Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt biedt een vergelijking van Javascript met andere talen voor webschrapen

JavaScript (afgekort als JS) is een dynamisch multi-paradigma en een hoog niveau programmeertaal. Net als Python, HTML, CSS en Ruby wordt JavaScript gebruikt om websites interactief te maken en gegevens te schrapen van het net. Bijna alle websites en blogs maken gebruik van JavaScript, en de moderne webbrowsers ondersteunen dit dankzij de ingebouwde engines.

Rol van JavaScript in web scraping:

JavaScript ondersteunt verschillende webschrapen en data-extractieprojecten als een taal voor meerdere paradigma's. Het maakt gebruik van een API voor het schrapen van tekst en afbeeldingen en voor het werken met reguliere expressies. De JavaScript-engines zijn ingebed in verschillende soorten scraping-software en helpen direct leesbare en schaalbare gegevens naar uw harde schijf te downloaden.

Java en JavaScript - de beste taal voor webscraping:

Er zijn verschillende overeenkomsten tussen Java en JavaScript, waaronder taalnamen, standaardbibliotheken en syntaxis. Toch is JavaScript veel beter dan Java en wordt het veel gebruikt om webscraping en screen scraping-software te maken. Soms zijn de gegevens die we willen schrapen niet aanwezig in de georganiseerde vorm. Het kan dynamisch worden gegenereerd (met AJAX, cookies en omleidingen). Het is mogelijk om ongeorganiseerde en onbewerkte gegevens om te zetten in de gestructureerde en georganiseerde vorm met behulp van specifieke JavaScript-codes. In vergelijking hiermee biedt Java een beperkt aantal functies en opties en maakt het ons moeilijk om gegevens correct te organiseren.

JavaScript en Python:

Jammer genoeg is JavaScript niet zo effectief als Python. De Python-bibliotheken spelen een belangrijke rol bij het scrapen van websites, bijvoorbeeld BeautifulSoup en Scrapy worden veel gebruikt om gegevens te extraheren van dynamische sites, HTML en XML bestanden, PDF-documenten en privéblogs. Bovendien werkt Python met uw favoriete parser en biedt het idiomatische manieren om te navigeren, zoeken en wijzigen van een pars-boom. Het bespaart u tijd en energie en zorgt voor het verstrekken van goed geschaalde gegevens. Python helpt bij het uitvoeren van complexe data scraping projecten en we kunnen meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

Vergelijking van JS en Ruby:

Ruby is goed in productie-implementaties en stringmanipulaties in Ruby zijn ver weg beter dan JavaScript. Ruby helpt ook de webpagina's op de juiste manier te analyseren en maakt het ons gemakkelijk om inhoud te schrapen. Het kan omgaan met gebroken HTML-bestanden en kan er meteen gegevens van schrapen. van scrapi gegevens van gebroken XML en HTML-bestanden. Ruby heeft ook verschillende extensies, zoals Loofah en Sanitize, die helpen bij het opruimen van de gebroken HTML-codes. Het enige nadeel van Ruby is dat het machine learning en NLP-toolkits ontbeert.

Conclusie:

Als u regelmatig gegevens van dynamische of complexe sites wilt schrapen, is JavaScript niet de juiste taal voor u. U kunt echter op JavaScript gebaseerde traceringshulpmiddelen (zoals Google Analytics) gebruiken om andere taken uit te voeren. In deze gegevensgestuurde wereld moet je constant waakzaam zijn, omdat informatie voortdurend verandert. Met JavaScript is het niet mogelijk om leesbare en schaalbare gegevens efficiënt te krijgen. Het betekent dat zowel Ruby als Python veel beter zijn dan JavaScript en helpen om informatie van meerdere webpagina's te schrapen. JS is alleen goed voor het bouwen van elementaire webcrawlers en dataschrapers. Het is gemakkelijk te coderen en stelt ons in staat onze webpagina's te indexeren zonder enig deel van onze code te blokkeren.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2019, Semalt.com. All rights reserved