Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat is de essentie van het Amazon-zoekmachinealgoritme?

Alle Amazon-verkopers streven ernaar hun spullen in Amazon te verplaatsen. Als uw producten zichtbaar zijn voor uw potentiële klant, hebt u alle kansen om uw fortuin op het e-commerceplatform te verhogen met 300 miljoen unieke gebruikers per maand. De laatste cijfers uit de industrie vermelden ook dat het aantal Amazon-verkopers met een omzet van $ 100.000 100.000 is. Bovendien is het percentage Amazon Amerikaanse klanten dat er constant van koopt 80%. Deze statistische gegevens laten zien dat Amazon absoluut marktleider is in e-commerce. Het betekent dat als u een slimme benadering hebt om uw bedrijf op dit platform te vestigen, het u een aanzienlijke waarde in de vorm van verkoop en inkomsten zal brengen.

Om geld in te zamelen op dit platform, moet u weten hoe Amazon werkt. Bovendien moet u weten in welke marktniche u uw bedrijf zou moeten vestigen om meer omzet te behalen. Je moet een accent leggen op de minder competitieve producten of Amazon-gebruikers voorzien van iets geheel nieuws. In beide gevallen moet u weten hoe u uw inventaris zodanig kunt presenteren dat het winkelpubliek het koopt en terugkomt voor meer. Houd er rekening mee dat u geen aandacht hoeft te schenken aan ongelukkenklanten, maar aan vaste klanten die houden van uw merk en service en altijd voor meer komen. Om een welvarende Amazon-verkoper te zijn, moet u optimalisatietrucs kennen om ervoor te zorgen dat uw producten niet alleen door het verkeer worden gegenereerd, maar ook goed worden omgezet.

In dit artikel zullen we het hebben over het Amazon-zoekalgoritme en veldelementen die meespelen in de zoekrangschikking van Amazon.

 Hoe werkt de zoekmachine van Amazon? 

Voordat we overgaan tot optimalisatieprincipes en rangschikkingsfactoren, moeten we begrijpen hoe het zoekalgoritme van het Amazon e-commerce systeem werkt. Als u het zoekalgoritme van Amazon begrijpt, krijgt u de mogelijkheid om uw bedrijf correct op te bouwen, rekening houdend met alle essentiële factoren en elementen in rangorde.

Om te beginnen met de alinea die is gewijd aan het Amazon-zoekmachine-mechanisme, wil ik opmerken dat Amazon om één ding geeft: de verkoop. Hoe meer geld je aan Amazon besteedt, hoe hoger je scoort op de pagina met zoekresultaten en vervolgens hoe meer leads je zult aantrekken van het zoeken. Als uw product wordt omgezet in verkoop voor een specifieke zoekterm, staat uw vermelding hoogstwaarschijnlijk hoog op Amazon SERP. En vice vers, als shoppers op uw vermelding klikken, daar een aantal seconden doorbrengen en teruggaan naar de zoekopdracht, beschouwt Amazon uw vermelding als niet relevant en onbetrouwbaar. Wat moet u doen om meer omzet te genereren? U moet uw klikfrequentie (CTR) verhogen en uw conversieratio op de productpagina verhogen.

 Wat te doen om de klikfrequentie op Amazon te vergroten? 

Zorg er in de eerste plaats voor dat uw titel goed is samengesteld, aangezien dit het eerste is dat gebruikers kunnen zien in een lijst met zoekresultaten. Uw titel moet boeiend en beschrijvend zijn om ervoor te zorgen dat uw potentiële klanten erop klikken. Het moet relevante zoektermen bevatten. Het is beter om ze aan het begin van de titel van de aanbieding te plaatsen.

Het tweede waar gebruikers gewoonlijk op letten, is een prijs. Uw prijs moet concurrerend zijn en een beetje lager dan het marktgemiddelde. Het geeft je een groot voordeel voor je niche-concurrenten.

Beoordelingen zijn ook nauw met elkaar verbonden en hangen samen met uw ranglijst van productvermeldingen. Ze dienen als een openbaar bewijs en helpen klanten om hun koopbeslissing te nemen. Zorg er daarom voor dat u op alle klantbeoordelingen reageert, positief of negatief. Het is vooral belangrijk om onmiddellijk negatieve beoordelingen te geven om uw verliezen te minimaliseren en uw klanten te laten zien dat u zich bewust bent van het probleem en dit zo snel mogelijk wilt oplossen.

Amazon-fulfillment-services of FBA is een andere manier om uw klikfrequentie op Amazon te vergroten. Gebruikers werken meestal samen met verkopers die gratis, snel en superhandig leveren.

Productafbeeldingen zijn ook van belang omdat ze gebruikers helpen een product vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. U moet de richtlijnen voor Amazon-afbeeldingen volgen om ervoor te zorgen dat uw vermelding correct is geoptimaliseerd. Je moet minimaal vijf tot zeven foto's hebben voor elk artikel dat je verkoopt. Bovendien moet u ervoor zorgen dat uw hoofdafbeelding relevant is voor de zoekopdracht.

En tot slot, zorg ervoor dat uw merk gemakkelijk te herkennen is op een productomschrijvingspagina.

 Wat te doen om uw productvermelding goed te laten converteren? 

Om een hoge conversieratio te hebben, moet je een Amazon Buy Box winnen (het is een ideale wereld). In werkelijkheid is het niet eenvoudig om de Buy Box te winnen, omdat er veel verwante producten zijn die worstelen om dezelfde plaats. Het kan worden gegarandeerd, zelfs als u de enige verkoper in uw niche bent. Om de Buy Box te winnen, zou u een concurrerende prijs en een goede verkoophistorie moeten hebben.

Ten tweede is verzending en uitvoering. Als u uw productvermelding goed wilt omzetten, moet u klanten snelle verzendopties bieden. Zoals ik eerder al vermeldde, kunt u garanderen dat het Amazon fulfillment-services implementeert of Amazon Prime.

Uw vermelding moet ook zo zijn ontworpen dat deze goed wordt omgezet. Met andere woorden, u moet uw klanten volledige informatie geven over een product en dit in een nauwkeurige en boeiende vorm presenteren. Zorg ervoor dat u alle beschikbare tekens gebruikt om de voordelen, functies en specificaties van uw klanten te tonen.

Uw kansen om uw producten goed geconverteerd te maken, worden verhoogd als u in de smalste categorie staat die Best Seller Rank wordt genoemd. Het is een lijst van de meest gekochte producten op Amazon in elke specifieke productcategorie. Veel klanten kopen eenvoudigweg een product dat een van de bestsellers is in een specifieke categorie. Het meest voor de hand liggende en het eenvoudigste dat u moet doen om uw conversieratio te verhogen, is door uw product in de meest geschikte categorie en zo ver mogelijk in de productcatalogusstructuur te plaatsen.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport