Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe rang je producten van Amazon en welke factoren regeren daar?

SEO van Amazon: stel aanbiedingen op die verkopen - Kent u de belangrijkste factoren van de A9 van Amazon?

Hoe rangschik je producten van Amazon en welke factoren regeren daar?

Dat is de juiste vraag, alsof je erin wilt slagen om producten van Amazon te verkopen, het is hard nodig om alles te weten over het A9-zoekrangschikkingsalgoritme van Amazon. Helaas hebben te vaak online ondernemers die producten van Amazon verkopen op die echt drukke markt eigenlijk geen idee op welke manier de A9 de meest voorkomende lijst van de SERP's levert. Hoewel, ik denk dat het heel gemakkelijk is om een volledig inzicht in het proces te krijgen - laat me je een korte maar verstrekkende gids geven voor het rangschikken van producten van Amazon. Dus laten we beginnen.

Hoe rangschikt u producten van Amazon - Gids voor het A9-algoritme

In feite rangschikt u vrijwel alle producten die u daar kunt zien (inclusief die behandeld door Amazon-marktplaats zelf) is van nature een vrij eenvoudig proces. Voordat u iets anders invoert (zelfs voordat u daadwerkelijk een bepaalde zoekopdracht invoert), verzamelt het algoritme voor het rangschikken van de A9 alle relevante resultaten en slaat het eenvoudig op in een enorme catalogus van verschillende productvermeldingen. Zodra dit is voltooid, worden de zoekresultaten van dit product gesorteerd op basis van verschillende categorieën en de rest van veelvoorkomende zoekopdrachten die naar verwachting het meest relevant zijn voor de voorkeuren van de klant.

Als gevolg hiervan kan ik zeggen dat in tegenstelling tot Google, die alleen maar dient om de meest accurate reactie op de zoekopdracht van de gebruiker te geven, Amazon's A9-algoritme voor zoekrangschikking altijd precies die producten van Amazon wil laten zien die het meest waarschijnlijk zijn worden gekocht door de shoppers die op zoek zijn naar items die daar te koop zijn. Daarom denk ik dat het rangschikken van producten van Amazon en waarschijnlijk ook van andere items een absoluut eenvoudiger proces is dan rangschikken op de belangrijkste zoekmachines, zoals Google zelf.

A9-rankingfactoren van Amazon

Dat gezegd zijnde, zal ik u de kernrangschikkingsfactoren van Amazon's A9 laten zien, evenals de belangrijkste drie manieren om te functioneren. Dit is dus wat de ranking van producten op Amazon maakt:

  •  Conversiepercentage  - deze ranglijstfactoren worden door Amazon gezien als degene die statistisch relevant zijn voor succespercentages, bijvoorbeeld Verkoop Rank, klantbeoordelingen, beantwoorde vragen, productafbeelding (grootte en kwaliteit), prijsbepaling, tijd per bezoek door gebruikers (afzonderlijk berekend voor elke pagina), bouncepercentage en volledigheid van de productvermelding (dwz hoe goed uw productvermelding is geoptimaliseerd door elke sectie).
  •  Relevantie  - rangordefactoren in verband met deze categorie vertellen simpelweg aan de A9 van Amazon wanneer uw productpagina in aanmerking moet worden genomen voor een bepaald bepaald zoekwoord of lange-staartzoekcombinatie. De belangrijkste factoren van relevantie omvatten de volgende elementen (en hoe goed ze zijn geoptimaliseerd, om preciezer te zijn): Producttitel, Lijst met productkenmerken (Bullet Points), Hoofdproductbeschrijving, Specificaties, Productmerk / Fabrikant, het juiste product Categorie en subcategorie, backendsectie van zoekvoorwaarden voor verkopers, evenals bronzoekwoord.
  •  Klanttevredenheid  - Amazon's voornaamste doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen aan een enkele klant. Het betekent dat kopers blij maken als ze terug blijven komen voor een nieuwe aankoop bij Amazon. Dat is de reden waarom het geheim van de hoogste score van de RPC (Revenue Per Customer) precies wordt gevonden in de klanttevredenheid en retentie. Deze factoren omvatten voornamelijk Negatieve verkopersfeedback (de snelheid van de frequentie, om preciezer te zijn), Orderverwerkingssnelheid, Voorraadratio, Vertragingsratio voor vervroegde afhandeling, Percentage restitutiebestellingen, Orderdefectcijfer (anders ODR), Uitgangssnelheid (net als Bounce Rate), evenals verpakkingsopties.

Bottom Line

Laten we eindelijk snel de belangrijkste afhaalpunten doornemen uit deze korte gids over het rangschikken van producten van Amazon en andere items je kunt het daar in de uitverkoop zien. Hier zijn ze:

  • Het belangrijkste doel van Amazon is om de maximale snelheid van RPC (Revenue Per Customer) te bereiken.
  • Alle producten die op de Amazon online marktplaats worden vermeld, worden gerangschikt volgens het A9-algoritme met behulp van algemene middelen voor de succespercentages, relevantie en klanttevredenheid en retentie.
  • Klanttevredenheid kan worden geautomatiseerd met behulp van de FBA-optie (Fulfillment By Amazon).
  • Het hebben van een complete en goed geoptimaliseerde productlijst die rijk is aan de juiste zoektermen - is uw sleutel om een succesvolle verkoper te worden op Amazon.
  • Beknibbel nooit uw tijd en moeite om uw klanten tevreden te stellen. Overweeg op die manier specifieke softwaretools te gebruiken (zoals Feedback Genius online software) om positievere klantrecensies aan te moedigen en onmiddellijk op een bijna zelfgestuurde manier op elke negatieve reactie te reageren.

  • Volgens de belangrijkste richtlijnen van Amazon en aanbevelingen voor gemeenschappelijke verkopers, moet uw gemiddelde afwijkingstekort (ODR) altijd onder 1% worden gezien - in vergelijking met het totale bedrag van uw bestellingen dat gedurende een gegeven recente periode is voldaan. Omdat het in feite tegengesteld is aan de snelheid van het Perfect Order Percentage (POP), betekent dit dat uw ODR op schaal wordt genomen, vooral wanneer een klant die bij u koopt, een claim met een bepaalde bestelling indient. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren die de recent gegeven bestelling meestal in een defecte volgorde kunnen veranderen: negatieve feedback van klanten zelf, problemen die zich voordoen tijdens de verzendperiode, Amazon-garantieclaim en creditcardverrekening.
  • Het lijkt misschien niet te kloppen, maar de meesten van alle klanten hebben er echt een hekel aan wanneer een bepaald gewenst product feitelijk niet haalbaar blijkt te zijn, of in ieder geval voor het geval ze het op dit moment niet kunnen hebben. Dat is de reden waarom het zijn van een first-party verkoper of een externe leverancier (d.w.z. het verkopen van producten van Amazon of uw eigen) betekent dat u altijd een voldoende niveau van voorraadniveau moet handhaven.
  • Bedenk dat het te belangrijk is om echt elke kwestie van klanten aan te pakken. Mocht het gebeuren dat u een negatieve feedback van klanten heeft, wordt het verwijderen van slechte opmerkingen (zelfs als dit door de koper zelf wordt gedaan) niet meegeteld voor uw Order Defect Rate (ODR).

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport