Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Sitelerinden Resimleri Ayıklama

Web kazıma olarak da bilinir, web içeriği çıkarma, metinler ve kullanılabilir biçimlerdeki web sitelerindeki belgeler. Statik ve dinamik web siteleri, son kullanıcılara içeriği salt okunur olarak görüntüler ve bu tür sitelerden içerik yüklemek zorlaşır.

Çevrimiçi ve içerik pazarlaması söz konusu olduğunda, veriler önemli bir araçtır. Tutarlı ve geçerli bir iş yapmak için, bilgileri yapılandırılmış formatlarda gösteren kapsamlı veri kaynaklarına ihtiyacınız vardır. Burası içerik sıyrıklarının olduğu yerdir.

Neden çevrimiçi görüntü tarayıcıları?

Modern içerik pazarlama endüstrisinde, web sitesi sahiplerinin robots.txt dosyaları, Web sitesinin bölümlerinin web kazıyıcılarını kazıma ve doğrudan tüketim için yönlendirmek için kullanır. Ancak, web kazıyıcıların çoğu, "tam izin verilmeyen" sitelerden içerik çıkartarak web sitelerinin telif hakları ve politikalarına aykırı hareket etmektedir.

Son zamanlarda, LinkedIn platformu geçtiğimiz günlerde web sitesinin robots.txt yapılandırma dosyasını kontrol etmeden LinkedIn web sitesinden geniş veri setleri çıkarma girişi gerçekleştiren web çıkarıcılara karşı dava açtı. Bir webmaster olarak, bazı sitelerden bilgi edinmek için web kazıma araçlarını kullanmanız, web kazıma kampanyanızı tehlikeye atabilir.

Bir çevrimiçi görüntü tarayıcısı, blogcular ve pazarlamacılar tarafından hem dinamik hem de e-ticaret web sitelerinden toplu görüntüler almak için yaygın bir şekilde kullanılır. Kazıma ile elde edilen görüntüler doğrudan küçük resim olarak izlenebilir veya gelişmiş işleme için yerel bir dosyaya kaydedilebilir. CouchDB veritabanının büyük ölçekli ve gelişmiş resim kazıma projeleri için kullanılması önerilir.

Online görüntü tarayıcı özellikleri

Çevrimiçi bir görüntü tarayıcı, web sitelerinden büyük miktarda resim toplar ve kazınmış resimleri, XML ve HTML raporları oluşturarak yapılandırılmış biçime dönüştürür. Çevrimiçi bir resim paleti şu önceden hazırlanmış özelliklerden oluşur:

  • Tek dosyayı yerel dosyanıza kaydetmenizi sağlayan çekmece ve damla özelliğinin tam desteği
  • Hem XML hem de HTML raporları üreterek kazınmış görüntülerin kaydedilmesi
  • Hem tek hem de çoklu resimleri aynı anda ayıklama
  • HTML meta açıklama etiketleri ve robots.txt yapılandırma dosyalarının açıkça uyulması

 Getleft

Getleft, online görüntü tarayıcısı ve web sitelerindeki görüntü ve metinleri ayıklamak için kullanılan bir web kazıyıcıdır. Getleft'i kullanarak web sayfalarını sıyırmak için, kazıma yapılacak web sitesinin URL'sini girin ve resim içeren hedef web sayfalarını belirleyin. Bu sıyırıcı, orijinal web sayfalarını ve yerel tarama için bağlantıları değiştirir.

Kazıyıcı

Kazıyıcı, taranacak ve kazınılacak URL'leri belirlemek için otomatik olarak XPath üreten bir Google Chrome uzantısıdır. Kazıyıcı, büyük ölçekli web kazıma projeleri için önerilir.

Scrapinghub

Scrapinghub, web sayfalarını yapılandırılmış ve iyi düzenlenmiş içeriğe dönüştüren yüksek kaliteli bir kazıyıcıdır. Bu görüntü sıyırıcı, botla korunan siteleri taramak için bot karşı önlemlerini atlayarak destekleyen bir proxy rotatörden oluşur. Kazıma merkezi, basit HTTP Uygulama Programlama Arabirimi (API) aracılığıyla toplu görüntüleri indirmek için web kazıyıcılar tarafından yaygın şekilde kullanılır.

Dexi.io

Dexi.io, kazınmış resimleriniz için web proxy sunucuları sağlayan tarayıcı tabanlı bir resim kazıyıcıdır. Bu resim sıyırıcı, CSV ve JSON dosyaları şeklinde web sitelerinden görüntüler çıkarma olanağı tanır.

Günümüzde, web sitelerinden resimleri manuel olarak kopyalayıp yapıştırmak için binlerce staja ihtiyacınız yok. Çevrimiçi görüntü tarayıcısı, dinamik web sayfalarından muazzam miktarda resim çıkarmak için mükemmel bir çözümdür. Kullanılabilir formatlarda muazzam miktarda resim elde etmek için, yukarıda vurgulanan çevrimiçi görüntü tarayıcılarını kullanın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport