Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon SERP'nin üst kısmında girişinizi nasıl alacaksınız?

Şu anda, Amazon dünyadaki ürünleri satan en iyi arama motorudur. Ve son endüstri rakamları bunun doğru olduğunu kanıtlıyor. Bir önceki yılda, Amazon'un sahibi Jeff Bezos, toplam 72,8 milyar dolar gelirle dünyadaki en zengin üç kişiye taşındı.

Ancak, beni yanlış anlama. Google hala en güçlü arama motorudur, ancak Amazon, yalnızca ürün araştırmacılarına hizmet ederken, ağırlıklı olarak bilgi araştırmaları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Google, daha iyi marjlar sağlar çünkü Amazon'un gelir maksimizasyonu üzerinde odaklandığı bir dönemde indirim yapmazlar. Amazon'un müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için mümkün olan her şeyi yapmasının ve onlara en iyi çevrimiçi alışveriş deneyimini sağlamalarının bir başka nedeni budur.

Arama motoru optimizasyonu, Amazon'da Google'daki gibi aynı değere sahiptir. Satıcıların envanterlerini hedef kitleniz tarafından görünür kılınmasına yardımcı olur. Amazon SERP'nin üst kısmında Amazon listenizi almak için aynı anda sayfa ve sayfa dışı SEO ile çalışmanız esastır.

Bu yazıda, niş rakiplerinizin kalabalığından öne çıkmanıza yardımcı olacak bazı önemli optimizasyon kurallarını ve ipuçlarını tartışacağız.

On-sayfa Amazon SEO: listeleme optimizasyonu

Amazon, arama sonuç sayfasının en üstündeki kötü hazırlanmış listeleri, tam olarak cevap vermediğinden dolayı sıralamaya koymaz. kullanıcının sorguları. Bahsettiğim gibi birincil Amazon'ın görevi mümkün olduğunca çok gelir elde etmektir. Müşterilere en doğru arama sonuçlarını sunmak için sıralamalarını sürekli geliştirirler. Bu nedenle, eksik veya kötü şekilde optimize edilmiş herhangi bir liste, seçkin veya yüksek kaliteli ürünler satsanız bile, ilk SERP sayfasında yer alabilir. En çok alışveriş yapan kimse, ayrıntıları derinleştirmeden bir ürün satın almayacaktır. Böylece, müreffeh bir satıcı olmak için ek ve birincil liste alanlarını doldurmanız ve en önemli ürün özelliklerini, ayrıca avantajları ve değerleri belirtmeniz gerekir.

Doğru bir şekilde optimize edilmiş bir liste yapmak için, Amazon Satıcı Merkezi sayfasında bulabileceğiniz Amazon optimizasyon yönergelerini takip etmeniz gerekir.

Amazon listenizi hazırlarken karşılaşabileceğiniz en büyük güçlük hem potansiyel müşterileriniz hem de Amazon robotları için yapmaktır. Robotlar için sert bir anahtar kelime araştırması yapmanız ve müşterileriniz için ilgi çekici bir içerik parçası hazırlamanız gerekir. Bu iki optimizasyon tarafı arasında bir denge tutmak için bir sanattır. Amazon'un sistemi, eşyalarınızı arama terimleri nedeniyle hedef kitlenize gösterdiğinden ve müşterilerin satış kopyasından dolayı satın aldıkları için ikisini birden kazanmanız gerekir.

Dikkat etmeniz gereken başlıca hususlar şunlardır:

  •  Betimleyici, ancak doldurulmamış başlık oluşturma 

Amazon, "Arama ve Göz Atma için Listeyi Optimize Etme" adlı kısaca yayınımızda başlıklarımızı nasıl optimize etmemiz gerektiğini anlatıyor. Bu bilgileri tekrar etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle, Amazon listenizi TOP'da bulacak benzersiz başlık optimizasyon ipuçlarıyla dolaşacağım.

Her şeyden önce, başlığınızı dağınık ve okumak için karmaşık hale getirmeyin. Kural olarak alışveriş yapan kişiler, alakasız ve spam verici görünen bu hacimli ve doldurulmuş kitapları okumak için vakit harcamıyorlar. Amazon arama sistemi, müşterilerin tümü için ürün hakkında bilgi vermek için gerekli olan anahtar kelimeleri zengin ancak özlü başlıkları takdir ediyor. Ünvanınızı 150 ile 200 karakter arasında tutmalı ve marka geçmişi anketi, şirket, satıcı veya satıcı hakkında bilgi, fiyat, reklamlar ve benzeri gereksiz ayrıntılardan kaçının.

İdeal bir Amazon başlığı müşterilerin Amazon'da tam olarak neye ihtiyaç duyduklarını bulmasına yardımcı olan marka ismini, seri numarasını, rengini ve diğer önemli ürün özelliklerini içermelidir. Başlığınıza, aynı zamanda, ürününüzün en açıklayıcı olan yüksek arama hacmine sahip en az üç arama terimiyle isabet ettiğinizden emin olun. Başlığınızı, müşterileri envanterinizi satın almaya teşvik edecek değer önermesi ile tamamlayabilirsiniz. Girişinizi oluştururken, cümlelerin ne kadar basit olursa müşterilere ne kadar gerçekçi geldiğini unutmayın.

  •  Müşterilerin satın alma kararlarını vermesine yardımcı olan parlak mermiler 

Bir kullanıcı halen ürün sayfanızda bulunuyorsa ve mermi puanlarına bakarsanız başarıya giden yolda. Bu aşamada müşterilerin ikna edici olmaları gerekir; bu nedenle, mermilerini birincil ürün özelliklerini ve avantajlarını öğrenmek için okumaya başlarlar. Merminizi, "benim için neyin var?" Konusundaki en yaygın müşteri sorusuna cevap verecek şekilde hazırlamanız çok önemlidir. Onları bir anlaşma yapmaya ikna etmek için, insan biyolojik arzuları ve ortak ihtiyaçları kullanarak adım atmanız gerekir. Birincil yaşam güçlerine itiraz ederseniz, müşteriler nedenini bilmeden satın almak için motive olacaklardır.

Ürün açıklaması mükemmel bir şans olarak hizmet vermektedir tüm gerekli anahtar kelimeleri kullanmak ve Amazon ve Google arama algoritmalarının sayfanızı doğru bir şekilde dizine ekleyeceklerinden emin olmak için ürün avantajlarınızı tanımlayın. Mermilerin yanı sıra ortak müşterinin ihtiyaçlarına ve doğal arzularına da özen gösterilmelidir.

Mükemmel mermi puanları olan satıcıların çoğu, listelemelerini dönüştürmek için yeterli olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, açıklama bölümünden ürünü öğrenmeye başlayan bir çok müşteri var. Amazon açıklaması, satış yapma şansınızı en üst düzeye çıkarmak için kullanılır. Burada, hedeflediğiniz arama terimlerinizi de içerecek şekilde markanızın ve şirketinizin açıklayıcı bir kopyasını oluşturabilirsiniz.

Ek açıklama, açıklama biçimlendirmesine ödenmelidir. Amazon'da sıradan metinleri kullanabilir ve HTML ile biçimlendirebilir veya Gelişmiş Marka İçeriği'ni kullanabilirsiniz. Her iki türev de yolunda iyi. Örneğin, HTML ile ürün açıklaması, bir metin bloğuna kıyasla okunması kolaydır. Farklı yazı tipleri, grafikler ve köprü efektleri elde etmek için metin dosyalarını etiketleme fırsatı verir.

  •  Arama terimleri 

Potansiyel müşterilerinizin sayfanızı kolayca bulmasını sağlamak için anahtar kelimeleri bir bölüme 'Arama Terimleri' ile entegre edin. Anahtar kelimelerinizi piramit gibi belirli bir sırayla oluşturmak akıllıca olacaktır. Piramidin üst katmanında, ürün başlığınızda sahip olduğunuz önde gelen arama terimleriniz yerleştirilmelidir. Ardından merminize ve açıklamanıza yerleştirilen arama terimlerini belirtmelisiniz. Ayrıca dizine eklenmelidirler. Ve son olarak, bir piramitin alt katmanında, ek arama terimleriniz var. Henüz kullanmadığınız farklı bir arama terimleri grubu.

  •  Diğer arama terimleri 

Listenizin arka uç kısmında arama terimlerini girdiğinizde, bazı ek alanlar gözlemleyeceksiniz. Amazon'da daha fazla satış yapmak için bu alanları doldurmanız gerekir. Henüz kullanılmamış bazı arama terimleriniz varsa ve Amazon'un bu ek alanlarda istediği niteliklere başvuruyorsanız, şansınızı kaybetmeyin ve gitmeyin.

  •  Fotoğrafları yükleyin 

Fotoğraflar Amazon'da önemli bir optimizasyon rolü oynuyor. Müşterilerin, başkalarıyla değil, girişinizi tıklatmalarını sağlarlar. Düşük kaliteli fotoğraflar içeren veya herhangi bir fotoğrafa sahip olan listeler, Amazon arama sonuçları sayfasında üst sıralarda bulunamaz. Amazon satıcıları şu anda müşterilere ürün ayrıntıları sunmak için kullanabilecekleri yedi adet görünür fotoğrafa sahiptir. Amazon listenizi TOP'da almak için takip etmeniz gereken bazı Amazon resim optimizasyon kuralları vardır. Müşterilerinizi eşyalarınızı satın almaya ikna etmek için bazı yaşam tarzınıza veya görüntülere sahip olduğunuzdan emin olun. Bu görüntüler, müşterilerin fotoğrafınıza bakmalarını ve satınalma sonrası fantastik hayatta kendilerini kahraman olarak projelendirmelerini sağlar. Unutmayın ki insanlar ürününüzü satın almıyor, onlar için ne yaptığını satın alıyorlar.

  •  Sorular ve cevaplar 

Amazon sayfanızın optimizasyonunun en önemli özelliklerinden biri de ürün kalitesi, teslimat ve diğer güncel konularla ilgili konular.

  •  Rekabetçi fiyatlandırma politikası 

Amazon fiyat müşterileriniz için bir "anlaşma" hissi oluşturmak için mükemmel bir fırsattır. Satış fiyatı ile fiyatınız arasında bir fark olabilir. Bununla birlikte, bu eğik çizgi, çoğu Amazon pazarında, özellikle ciddi ve daha formal olanlarda nadiren görülüyor. Müşterilerinize eğik çizgi sunma fırsatınız varsa, inandırıcı görünmesini sağlamanız gerekir. Ürünleriniz için başlangıç piyasa fiyatı, örneğin, 200 TL ise, ancak 20 TL'ye satacaksanız, alışveriş yapan kullanıcılar bu saatin sam olduğunu merak edecektir. Bu tür bir anlaşma, envanterinizin değerini sorgulayabilir veya markanızı değer kaybeder. Dolayısıyla, ürünlerinizin ortalama bir pazar fiyatı 200 ABD doları ise, müşterilerinize sınırlı bir süre için 25 ABD doları indirim sağlamanız mükemmel olur.

Amazon iş geliştirme ilk aşamadaysanız, eşyalarınızı ortalama olarak daha düşük fiyatla fiyatlandırmak makul olacaktır. Markanızın adını oluşturmak ve daha fazla müşteri çekmek için, sıralamanızı yükseltme ve incelemeler yapmak uğruna daha düşük marjlarda satış yapmanız gerekir. Satışlar Amazon'da yeni satışlar yapıyor; bu nedenle asıl göreviniz daha iyi fırsatlar sağlamak.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport