Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı: En İyi 10 Veri Çıkarma Araçları

Veri çıkarmanın avantajı aşırı derecede vurgulanamaz. Her organizasyon artık veri çıkarma avantajına kapılmıştı. Artan sayıda neden için veri çıkarımı gereklidir. Kapsamlı fiyat karşılaştırmaları için piyasalardaki fiyatları izlemek, potansiyel müşteriler için irtibat bilgilerini toplamak, önemli sonuç çıkarmak için bir bilgi topluluğu vb. Için kullanılır. Liste zaten sonsuzdur ve halen büyümektedir.

Ne yazık ki, şirketler sıklıkla ihtiyaç duydukları veri toplama miktarı için el ele vermeyi zor buluyorlar. Ayrıca, kuruluşlar sayısız siteden veri toplama konusunda bilinçli çabalar gösterdikleri kadar, sitelerinin içeriğinin kolayca kopyalanmasına engel olma gayreti içeriyorlar. Sonuçta, işletmeler arasındaki rekabet giderek hiçbir şekilde bir stratejinin yasaklandığı iş savaşına dönüşüyor.

Dolayısıyla, çoğu şirket genellikle veri çıkarma araçlarını kullanmaktadır. Veri çıkarma araçlarını kullanmanın faydaları, hız, doğruluk, daha yüksek üretkenlik, daha düşük maliyet ve rekabet avantajıdır. Bununla birlikte, bazı araçlar, farklı veri çıkarma ihtiyaçları için diğerlerinden daha etkilidir. Aramanızı daraltmanıza yardımcı olmak için bazı popüler ve etkili veri çıkarma araçları aşağıda özetlenmiştir. Yeni başlayanlara ve profesyonellere uygundur.

OutWitHub

Bu çok popüler bir veri çıkarma aracıdır. Web sayfalarını öğelerine dayalı olarak farklı kategorilere böler. Ardından, kaynak web sitelerinden belirtilen verileri silmek için sayfadan sayfaya gidiyor. Bu araç görüntüleri, veri tablolarını, e-posta adreslerini, bağlantıları ve daha birçoğunu toplamak için uygundur.

Web Kazıyıcı

Bu aletin kullanımı çok kolay olduğu bilinmektedir. En önemli benzersizliği, harici sayfalardan veri çıkarma yeteneğidir; bu sayede, resim çıkarımı, iletişim ayrıntılarının çıkarılması, fiyatlandırma çıkarma, e-posta adreslerinin kazıması ve diğer web veri kazıma biçimleri için uygundur.

Spinn3r

Bu bir araçtan daha fazla bir hizmettir. İnternetin her yerindeki bloglardan içerik tespiti ve kazıma yapmak için uygundur. Kullanıcılara, yayınlanan her bloga gerçek zamanlı erişim olanağı tanır. Dolayısıyla, kuruluşlar bunu, haber platformlarından, inceleme sitelerinden, web blog'larından, forumlardan, sosyal medyadan ve daha pek çok şeyden toplamak için kullanır.

Fminer

Bu araç çok popüler. Çoğunlukla görsel bir sıyırma aracıdır. Yani, bir makro kaydedici ve bir  web veri çıkarıcı  olarak kullanabilirsiniz. Belge çıkarma, resim çıkarma, telefon numarası kazıma ve e-posta adreslerinin toplanması için iyi çalışıyor.

ParseHub

Bir süre için  web özüt  iyonuna girdiyseniz, bu isim size bir zil çalar. Popüler olmasının nedenlerinden biri, neredeyse herkes tarafından kullanılabilmesidir. Kazıma fiyatları, telefon numaraları, iletişim bilgileri, e-posta adresleri ve diğer belgeler türleri için uygundur.

Octaparse

Bu araç, sayısız veri kazıma araçlarından nispeten daha güçlüdür. Daha sıyrıklar. Normal veri çıkarma ihtiyaçlarına ek olarak, IP adreslerini ayıklamak için de kullanılabilir.

Tablo Yakalama

Bu, Chrome tarayıcısının bir uzantısıdır. HTML tablolarından veri ayıklayabilmenin yanı sıra, kazınmış verileri CSV ve Excel gibi farklı biçime dönüştürebilir.

Scrappy

Bu sadece bir açık kaynak kodu geliştirme çerçevesidir. Veri çıkarma kabiliyeti Python kullandığı için diğerlerinden daha yüksektir. Dolayısıyla, aynı anda birden çok web sitesindeki verileri sıyırabilir. Ne yazık ki, bu da programlama bilgisi olmayan kullanıcıların bunu kullanamadığı anlamına geliyor.

Tabula

Bu araç, bir veri çıkarma aracından daha fazla bir dönüştürme aracıdır. Linux, Windows ve Mac OSX'i destekleyen bir uygulamadır. Kuruluşlar, PDF dosyalarını CSV veya Excel dosyalarına dönüştürmek için kullanırlar. Bu araç, veri gazeteciliği için mükemmeldir.

Dexi.io

Bu araç tarayıcı tabanlıdır; dolayısıyla indirmeniz ve yüklemeniz gerekmez. Benzersiz kılan şey, çeşitli proxy sunucularıyla anonim olarak veri ayıklamak için kullanılabilmesidir.

Sonuç

Veri çıkarma araçlarının detaylarını inceledikten sonra, bazılarının bazı görevler için diğerlerinden daha iyi olduğunu anlayacaksınız. En iyi sonuçları elde etmek için bir araç kombinasyonundan faydalanmanız gerekebilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport