Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe krijg je een vermelding op de TOP van Amazon SERP?

Momenteel is Amazon de beste zoekmachine voor het verkopen van producten in de wereld. En de laatste industriefiguren bewijzen dat het waar is. In het jaar ervoor verhuisde eigenaar Jeff Bezos van Amazon naar de TOP, de drie rijkste personen ter wereld met een totaal inkomen van $ 72,8 miljard.

Je zou me echter niet verkeerd moeten verstaan. Google is nog steeds de krachtigste zoekmachine, maar het is vooral geconcentreerd op informatieonderzoek, terwijl Amazon alleen voor productonderzoekers dient. Google biedt betere marges omdat ze niet snijden, terwijl Amazon-systemen zich richten op inkomstenmaximalisatie. Het is nog een reden waarom Amazon alles in het werk stelt om aan de behoeften van de klant te voldoen en hen de beste online winkelervaring biedt.

Zoekmachineoptimalisatie heeft dezelfde waarde op Amazon als op Google. Het helpt verkopers hun inventaris zichtbaar te maken voor hun doelgroep. Het is essentieel om gelijktijdig met On-page en off-page SEO te werken om uw Amazon-vermelding op de TOP van Amazon-SERP te krijgen.

In dit artikel bespreken we enkele essentiële optimalisatieregels en tips die u zullen helpen om u te onderscheiden van de massa van uw niche-concurrenten.

On-page Amazon SEO: listingoptimalisatie

Amazon rangschikt slecht geoptimaliseerde aanbiedingen niet bovenaan de pagina met zoekresultaten omdat deze niet volledig reageren vragen van gebruikers. Zoals ik al zei, is het de primaire taak van Amazon om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Ze verbeteren voortdurend hun classificatiesysteem om klanten de meest nauwkeurige zoekresultaten te bieden. Daarom kan een onvolledige of slecht geoptimaliseerde aanbieding gerangschikt worden op de eerste SERP-pagina, zelfs als u exclusieve of hoogwaardige producten verkoopt. De meeste kopers kopen geen product zonder zich te verdiepen in de details. Dus, om een welvarende verkoper te worden, moet u alle velden met aanvullende en primaire vermeldingen invullen en de belangrijkste productspecificaties en voordelen en waarden aangeven.

Voor een correct geoptimaliseerde aanbieding moet u de Amazon-optimalisatierichtlijnen volgen die u kunt vinden op de pagina Amazon Seller Central.

De grootste moeilijkheid waarmee u te maken krijgt bij het maken van uw Amazon-aanbieding, is om deze voor zowel uw potentiële klanten als Amazon-robots te maken. U moet een hardcore zoekwoordonderzoek uitvoeren voor robots en een boeiend contentstuk maken voor uw klanten. Het is een kunst om een balans te houden tussen deze twee optimalisatiezijkanten. Je moet beide winnen omdat het systeem van Amazon je spullen laat zien aan je doelpubliek vanwege zoektermen en klanten kopen vanwege verkoopkopieën.

De belangrijkste aspecten waar u op moet letten, zijn onder meer:

  •  Een beschrijvende maar niet-gevulde titel creëren 

Amazon vertelt ons hoe we onze titels moeten optimaliseren in het korte bericht dat 'Optimaliseer lijst voor zoeken en bladeren' wordt genoemd. Ik veronderstel dat het niet nodig is om deze informatie te herhalen. Dus, ik zal je door enkele unieke titeloptimalisatietips leiden die je Amazon-lijst op TOP zullen krijgen.

Maak om te beginnen je titel niet rommelig en ingewikkeld om te lezen. In de regel besteden kopers niet veel tijd aan het lezen van dergelijke omvangrijke en opgezette titels omdat ze er niet relevant en spam-achtig uitzien. Het zoeksysteem van Amazon waardeert trefwoord-rijke maar beknopte titels die alles aangeven dat nodig is voor klanten informatie over het product. Je moet je titel tussen de 150 en 200 tekens bewaren, onnodige details zoals je enquête over de merkgeschiedenis, informatie over het bedrijf, verkoper of verkoper, prijs, advertenties, enzovoort vermijden.

Een ideale Amazon-titel moet merknaam, een serienummer, kleur en andere belangrijke productfuncties bevatten die klanten helpen te vinden wat ze precies nodig hebben op Amazon. Zorg ervoor dat je op je titel klikt met ten minste drie zoektermen met het hoge zoekvolume die ook het meest beschrijvend zijn voor je product. U kunt uw titel afmaken met het waardevoorstel dat klanten zal stimuleren om uw voorraad aan te schaffen. Houd er bij het maken van uw vermelding rekening mee dat hoe eenvoudiger de zin is, hoe realistischer deze klinkt voor klanten.

  •  Heldere kogels die klanten helpen bij het maken van hun aankoopbeslissing 

Als een gebruiker zich nog op uw productpagina bevindt en door de opsommingspunten kijkt, zijn op weg naar succes. In dit stadium moeten klanten enigszins overtuigend zijn, dus beginnen ze met het lezen van uw kogels om vertrouwd te raken met de belangrijkste functies en voordelen van het product. Het is essentieel om je kogel op zo'n manier te maken dat je de meest voorkomende klantvraag beantwoordt: "Wat levert het mij op?" Om hen te overtuigen om een deal te sluiten, moet je pitchen aan de hand van menselijke biologische verlangens en gemeenschappelijke behoeften. Als je een beroep doet op de primaire levenskrachten, zullen klanten gemotiveerd zijn om iets te kopen zonder te weten waarom.

  •  Beschrijving die uw producten verkoopt, niet opsommen van hun kenmerken 

Productbeschrijving dient als een uitstekende kans om alle benodigde zoekwoorden te gebruiken en uw productvoordelen te beschrijven om ervoor te zorgen dat de zoekalgoritmen van Amazon en Google uw pagina correct indexeren. Evenals kogels, zou het moeten worden doordrenkt met de gemeenschappelijke behoeften van de klant en natuurlijke verlangens.

De meeste verkopers die goede opsommingstekens hebben, denken dat het voldoende is om hun lijst goed te laten omzetten. Er zijn echter veel klanten die beginnen met het leren van het product in de beschrijvingsectie. Amazon-beschrijving dient om uw kansen om een verkoop te maken te maximaliseren. Hier kunt u een beschrijvende kopie van uw merk en bedrijf maken, inclusief uw gerichte zoektermen.

De aanvullende aandacht moet worden besteed aan de beschrijving van de opmaak. Op Amazon kunt u gewone tekst gebruiken en deze opmaken in HTML, of Enhanced Brand Content gebruiken. Beide varianten zijn goed in hun manier. Productbeschrijving met HTML is bijvoorbeeld eenvoudig te lezen versus een tekstblok. Het biedt u de mogelijkheid om tekstbestanden te taggen om verschillende lettertypen, afbeeldingen en hyperlinkeffecten te verkrijgen.

  •  Zoekwoorden 

Integreer sleutelwoorden in een sectie 'Zoektermen' om uw potentiële klanten gemakkelijk uw pagina te laten vinden. Het is slim om uw zoekwoorden in een bepaalde volgorde op te bouwen, zoals een piramide. Op de bovenste laag van de piramide moeten uw belangrijkste zoektermen worden geplaatst die u in de titel van uw product hebt. Vervolgens moet u de zoektermen aangeven die in uw opsommingstekens en beschrijving zijn geplaatst. Ze moeten ook geïndexeerd worden. En tot slot, op de onderste laag van een piramide, hebt u de aanvullende zoektermen. Het is een andere reeks zoektermen die u nog niet gebruikte.

  •  Andere zoektermen 

Als u de zoektermen invoert in uw lijst-backend, ziet u een aantal extra velden. U moet deze gebieden invullen om meer omzet op Amazon te genereren. Als u enkele zoektermen hebt die nog niet zijn gebruikt en die van toepassing zijn op de kenmerken die Amazon vraagt in deze aanvullende velden, verliest u uw kans niet en gaat u ervoor.

  •  Professioneel gemaakte foto's uploaden 

Foto's spelen een belangrijke optimalisatierol op Amazon. Ze zorgen ervoor dat klanten op uw vermelding klikken in plaats van anderen. Vermeldingen die foto's van slechte kwaliteit bevatten of helemaal geen foto's hebben, kunnen niet hoog op de zoekresultatenpagina van Amazon worden geplaatst. Amazon-verkopers hebben momenteel zeven zichtbare foto's die ze kunnen gebruiken om klanten productdetails te geven. Er zijn enkele Amazon-richtlijnen voor beeldoptimalisatie die u moet volgen om uw Amazon-vermelding op TOP te krijgen. Zorg ervoor dat je een levensstijl hebt of afbeeldingen gebruikt om klanten te overtuigen om je spullen te kopen. Met deze afbeeldingen kunnen klanten uw foto bekijken en zichzelf projecteren als de held in het fantasie leven na de aankoop. Vergeet niet dat mensen uw product niet kopen, ze kopen wat het voor hen doet.

  •  Vragen en antwoorden 

Een van de belangrijkste aspecten van uw Amazon-paginaoptimalisatie zijn inhoudelijke antwoorden op problemen met betrekking tot de kwaliteit van producten, levering en andere actuele kwesties.

  •  Concurrerend prijsbeleid 

Amazon-prijs is een uitstekende gelegenheid om een 'deal'-gevoel te creëren voor uw klanten. Het kan een verschil zijn tussen de verkoopprijs en uw prijs. Deze schuine streep is echter onbetamelijk in de meeste nichemarkten van de Amazone, vooral die die serieus en formeler zijn. Als u de mogelijkheid heeft om uw klanten een schuine streep te geven, moet u ervoor zorgen dat het geloofwaardig lijkt. Als de startprijs voor uw producten bijvoorbeeld $ 200 is, maar u deze voor $ 20 gaat verkopen, zullen klanten zich afvragen wat deze keer het geval is. Een dergelijke deal kan de waarde van uw voorraad in twijfel trekken of uw merk devalueren. Dus, als een gemiddelde marktprijs van uw producten $ 200 is, is deze perfect als u uw klanten voor een beperkte periode $ 25 korting geeft.

Als u zich in de beginfase van uw Amazon-bedrijfsontwikkeling bevindt, is het redelijk om uw spullen gemiddeld lager te waarderen. Om de naam van uw merk te vergroten en meer klanten aan te trekken, moet u verkopen met lagere marges om uw ranking te verbeteren en beoordelingen te krijgen. Verkoop maakt nieuwe verkopen op Amazon, dus het is uw belangrijkste taak om meer goede deals te maken.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport