Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kim bilir Amazon, bu kelimenin sıradan anlamıyla bir arama motorudur ya da hiç değil mi?

Bekleyin, merak ediyorsunuz, Amazon bir arama motorudur, kelimenin tam anlamıyla doğru mu? Fakat önemli olan, aslında bu konunun tartışma başlıklarını veren biraz farklı bir şey olmalıdır. Bence siz gönderdiğiniz soru daha net ve doğru bir şekilde verilmelidir. Aslında şu şekilde yapılmalıdır: "Amazon, yeni ürünler için bir arama motorudur" mu? Bu şekilde, sorunuz artık daha doğru ve düzgün bir şekilde geliyor, değil mi? Bize Amazon'un kimliğini ilk ipucumuzu veren yeni sunulan bir soru, Amazon e-ticaret pazarının bu bağlamdaki temel rolünün yanı sıra özellikle A9 ürün sıralaması algoritmasını da vurgulamaktadır. Bütün bunlar söyleniyor, sırrını temizlemeye ve nihayet karar vermeye çalışalım - Amazon kelimeyle bir arama motorudur? Ya da eninde sonunda tuhaf olan tamamen farklı bir şey olabilir mi? Aşağıda, tüm varsayımları, artı ve eksileri ile tartacağım, size doğru cevabı sunmak için. Umarım her şeyi sizin için netleştirecektir, en azından Amazon'un gerçek doğasıyla ilgili olanlar.

Amazon, Ürünler için Yeni Bir Arama Motoru mu?

Her şeyden önce, Amazon'un dünyanın en büyük e-ticaret perakendecisi olduğunu, örneğin Google'ın kendisi, Baidu, Bing, vb. Gibi bir arama motoru olmadığını söyleyen geniş bir açıklama yapmış bir görüş göstermek isterim. Bununla birlikte, aslında, bu tür açık ve tam kategorik bir açıklama, en azından kısmen açıkça görülmemektedir. Aşağıda, sana sadece net ifadelerle desteklenmiş birkaç soğuk olayı göstereceğim - çünkü kendileri için konuştıklarını düşünüyorum. Ciddi anlamda. Hiçbir ifs, ands ya da buts burada.

Soğuk Rakamlar ve Amazon Hakkındaki Birkaç İstatistik

Elimizdeki soru merak ediyorum: "Amazon, bu kelimenin sıradan anlamda ürünleri için yeni bir arama motorudur? ", Aslında istatistiklerin çok ötesine geçen kısa bir liste. Ve sadece bunu sizinle paylaşmak istiyorum - bu talebe çok aydınlık bir yanıt verdiği için itiraf etmeliyim. Ve burada nihayet Kenshoo pazarlama teknolojisi şirketi tarafından yapılan son çalışma ile çıkan en ilginç bulguların bazıları. Ve bu sonuçlar en azından Google arama motoru için gerçekten endişe vericidir. Muhtemelen dünyanın dört bir yanındaki çevrimiçi arama devi, kapsamlı araştırma sadece dört farklı ülkede canlı olarak görülen gerçek verilere dayanmadığı gibi açık bir şekilde endişe duymuyorsa da (eğer endişe duymuyorsa) endişelenmelidir; ancak mağaza içi kullanıma açıkça dahil edilmiş görünmektedir ankette de.

  • En yaygın olarak, 4 alıcıdan 3'ü, başka bir yerde internette ihtiyaç duyduklarını bulsalar bile Amazon'u ürün bilgisi için kontrol edecektir.
  • Kullanıcıların yaklaşık% 72'si nihai satın alma kararını almadan önce Amazon'da kesinlikle ziyaret etmelidir - sadece aradıkları ürün hakkında iyi bilgilendirilmek için. Daha spesifik olarak Kenshoo'nun son araştırması bir araya getirdi farklı ürün verilerini şu şekilde sunar: teklif fiyatları, ana ürün detayları ve müşteri değerlendirmeleri Bu, potansiyel alışveriş yapanların aslan payının, Amazon pazarında veya başka hiçbir yerde bulunmayan böyle ürün verilerini öğrenmek için zaten kullanıldığı anlamına gelir.
  • Ankete göre incelenen alışveriş yapan kullanıcıların% 25'inden fazlası, perakende bir web mağazasında gezinirken, ürün özelliklerine, avantajlarına, günlük kullanımın temel unsurlarına, müşteri değerlendirmelerine ve ortalama fiyatlamaya ilişkin bilgi sahibi olmak için Amazon'u kullanmayı kabul etti. ve hatta fiziksel depolar.
  • A'nın yaklaşık% 56'sı mazon alıcıları ihtiyaç duydukları ürünleri araştırmaya daha istekli olduklarını tekrar teyit etti - özellikle de ilk ziyaretlerini Amazon'da ödüyorlardı.

Ancak, aynı zamanda, Google arama motoru hala ürün araştırması için% 85 civarında sırada yer alan bir şeyleri ön planda tutuyor, ardından% 72'lik bir paya sahip olan Amazon çevrimiçi pazarı, eBay'in üçüncü sırada% 37, e-ticaret platformlarının geri kalan kısmı ise% 35 olarak sıralandı. Bununla birlikte, uzmanlar mevcut boşluğun yakında kapanabileceğini düşünüyor. Ve daha da önemlisi, dünyanın önde gelen e-ticaret pazarının giderek hızlanan bir adımla ilerlemeye devam etmesi bekleniyor - bu yüzden kim bilir, Amazon zaten ürünler için bir arama motoru lideri veya kısa vadede toplam pazar hakimiyeti kazanmak üzeredir, sağ? 

Alt çizgi

Sonuç olarak, bu yeni araştırmanın, diğer üç dünyanın sahip olduğu çizgiyle paralel olarak çok kapsamlı bir uluslararası yaklaşıma bahis olduğunu vurgulamama izin verinönde gelen e-ticaret pazarlarının yanı sıra fiziki mağaza angajmanı analiz sırasında göz önüne alındı. Dahası, ABD'den 1.000'in üzerinde tüketicinin katıldığı uluslararası araştırmanın ve Almanya, İngiltere ve Fransa'da Ağustos 2017 boyunca araştırılan 700 aktif çevrimiçi alışverişin verildiği göz önüne alındığında, Amazon'da patlayan bir tüketici davranışı öneren benzer bir ikna edici pazarlama hikayesi olduğunu düşünüyorum (Amerika Birleşik Devletleri'nde bu yıl başlarında değerlendirildi) artık o kadar etkileyici görünmüyor. Her neyse, tüm e-ticaret gelişiminin bugünkü yolu, her biri tek bir devlette tutulmuş olsalar bile, diğer küresel çapta tanınan bazı anketler tarafından zaten önerilmişti.

Hala tereddüt edenler için Amazon dünyanın her yerinde karar verecek yeni bir arama motorudur (belki de çoğumuzdan daha erken olur ), bugün benim için son inandırıcı argümanım. Tabii ki, özellikle de endüstride uzun yıllar geçirdikleri büyük zamanlı çevrimiçi perakendeciler için akıl almaz bir şey gibi gözükebilir, ancak er ya da geç hepimiz bununla yüzleşmek zorundasınız. Şu andaki olayların seyri, artan sayıda pazarlama uzmanı tarafından halihazırda teyit edilen belirgin bir bozulma olduğunu açıkça ortaya koymaktadır; Amazon, kelimenin sıradan anlamıyla bir ürün arama motoruna dönüşme biçimini harekete geçirirken, basitçe imkansız hale gelir online perakendecilerin alıcıları Amazon'da kıyasla alışveriş yapmalarını önlemek için, ölçülebilir satış kaçağının durdurulması için hiçbir güce sahip olmadığını söylememek.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport