitelik Seçicilerinin Türleri - Semalt Expert

Bir HTML öğesi bir sınıf, kimlik ve niteliklerden oluşur. Bir öznitelik seçici, bir özniteliği veya bir öznitelik değerini içeren HTML öğelerini seçer. Öznitelik seçiciler, HTML öğelerine belirli bir nitelik veya özellik değeri taşıyan stilleri uygulamanın basit bir yöntemini sağlar. Öznitelik seçicileri, öznitelik değeriyle birlikte iki köşeli ayraç ile tanımlanır. Yine de, bir eleman türü seçicisi önüne yerleştirebilirsiniz. CSS [attribute] Selector, belirli bir nitelik içeriyorsa ve öğeye stil kurallarını uygular.

Öznitelik seçicilerinin türleri

Her biri ayrı davalar için kullanılabilir nitelik seçicilerinin farklı türleri vardır:

CSS [attribute | = "value"] Seçici, belirli bir özelliği olan öğeleri vurgular ve tanımlı bir değerle başlar.

CSS [attribute ~ = "value"] Seçici, belirli bir kelimeyi içeren bir özellik değerine sahip öğeleri bulmak için kullanılır.

CSS [attribute ^ = "value"] Seçici, belirli bir değerle yalvaran özellik değerine sahip öğeleri bulur. Değer mutlaka bir kelime değildir.

CSS [attribute $ = "value"] Seçici, tanımlı bir değerle biten bir nitelik değerine sahip bileşenleri bulur.

CSS öznitelik seçicilerinin uygulamaları

Evrensel, sınıf veya kimlik seçimini kullanmak yerine öznitelik seçicisinin kullanılabileceği çeşitli yollar vardır

Öznitelik seçicilerinin en yaygın kullanımı girişlerdir. Bunlara metin seçiciler, onay kutusu seçiciler, şifre seçiciler, dosya seçiciler, gizli seçiciler, şifre seçiciler, radyo seçiciler, sıfırlama seçiciler ve diğerleri dahildir.

Şekillendirici formlar

Öznitelik seçiciler, sınıfları veya kimliği olmayan formları şekillendirirken çok yararlıdır.

Stil bağlantıları

Örneğin, öznitelik seçiciler, arkadaşların sitelerine bağlantılar içeren bir blogroll oluşturmak için kullanılabilir. Bununla birlikte, her bağın farklı bir şekilde stil sahibi olmasını istersiniz. Bunu yapmak için geleneksel yol daha fazla biçimlendirme gerektiren bir çağrı adı atamaktır. Yine de, siparişlerin asla değişmesini gerektirmeyen n-çocuğu kullanabilirsiniz. Öznitelik seçicilerini kullanmanız, hedefleyebileceğiniz bir özellik olduğundan kolaylaşır.

Sınır girdileri

CSS kenarlık görüntüsü özniteliğini kullanarak kenarlıklar stilini şekillendirme, gövdeye görüntü eklemek için zarif bir yöntemdir. Bir görüntüyü bir öğenin kenarlığı olarak tanımlamanıza izin verir. Kenarlık görüntüsü, sınır alanına uymasını sağlamak için farklı yollarla ölçeklenebilir, dilimlenebilir veya tekrarlanabilir. Sınırlar yarıçapı özelliği, resim kullanmadan yuvarlatılmış köşeler eklemenize olanak tanır. Mülkiyet köşe şeklini tanımlar.

Renkleri şekillendirme

CSS öznitelik seçicileri, belirli renk değerlerine sahip tüm öğeleri stil etmeyi kolaylaştırır. Renkli anahtar kelime, RGB (), RGBA (), HSL () ve HSLA () gösterimlerini kullanabilirsiniz. RGBA renk değerleri, bir renkte opaklığı tanımlayan bir kanalla RGB renk modelinin bir uzantısıdır. Parametre değerleri aralıkları from1.0 (opak) ila 0.0 (şeffaf)

HSL renk modeli (Hue_saturation_Lightness) olarak açıklanmaktadır. Ton gösterimi açıyla (0-360) veya renk çark biçimindedir. Doygunluk ve açıklık yüzdeler olarak ölçülür 100, tam renk temsil ederken doygunluğun% 0 gölge veya gri temsil eder. % 100 açıklık beyaz, yüzde 0 siyahtır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport