Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Kazıyıcı Siteler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Web kazıma yaygın olarak kariyer tabanlı sosyal ağ web sitelerinden bilgi çıkarmak için kullanılır belirli iş ilanları için doğru aday. Uygulamaları doldurmaktan ve işe alım görevlilerine göndermektense, web kazımayı kullanarak iş piyasalarında mevcut boş iş ilanlarını araştırmak tavsiye edilir. Nedenlerle göz atmak için web sitelerini kullanmak yerine web'den verileri ayıklamak için binlerce neden var.

Kazıyıcı alan nedir?

Geçerli çevrimiçi pazarlama endüstrisinde, web yararlı verilerin en önemli kaynağıdır. Web siteleri, verileri bir biçimde veya başka bir biçimde görüntüler. Web veri özümlemenin yapıldığı yer budur. Bir pazarlamacı olarak, analiz için birden çok web kaynağından veri toplamak zorundasınız. Mevcut web kazıma araçlarıyla, web sayfalarından çok miktarda veriyi kolayca çıkarabilir ve verileri CouchDB veya Microsoft Excel elektronik tablosuna verebilirsiniz.

Kullanıcıların katılımını artırmak ve harici trafik oluşturmak için web sitenize taze ve özgün içerik yüklemeniz gerekir. Diğer web sitelerinden çıkarılan ve son kullanıcılara taze ve benzersiz olarak sunulan bilgileri içeren bir web sitesi, kazıyıcı bir site olarak adlandırılır. Bu siteler, yeniden yayınlama, pazar analizi ve araştırma amaçları için e-ticaret web sitelerinden veri alır.

Web kazıma etiği

Web sıyırma, yapılandırılmamış biçimlerden çok miktarda veri getiren ve verileri kolayca belgelenebilen formlarda sitenizin potansiyel ziyaretçileri. Bununla birlikte, e-ticaret web sitelerinin çoğu, web kazıyıcıların sitelerini kazmalarına engel olmak için robots.txt yapılandırma dosyalarında "izin verme" yönergelerini kullanmaktadır. Dinamik sitelerden kazıma yapmanıza izin vermeyen içeriğin kazınması yasadışı olarak adlandırılır ve sizi büyük bir zora sokabilir.

Web sayfalarından içerik kopyalayıp yapıştırmak için binlerce veya milyonlarca profesyonel kiralamanız gerekmiyor. Site sıyırıcıları, web sayfalarından büyük miktarda hedef bilgi toplayan otomatik web veri çıkarma araçlarını içerir. Elde edilen veriler kolayca tablolara dışa aktarılabilir. Kazınmış içeriği gelişmiş web kazıma projeleri için CouchDB'ye verebileceğinizi unutmayın.

Web kazımanın kullanımı

Web kazıyıcılar çeşitli amaçlarla e-ticaret sitelerinden veri çıkarırlar. Finansal piyasalarda rakiplerinizin performansını izlemek için kapsamlı ve doğru verilere erişmeniz gerekir. İşte standart web kazıma kullanımlarının bir listesi.

  •  Araştırma 

Veri, pazarlama, bilimsel ve akademik araştırmalarda ayrılmaz bir rol oynamaktadır. Verimli bir web kazıyıcı ile, yapılandırılmış bir biçimde çok sayıda bilgiden çok miktarda veri ayıklayabilirsiniz.

  • Fiyat karşılaştırması

Online mağazalar, aynı ürünleri sunan diğer şirketlerin sunduğu ürün ve hizmetlerin fiyatlarını karşılaştırmak için kapsamlı ve doğru verilere güveniyor. İnternetten kazıyıcılar, çevrimiçi mağaza sahiplerinin fiyat karşılaştırması ve müşteri ilişkilerini iyileştirmek için büyük miktarda veri toplamasına yardımcı olur.

  • Üretimde liderlik

Site sıyırıcıları, e-ticaret web sitelerindeki kişilerin ve kuruluşların iletişim bilgilerini çıkarmak için kullanılabilir. Telefon numaraları, web sitesi URL'leri ve e-posta adresi gibi kimlik bilgileri sitelerden alınabilir ve kazıyıcı sitelere tekrar yayınlanabilir.

Kişi listesini oluşturmak için bir siteyi temizlemek kolay olabilir. Bununla birlikte, sürekli güncellenen binlerce siteden bir kişi listesi oluşturmanız hantal bir görev olabilir. Web veri çıkarma, web'den temiz, güvenilir ve tutarlı veriler elde etmek için en iyi çözümdür.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport