Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Önceki satış faaliyetleri Amazon satış derecenizi nasıl etkileyebilir?

Birçok başlangıç satıcısı, Amazon satış rütbesinin davranışıyla karıştırılıyor. Müşterilere en doğru arama verilerini sunmak için sürekli geliştirilen öngörülemeyen bir sistemdir.

En sık sorulan sorular şunları içeriyor: "Son satışlarımdan daha çok sattığımda niçin satış sıralamam aşağı gitti?", "Niçin ürün satmadığımda satışlarım ne kadar yükseldi? " ve bunun gibi.

Amazon satış sıralamasında bile deneyimli uzmanlar bile hayal kırıklığına uğrayabilirler. Amazon sıralamasında sistem çalışması ilkesi, Amazon'ın ifşa etmeye istekli olmadığı bir sır niteliğindedir. Bununla birlikte, bazı akıllı analiz ve araştırmacıları yapmak için Amazon sıralama sistemi mekanizması hakkında fikir edinebiliriz. Bu sıralama formülünü de çok iyi anladıktan sonra, satış sıralamaları çok daha mantıklı ve bunları avantajınıza dönüştürebilirsiniz.

Amazon satış esasları temelleri

Amazon sıralama sistemi bir golf puanı gibi çalışır. Düşük puanı, ürünleriniz daha iyi satıyor. Her ürün satışı, rütbenizin puanına bir artı olarak sayılır. Her gün, sıralama puanı yarı yarıya azalabilir ve bugünün puanlarına eklenir. Amazon, gerçek zamanlı olarak çok satan ürünlerin sıralamalarını günceller. Bu nedenle, herhangi bir zamanda bir numaralı ürün, belirli an Amazon'da en çok satılan ürün. Kural olarak, 100.000 veya daha fazla sırada yer alan ürünler her gün güncellenir veya günde en az birkaç kez güncellenir. Yılın mevsimine ve ürün türüne bağlı. Amazon'daki her kategori için, ürünler mevcut puanlarına göre sıralanır.

Sıralama işlemi genel olarak basit olmakla birlikte, Amazon sıralama sisteminin tuhaf davranışına katkıda bulunan işlemin bazı yönleri vardır. Amazon satış derecesi, nişinizdeki diğer ürünlere göre değişir. Eşyanız satış sıralamasında yükseldiğinde, diğer öğelerin yerini alacaktır. Sıradan ilave öğeler arttıkça ürününüz aşağı doğru itilebilir. Amazon sıralamaları şu an gerçekleşmekte olan veya olmayan satışları, her bir ürünün birinci sıraya girme fırsatı sağladığını göstermektedir.

Aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer Amazon sıralaması, satış geçmişi. Satış ne kadar yeni olursa, o kadar ağırlık olur. Amazon, geçmişte daha fazla satış yapan satıcıların sıralamasına göre satışları ağırlıyor. Bu nedenle, uzun vadede istikrarlı ve organik büyüme satış aktivitelerinin ani artışlarından daha iyi performans gösteriyor. Optimizasyon ve reklam kampanyalarınızı gerçekleştirmeyi aklınızda tutun. Amazon satış derecenizi iyileştirmek istiyorsanız, uzun vadeli bir başarıyı yakalamanız gerekir.

Ayrıca, satış rütbesini etkileyen faktörlerle ilgili efsaneyi yok etmek istiyorum. Gözden geçirme veya derecelendirmelerin satış sıralamanızı etkileyebileceğinin farkında olmalısınız. Bu Amazon metriği, Amazon'un algoritmaları tarafından biraz ayarlanarak satışlar ve indirmeler tarafından yönetilir. Dolayısıyla, satış sıralamasını artırmak için daha fazla inceleme yapmak konusunda düşünmek mantıksız. İhtiyacınız olan her şey, satış performansınızı iyileştirmek ve daha fazla ödeme yapan müşteriler çekmektir. Bu görevi yerine getirmek için, ürün listenizi iyileştirmeniz, kaliteli resimler yüklemeniz ve aramanın, alışverişte bulunanlara tıklamasını teşvik etmek için özel pazarlama teknikleri uygulamanız gerekir.

Ancak maalesef yüksek satış rütbesi, arama sonuçlarında yüksek yerleşim garantisi vermez. Amazon tarafından arama sonuçları sayfasındaki ürünün sıralamasını belirlemek için alakalılık, fiyatlandırma politikası, anahtar kelimeler ve satış geçmişi gibi bilinen faktörler Amazon arama sonuçlarının sırasını belirlerken satış sıralaması küçük bir rol oynamaktadır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport