Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: En Golang And Go Programlama Dili

Go olarak da bilinen Golang, Robert Griesemer'in yarattığı bir programlama dilidir (Golang, , Ken Thompson ve Rob Pike tarafından desteklenmektedir. Bu dil çeşitli CSP tarzı eş zamanlı programlama özellikleri ve bellek güvenliği özelliklerine sahiptir. Git en iyi bayt, int64, float32, booleans ve karakter dizeleri gibi yerleşik türleriyle bilinir. Dahası, minimal ancak benzersiz bir test deneyimi sağlayan dahili bir test komutu (Iotest olarak bilinir) vardır.

Golang'da, kaynak dosyaları, Go uygulamaları boyunca kodun tekrar kullanılabilir olmasını sağlayan paketler adlı sistem dizinleri halinde düzenlenmiştir. Burada en iyi ve en önemli Golang paketlerini tartıştık.

  • Kubernetes (konteynır orkestrasyonu);
  • Tanıklık edin (sınama);
  • Ginkgo (test);
  • Gomega (test);
  • Logrus (kayıt);
  • AWS SDK (bulut araçları);
  • Günlüğü (günlük kaydı);
  • Xobra (üretkenlik);
  • XGocheck (test);
  • Hatalar (hata işleme);

 1. Testify and Gocheck: 

Hem Gocheck hem de Testify birinci sınıf Go test özellikleri ile birlikte gelen basit ancak güçlü Go paketleridir.

 2. Ginkgo ve Gomega: 

Iotest dışında, ağır bir BDD çerçevesi olan Ginkgo hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Öte yandan Gomega, Ginkgo'ya benzer özelliklere sahip eşleştirici kütüphanesi.

 3. Kobra: 

Golang uygulamaları ve en iddialı olması için ünlü bir üretkenlik uyumu. Cobra, iyi organize edilmiş Go uygulamaları ve temel web kazıyıcıları yazmanıza izin verir ve bu uygulamaların ve kazıyıcıların bakımı kolaydır. Cobra ilk önce birkaç ay önce Hugo ve Viper ile tanıştırıldı. GitHub'daki uzmanlar, büyük miktarda veri çıkarıcıları oluşturmak için Cobra'yı kullandı.

 4. Logrus ve Hatalar: 

Hem Logrus hem de Errors, öncelikli olarak, yerel günlük paketi davranışını genişletmeye yardımcı olan ve biçimlendirme ve renk kodlama. Logrus, Hatalar'dan çok daha iyidir ve farklı uzantılar oluşturmak için kullanılır. Ancak bu, Hataların iyi bir paket olmadığı anlamına gelmez; Hatalar, Golang'daki büyük ve küçük hataları işlemek için kullanılan ve tonlarca özellik barındıran olağandışı bir Go paketi.

 5.Glog: 

Öncelikle Google tarafından birkaç ay önce oluşturulan bir günlük paketi. Glog, temel ve gelişmiş tarayıcı uzantılarını oluşturmak için kullanılan basit bir Golang paketidir.

 6. AWS SDK ve Xobra: 

Hem AWS SDK hem de Xobra, bir hatanın içeriğini (satır numaraları ve dosyaları) tutmanıza ve benzer özelliklere sahip olmanıza izin verir. Paket adlarının daima düştüğü klasörlerle eşleştiğini aklınızda bulundurmalısınız.

 Sonuç: 

Go, yaygın olarak derlenmiş bir dildir Hızıyla bilinen. Bir web sayfasındaki JavaScript gibi her uygulama çalıştırıldığında yorumlanmadan, doğrudan bilgisayarlar tarafından okunabilen makine düzeyinde koda ayrılmıştır. En iyisi dışında, farklı tarayıcı eklentileri, temel veri çıkarıcıları ve web uygulamaları oluşturmaya yardımcı olan yukarıda adı geçen Golang paketlerini öğrenmelisiniz. Bu Go paketleri, basit bir komut satırı ile farklı işletim sistemleri ve web tarayıcıları için çalıştırılabilir ikili dosyalar oluşturmanıza olanak tanır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport