Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Bir Web Sitesinden Nasıl Veri Alınır - Sizin İçin Üç Farklı Seçenek

İnternet'te büyük miktarda veri günlük olarak yüklenmekte veya paylaşılmakta, İşletme sahiplerinin ürün, pazar eğilimleri, rakipleri ve müşterileri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine olanak tanır. Nasıl bir web sitesinden veri alabilirim? Doğru iş kararını vermek için, aynı anda birden çok görev gerçekleştirmenize yardımcı olan belirli veri kazıma araçlarına güvenmelisin. Bir web sitesinden veri edinmek için farklı seçenekleri kontrol edelim.

 1. Yazı Kodları 

Bu seçenek programcılar ve geliştiriciler için uygundur. Profesyonel bir geliştirici veya programcı iseniz ve teknik bilgiye sahipseniz, bir web sitesinden veri almak için kolayca farklı kodları kullanabilirsiniz. Kendi web kazıyıcılarınızı ve veri çıkarıcılarınızı oluşturmak için Python, C ++, JavaScript, Ruby gibi dilleri öğrenebilirsiniz. Çalışmanızı kolaylaştırmak için farklı Python kütüphanelerini ve çerçevelerini de bilmeniz gerekir. Ne yazık ki, teknik bilgiye sahip olmayanlara veya çeşitli programlama dillerine kulak asmayan kullanıcılar için iyi bir seçenek değildir. Bilmeniz gereken çerçeveler Selenyum IDE, PhantomJS, Scrapy ve diğerleri. Dolayısıyla, düzenli olarak netten veri toplamak istiyorsanız (eBay ve Amazon'dan gelen incelemeler gibi), JavaScript'i kullanarak bir web kazıyıcı oluşturmak önemlidir. Alternatif olarak, görevlerinizi gerçekleştirmek için Scrapy'yi kullanabilirsiniz.

 2. Özel Araçlar 

Bir web sitesinden veri almak için değişik araçlar var. Bazıları programcılar ve geliştiriciler için uygundur, diğerleri içerik küratörleri ve küçük ölçekli şirketler için iyidir. Bu seçenek, web içeriği almanın teknik engellerini azaltmaya yardımcı olur. Neyse ki, web kazıma araçlarının çoğu bütçeye uygun ve anlık olarak internetten indirilebiliyor. Bazı veri sıyırma hizmetlerinin uygun bakım ve ayar gerektirdiğini unutmamalısınız. Kimono Labs, Import.io, Mozenda, Outwit Hub, Connotate, Kapow Software ve Octoparse, bir web sitesinden veri almanızı kolaylaştırır. Bunlar bütçeye uygun araçlardır ve tüm işletim sistemleri ve web tarayıcılarıyla uyumludur.

 3. Veri Analizi 

En son seçeneklerden biridir ve bütçelerine sahip olan ve veri analizine dikkat etmek, bunun yerine kendi yöneticilerini yönetmek isteyen webmasterlar için uygundur. veri toplama işlemleri. Burada, hedef URL'leri, veri şemasını (ürün adları, fiyatlar ve açıklamalar gibi) ve yenileme sıklığını (haftalık, aylık veya günlük) belirtmeniz ve içeriğinizi gereksinimlerinize göre teslim etmeniz gerekir.

Umarım bu üç seçenek doğru kararı almanıza ve sitenizin arama motoru sıralamalarını iyileştirmenize, çok sayıda müşteriye ulaşmanıza ve işletmeniz için daha fazla gelir elde etmenize yardımcı olacaktır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport