Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Introductie tot webschrapen van Semalt

Webscraping is een techniek voor gerichte geautomatiseerde extractie van relevante inhoud van externe websites. Dit proces is echter niet alleen geautomatiseerd, maar ook handmatig. De voorkeur gaat uit naar de geautomatiseerde methode omdat deze veel sneller, veel efficiënter en minder gevoelig is voor menselijke fouten in vergelijking met de handmatige aanpak.

Deze benadering is belangrijk omdat het een gebruiker in staat stelt niet-tabulaire of slecht gestructureerde gegevens te verwerven en vervolgens dezelfde onbewerkte gegevens van een externe website in een goed gestructureerd en bruikbaar formaat om te zetten. Voorbeelden van dergelijke indelingen zijn onder meer spreadsheets, .csv-bestanden, enz.

Scraping biedt zelfs meer mogelijkheden dan alleen gegevens ophalen van externe websites. Het kan worden gebruikt om een gebruiker te helpen bij het archiveren van elke vorm van gegevens en vervolgens eventuele wijzigingen in de gegevens online bij te houden. Zo schrappen marketingbedrijven vaak contactgegevens van e-mailadressen om hun marketingdatabases samen te stellen. Online winkels schrapen prijzen en klantgegevens van websites van concurrenten en gebruiken deze om hun prijzen aan te passen.

Webscraping in Journalism

  • Verzameling van rapportarchieven van verschillende webpagina's;
  • gegevens van vastgoedwebsites schrapen om trends op de vastgoedmarkten te volgen;
  • Verzamelen van informatie over lidmaatschap en activiteiten van online bedrijven;
  • Het verzamelen van opmerkingen van onlineartikelen;

Achter de gevel

De belangrijkste reden waarom webschrapen bestaat, is dat het web meestal is ontworpen om door mensen te worden gebruikt en dat deze websites vaak alleen zijn ontworpen om gestructureerde inhoud weer te geven.De gestructureerde inhoud wordt opgeslagen in databases op een webserver.Daarom hebben computers de neiging om inhoud te leveren op een manier die zeer snel laadt.De inhoud wordt echter ongestructureerd wanneer gebruikers het toevoegen aan dergelijke boilerplate materialen als headers en Sjablonen Webscraping omvat het gebruik van bepaalde patronen waarmee een computer een a kan identificeren en extraheer de relevante inhoud. Het geeft de computer ook de opdracht om door deze of gene site te navigeren.

Gestructureerde inhoud

Het is van essentieel belang dat een gebruiker vóór het schrapen controleert of de inhoud van de site nauwkeurig is verstrekt of niet. Bovendien moet de inhoud zich in een staat bevinden waar deze gemakkelijk kan worden gekopieerd en geplakt van een website naar Google Spreadsheets of Excel.

Daarnaast is het van vitaal belang ervoor te zorgen dat de website een API biedt voor het extraheren van gestructureerde gegevens. Dit maakt het proces een beetje efficiënt. Dergelijke API's omvatten Twitter API's, Facebook API's en API's voor YouTube-reacties.

Schraaptechnieken en -hulpmiddelen

In de loop der jaren zijn een aantal instrumenten ontwikkeld en nu zijn deze van vitaal belang in het proces van gegevensschrapen. Naarmate de tijd verstrijkt, zijn deze hulpmiddelen en technieken gedifferentieerd, zodat elk van hen een ander niveau van effectiviteit en mogelijkheden heeft.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport