Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bir HTML Öğesi Nedir? - Semalt İnceleme

Bir HTML elemanı, bir web sayfasının veya HTML belgesinin bireysel bileşenidir; bir kez HTML öğesi, bir web sayfasının veya HTML belgesinin bireysel bileşenidir (bir kez DOM (Document Object Model) içine ayrıştırılmıştır. HTML bir düğüm ağacından oluşur ve en önemli düğüm metin düğümdür. Her düğüm belirli HTML özniteliklerine sahiptir ve düğümlerin içeriği ve diğer düğümlerin metinleri olabilir. Çeşitli HTML düğümleri semantiği temsil eder, örneğin başlık düğümleri bir HTML belgesinin veya web sayfasının başlığını temsil eder.

HTML Elemanlarının Farklı Kavramları:

1. Doküman ve DOM:

HTML dokümanları genellikle "dokümanlar" olarak teslim edilir. Daha sonra ayrıştırılır ve bir web tarayıcısı içinde DOM (Document Object Model) dahili gösterimine dönüştürülür. Erken HTML öğeleri veya belgeleri geçersizdi ve çeşitli söz dizimi hatalarından oluşuyordu. Ayrıca, tüm büyük ve küçük hataları düzeltmek için ayrıştırma işlemi gerekiyordu.

2. Elemanlara vs Etiketler:

Etiketler ve Elemanlar iki farklı terimdir ancak birbirleriyle genellikle karıştırılırlar. HTML belgeleri etiketleri içerir, ancak herhangi bir HTML öğesine sahip değildir. Öte yandan, öğeler, bir web sayfasını ayrıştırdıktan sonra oluşturulur. Genellikle bir HTML öğesinin konumu Başlangıç etiketinden belirtilir ve muhtemelen alt içerikten oluşur. Bitiş etiketi tarafından istediğiniz zaman feshedilebilir.

3. SGML ve XML:

SGML, sınırlı anlayış ve benimseme karmaşıklığına sahiptir. Öte yandan, XML basit bir alternatif olarak geliştirildi ancak tam olarak SGML gibi çalışıyor. Her ikisi de desteklenen HTML öğelerini ve belge yapısı gibi izin verilen kombinasyonları belirtmek için kullanılır. Makrolarda HTML, HTML 5 veya XHTML aracılığıyla oluşturulabilir. Ayrıca, bir web belgesinin DOM öğesi olarak ayrıştırılması bir ölçüde basitleştirilmiştir.

HTML konteyner öğesinin parçaları:

HTML sözdiziminde, tüm öğeler aralarında içerik bulunan başlangıç etiketi ve bitiş etiketi ile yazılır. HTML etiketi bir öğe adından oluşur ve köşeli ayraçlarla çevrilidir. Öte yandan, bitiş etiketi eğik çizgi ve başlangıç etiketinden ayıran bir açılı ayraçtan oluşur. Ham metin öğeleri, normal öğeler ve boşluk öğeleri gibi farklı HTML öğeleri türleri vardır. Boş öğelerin başlangıç etiketi vardır ve bitiş etiketi içermez.

Bağlantılar, etiketler ve bağlantılara genel bir bakış:

HTML zengin metin ve yapılandırılmış belgeler için çeşitli geleneksel yayıncılık deyimleri sunmasıyla ünlüdür. Diğer işaretleme dillerinden ayıran şey, köprü metnin ve etkileşimli belgelerin özellikleridir. Bir HTML bağlantısı, çapalar olarak da bilinen iki uçtan ve bir yönden oluşur. Bu bağlantılar olmadan, web sayfalarınız doğru bir şekilde bağlanmaz veya dizine eklenmez. Benzer bir şekilde, etiketler ve çapalar, web sitenizi internete bağlamak için önemli bir rol oynamaktadır. Bu üç HTML öğesi sitenizin hemen çıkma oranını düşürmenize yardımcı olur ve bunları WCAG ve W3C'ler, WAI (WebAIM) ve CynthiaSays gibi yer imi sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport