Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, Octoparse Kullanan Web Sitelerinden Resimleri Ayıklamak İçin Nasıl Çalışıyor?

İşletmeler ve kuruluşlar stratejileri belirlemek ve iş kararları vermek için kapsamlı veriler kullanmaktadır. Web kazımayla, web sitelerinden çok miktarda yararlı veri almak yalnızca bir tık uzaktadır. Web kazıma, webmaster ve pazarlamacılar tarafından netlerden metinler, resimler ve belgeler çıkarmak için kullanılan bir tekniktir.

Octoparse

Günümüzde, statik ve JavaScript yükleme sitelerindeki görüntüleri kazıma yapmak günlük bir görev haline gelmiştir. Hedef görüntüleri, görüntünün bir web sayfasında nerede bulunduğu URL'si olarak ayıklamak için Octoparse'yi kullanabilirsiniz. Bu kılavuzda, web sitelerinden büyük miktarda resim almak için "URL'lerden indirme" sıyırma aracını nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.

Bazı web kazıma araçları, web kazıma faaliyetleri için öne sürülmüştür. Web kazıma araçları hem statik hem de JavaScript yükleme yerlerini sıyırmak için tasarlanmıştır. Bir programcı değilseniz panik yapmak zorunda değilsiniz. Octoparse kullanarak sitelerdeki görüntülerin çıkarılması ABC kadar basittir.

Çalışmak için web kazıma aracının seçimi projelerinize bağlıdır. Araçlardaki bazıları aynı anda büyük miktarda resim çıkarmak için tasarlanmışken, diğerleri istek başına tek bir kaynağı kazmaya uygundur. E-ticaret web sitelerinin çoğunun kullanıcıların siteleri kazmasına engel olduğunu unutmayın. Böyle bir durumda izinler için robots.txt yapılandırma dosyasındaki web sitelerini kontrol etmeniz önerilir.

Web sitelerindeki görüntüleri nasıl ayıklayabilirim?

  • Yerleşik tarayıcınızı kullanarak, alınacak görüntülerden oluşan web sayfasını açın.
  • Hedef resimlerin tüm URL'lerini elde etmek için çıkarma için sayfalamayı yapılandırın.
  • Tarayıcınızın sol üst köşesindeki "Öğe listesi oluştur" simgesini seçin ve derlenmiş listeyi düzenleyin.
  • Derlenmiş listenizi işlemek için "Döngü" ü tıklayın.
  • "Metin ayıkla" yı tıklayarak resimlerin tüm URL'lerini çıkarmaya başlayın. Güvenilir sonuçlar elde etmek için resim adresi birincil resim etiketinde olmalıdır. Bir web sayfasından tüm görüntüleri çıkarmaya başlamadan önce uygun görüntü etiketini bulmayı unutmayın.
  • Çıkarma işlemini yerel makinenizde gerçekleştirmek için "Yerel çıkarma" yı tıklayın. Ancak, bir web sitesinden görüntü ayıklama ile ilgili tüm kuralları yapılandırmanız bittikten sonra bu adımı uygulayın.
  • Bir web sayfasındaki tüm görüntülerin URL'lerini edintikten sonra kazınmış verileri yerel bir dosyaya veya bir veritabanı biçimine aktarın.

Tüm resimlerin silinmiş URL'leri CouchDB veya Microsoft Excel'de dışa aktarılabilir. Göz önüne alınacak veritabanının seçimi, dışa aktarılacak görüntü miktarına bağlıdır. Resim çıkarma işlemini tamamlamak için Google Chrome uzantısı Sekmesini kullanın ve tüm resimleri indirmek için "Kaydet" düğmesine tıklayın. Başlamak için, elde ettiğiniz indirme bağlantılarını tarayıcı arama sorgunuza girin.

Metin kutunuzdaki görüntülerin URL'lerini kopyalayıp yapıştırın ve görüntüleri PC'nize kaydetmek için "İndir" düğmesini tıklayın. Octoparse'i kullanarak web sitelerinden görüntüleri ayıklamak, yalnızca bir tık uzaklıktadır. Programlama bilgisinin, görüntü kazıma projelerini tehlikeye atmasına izin verme. Octoparse öğreticilerini kullanarak statik ve JavaScript yükleme sitelerindeki görüntüleri kolaylıkla indirin ve kaydedin.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport