Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon'un dünyanın en büyük ürün arama motorundaki sıralamasını nasıl artırabilirim?

Müşterilerimizden duyduğumuz ortak soru, "Daha fazla satış kazanmak için Amazon'daki liste sıralamasını nasıl iyileştirebiliriz?" Şeklindedir. Kişisel tecrübelerimizden, Amazon'taki rütbenizi yükseltmek için iyileştirmeniz gereken iki temel özellik bulabilirliktir ve satın alınabilirlik. Satış sıralamasını iyileştirmek için dikkate almanız gereken sayısız optimizasyon yönü vardır.

Bu yazıda, Amazon arama sonuçları sayfasında listenizin sıralamasını yükseltmek için ürünlerinizin bulunabilirliğini ve satın alınabilirliğini nasıl artıracağınızla ilgili ipuçlarını size sunacağım.

Her şeyden önce, kendinizi müşterinizin yerine koyun ve bir müşteriyi bir başka ürünü satın almak için müşteri olarak düşünen şeyleri düşünün. Bu yönler neler? Belki fiyatlandırma politikası veya popülerlik marka ise, ya da belki de olumlu eleştiri ve satış sıralamasında dikkat etmeniz gerekir. Satın alma kararınızı vermek için kullandığınız tüm bu bilgiler iki yerde (Amazon ve Google) bulunabilir. ABD ve Avrupa'daki müşterilerin% 87'den fazlası bu platformlarda ürün araştırmasına başlarken, Amazon'u bu amaçlarla tercih eden kullanıcı sayısı daha da artmaktadır. Anladığınız kadarıyla, ürünlerinizle olan tüm etkileşimler araştırmayla başlar. Son satın alma kararını etkilemek konusunda çok büyük bir rolü vardır. Bu nedenle Amazon'un tüm satıcıları, özellikle yenileri, çabalarını ürünlerinin bulunabilirliği ve satın alınabilirliği üzerinde yoğunlaştırmalıdır. Gelecekteki e-ticaret iş başarısı için temel faktördür. Genel olarak, ürün bulma olanağı, belirli bir sorgu için Amazon arama sonuçları sayfasında ürünlerinizin ne sıklıkta sıralandığını gösteren bir metriktir.

Ürün bulma olanağı geliştirme Ürünlerinizin daha fazla kullanıcı sorgusu ile karşı karşıya kalması ne kadar yüksek olursa, Amazon SERP'de sıralamanız o kadar yüksek ve elde edeceğiniz satış sayısı artacaktır. Ürün bulma olanağı veya arama hacmi, her bir ürün listelemesinin içeriğiyle doğrudan ilişkili olan n Amazon metriğidir. Amazon'da bulunmak, özellikle bu sisteme gelen çoğu alışveriş yapan kişinin bir satın alma niyetine sahip olması ve mevcut ürünler için çok arama yapan vakit kaybetmek istememesi nedeniyle önemlidir. Amazon sıralama sistemine güveniyorlar ve ilk arama sonuçları sayfasındaki tekliflerden birini seçiyorlar. Endüstri rakamlarına göre, Amazon'da arama yaparak başlayan tüketicilerin yalnızca yüzde 4'ü başka bir yerden satın almaya başlamış olacak. Dolayısıyla, ürünlerinizin bulunmasını kolaylaştırmak için en çok satışı kazanma şansınız var.

Peki, Amazon pazarında ürünlerinizin görünürlüğünü nasıl yükselteceğiniz konusunda bazı kanıtlanmış ipuçlarını tartışalım:

  •  Temel konulara temel vurgu koyun 

Potansiyel müşterileriniz eşyalarınızla ilgili gerekli bilgileri açıkça bulmalıdır. Aksi takdirde, filtre özelliği algoritmalarının araştırılması ilk etapta doğru bilgiyi bulamıyor olabilir. Doğru olduğundan emin olmak için ürün açıklamanızı bir güncelleme çizelgesi ile düzenli olarak yenilemek mantıklıdır. Özellikle fiyat, garanti, Prime özellikleri ve diğer önemli özellikler için ürününüzün özelliklerinin doğru bir şekilde kategorilere ayrıldığından emin olmanız gerekir. Liste görünürlüğünüzü iyileştirmek ve ürün kategorinize hakim olmak için bu yönlerini güncel ve kapsamlı tutmalısınız.

Ürünün satın alınabilirliğini iyileştirme

Amazon ürününün satın alınabilirliği, giriş dönüşümü ile eşanlamlıdır..Yüksek satın alınabilirlik, ürünlerinizin en iyi pazarlama uygulamalarına göre ve etkili bir şekilde dönüşüm getiren bir yöntemle satıldığı anlamına gelir. Alışverişte bulunanlara ürün açıklama sayfanızı tıklamakla kalmayıp, yalnızca bir şey satın almak amacıyla orada kalmalarını sağlamak için elinizden gelenin en iyisini yapmanız gerekir. Potansiyel müşterilerin bir sayfada ne kadar çok zaman harcıyorsa, açıklayıcı bölümlere bakıp incelemeleri okuduklarında çevirme olasılığı da o kadar yüksek olur. Daha fazla hedefli trafik çekmeye başlar başlamaz, olumlu değerlendirmeleri bırakabilen ücretli müşteriler haline geleceksiniz. Toplamda, olumlu bir marka imajı yaratacak ve daha fazla satışa neden olacak.

Ürününüzün satın alınabilirliğini artırmanıza yardımcı olacak bazı optimizasyon ipuçlarını tartışalım:

  •  Mermilerin tanımlayıcı olmasını sağlayın, öğenizin güçlü noktalarını gösterin 

Mermi listeniz, ürün özelliklerine sahip kuru bir kopyaya benzememelidir. Kullanıcılar, zamanlarını sıkıcı ve ilgisiz bir şeyi okumak için harcayacaklardır. Fotokopi, eşyalarınızın güçlü noktalarını ve sürüş dönüşümünü özetlemek için kritik bir araçtır. Girişinizi hazırlarken yaratıcı olun ve müşteri ihtiyaçlarınızı akılda tutun. Bu sizin için sağduyu anlamına gelebilecek olsa da, Amazonların sıralamasındaki belirgin etkisine rağmen, satıcıların bu yönü ne sıklıkta görmezden geldiği şaşırtıcı olacaktır. 

Amazon sıralama algoritması, her spesifik ürün için incelemelerin sayısını ve pozitif değerini hesaba katıyor. Bazen, bir ürünün daha geniş bir kategoride nasıl yer aldığı konusunda kritik bir metrik görevi görebilir. Bu, küçük ya da nispeten yeni işletmelerin, daha uzun soluklu ve tanınmış niş rakiplerini ne kadar geride bırakabileceğidir.

Tüm teşvik edilen incelemeler yasaklandığından, müşterilerin gönüllü olarak incelemelerde bulunmalarını sağlamanın fırsatlarını aramalısınız. Örneğin, müşterilere incelemeler yapmaya davet etmek için ürün paketi eklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir müşteri ile satın alındıktan sonra arzu ve önerileri ile görüş alışverişinde bulunmasını isteyebilirsiniz. Olumlu değerlendirmeler, rakiplerinizin üzerinde bir avantaj sağlayacaktır.

  •  Amazon satışları da optimize edilebilir

Satış Amazon tarafından performans göstergesi olarak kullanılır. Ne kadar çok satış yaparsanız, SERP'de sıralamanız o kadar yüksektir. İyi satın alınan ürünler alışveriş yapan kişiler arasında popülerdir ve Amazon'a daha fazla fayda sağlayabilir. Bu nedenle, bu tür ürünler genellikle hem satıcılar hem de Amazon sistemi için daha da fazla kar getirmek için TOP'a yerleştirilir. Bununla birlikte, "Bir satıcı yeni bir ürünle nasıl başa çıkabilir?" Sorusunu gündeme getiriyor. Neyse ki, bazı üretken çıkış yolları var. Yeni satıcılar promosyon hediye, indirime ve satışa daha fazla odaklanmalıdır.

Ayrıca, Amazon PPC reklamlarını ürünlerinizi daha görünür kılmak ve satışları artırmak için çalıştırmak mantıklı. Amazon listeleme optimizasyonu genellikle yeni ürünler tanıtımı için yeterli değildir. Bu nedenle, Amazon'taki ticari gelişiminizin ilk aşamasında pazarlama stratejileri üzerine bir vurgu yapın.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport