Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı, Octoparse'i Kullanarak Web Sitelerinden Telefon Numaralarını Ayırt Edileceğini Açıkladı

Doğru veri, çevrimiçi pazarlama söz konusu olduğunda önemli bir araçtır. Temiz ve tutarlı verilerle hızlı bir şekilde iş kararlarınızı esnekleştirebilir ve en iyi rakiplerinizin performansını izleyebilirsiniz. Web veri çekiminin yapıldığı yer budur. Piyasadaki katı rekabetten sağ çıkabilmek için, potansiyel ziyaretçilerinizle olan etkileşiminizi artırmanız gerekir.

Neden Octoparse?

Webmasterlar araştırma ve pazar analizi amaçları için veri kullanmaktadır. İnternette ve çevrimiçi pazarlamada, müşterilerinizle bağlantı kurma şekliniz çok şey ifade eder. Web kazıma araçları, hem dinamik hem de statik web sitelerindeki telefon numaralarını otomatik olarak sıyırmanıza izin verir. Günümüzde şirketler ve kuruluşlar, reklamcılık tekniklerini dijital hale getirerek yeni fikirler ve pazarlama stratejileri için yol açtı.

Octoparse, web sayfalarından telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve faks numaralarını kazmanıza ve alınan verileri Microsoft Excel veya CouchDB'ye dışa aktarmanıza olanak tanır. Yelp gibi bazı web sayfaları, potansiyel ziyaretçilerine yapılandırılmış veriler görüntüler ve bu tür sitelerden bilgi toplamayı kolaylaştırır. Bununla birlikte, yarı yapılandırılmış ve yapılandırılmamış web sayfalarından telefon numaralarını ve e-posta adreslerini almak için, önceden paketlenmiş özelliklere sahip web kazıma araçları gerekir.

Web sayfalarını sıyırmak için XPath ve Regular Expressions'ı kullanma

Düzenli ifadeler ve XPath gibi gelişmiş özellikleri, yapılandırılmamış ve yarı yapılandırılmış web sayfalarından ayıklamak için kullanabilirsiniz. Çoğu durumda, bu önceden paketlenmiş gelişmiş özellikler, bulunan bilgileri sıyırmak için kullanılır.

Octoparse, pazarlamacılara ve webmasterlara, kazınmış e-posta adreslerini verebilecekleri özelleştirilmiş bir veritabanı oluşturmak için teklifler sunar. telefon numaralarını web'den nasıl çıkartacağınıza ilişkin nihai bir kılavuzdur.

  • Hedef sitenizi açın ve listelenen şirketleri bulun Kopuk yaparak oluşturulan URL'yi yapıştırın.
  • Gelişmiş modu kullanın ve "Sayfa Aç" iş akışı tasarımcısına sürükleyin.
  • Yerleşik tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan "Git" 'i tıklayın .
  • Botta bulunan "İleri" düğmesine tıklayarak sayfalama işlemi oluşturun tom web sayfanızdan. Bu, birden fazla web sayfasından telefon numaralarını kazıymanıza yardım edecektir.
  • Etkili bir sayfalama işlemi oluşturmak için "Döngü Sonraki Sayfaya tıklayın" ı tıklayın.
  • Seçilen web sayfalarından hem metin hem de telefon numaralarını ayıklamak için "Metni Çıkart" seçeneğini seçin.
  • Bir sonraki veri çıkarma adımına geçmek için "Extract Data" (Veri Alma) seçeneğini tıklatarak tüm telefon numaralarını çıkartmak için her bir web kazıma işleminin sırasını kontrol edin ve ardından "Next" düğmesine basın.
  • Bir web sayfasından telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve faks numaralarını almak için "Yerel Çıkarma" yı tıklayın. Çıkarılan tüm telefon numaraları ekranda açılır. Alınan bilgileri bir yerel dosya olarak karar verebilir veya verileri Microsoft Excel'e verebilirsiniz.

Web sıyırma söz konusu olduğunda, sitelerden kendiniz yararlı bilgiler çıkarmaya veya ekstraksiyon hizmetleri için ödeme yapmaya karar verebilirsiniz. Octoparse'yi kullanarak web veri çıkarma deneyiminizi bir üst düzeye taşıyın.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport