Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat is webschrapen? - Semalt verklaart de rol van BeautifulSoup in webscraping

Webpagina's worden gebouwd met op tekst gebaseerde programmeertalen zoals HTML en XHTML. Ze bevatten een schat aan informatie in de vorm van afbeeldingen, video's en tekst. Alle webpagina's zijn ontworpen voor mensen en zijn zinloos voor geautomatiseerde bots. Bedrijven zoals Google en Amazon AWS bieden verschillende webscraping services, software, technieken en hulpmiddelen om uw werk te vergemakkelijken. Sommige van deze tools zijn gratis, terwijl de andere geprijsd zijn van $ 20 tot $ 2000.

Wat is webschrapen?

Webscraping is de praktijk van het extraheren van gegevens van verschillende websites en webcrawl is een van de belangrijkste componenten ervan. Nadat de gegevens zijn opgehaald, kan deze worden geparseerd of opnieuw worden geformatteerd volgens uw vereisten. Web scraping tools kopiëren de gegevens naar spreadsheets of downloaden deze naar uw harde schijf voor offline gebruik.

De rol van BeautifulSoup bij webscraping:

Sommige bedrijven gebruiken op Python gebaseerde bibliotheken om gegevens te schrapen. Ze detecteren verschillende webpagina's, verzamelen nuttige gegevens, schrapen deze op de juiste manier en downloaden ze naar hun harde schijven. Zelfs sommige webschrapers zijn afhankelijk van technieken zoals DOM-parsing, BeautifulSoup, Scrapy en Lxml om gegevens goed te schaven. Er zijn gevallen waarin de informatie die u zoekt kan worden benaderd en geschrapt met gewone technieken en hulpmiddelen. In dergelijke omstandigheden is BeautifulSoup het juiste kader voor u.

De belangrijkste componenten van een webpagina:

Voordat we gegevens schrapen met behulp van BeautifulSoup, laten we de verschillende onderdelen van een webpagina bekijken: er zijn vier hoofdonderdelen van een webpagina: HTML, CSS, JS en afbeeldingen HTML bevat de belangrijkste inhoud van een pagina CSS wordt gebruikt om stijlen aan een pagina toe te voegen en zorgen ervoor dat het er goed uitziet. JS of JavaScript voegt uniciteit en interactiviteit toe aan een webpagina Merk op dat afbeeldingen een pagina levendig kunnen maken. De meest voorkomende indelingen zijn PNG en JPG.

Gegevens uit HTML-documenten extraheren met BeautifulSoup:

Het is mogelijk om gegevens uit HTML-documenten of PDF-bestanden te extraheren met BeautifulSoup. HTML (Hyper Text Markup Language) is een beroemde taal die wordt gebruikt voor het maken en bouwen van webpagina's. Net als Python is HTML een opmaaktaal die de browser vertelt hoe de webinhoud moet worden opgemaakt. Met HTML kunt u alinea's maken en uw tekst goed weergeven. U kunt vervolgens uw gegevens in verschillende vormen.

 1. De bibliotheek met aanvragen: 

Allereerst moet u webpagina's downloaden met behulp van de bibliotheek Verzoeken. Hiermee kunt u eenvoudig HTML-tekst en afbeeldingen downloaden.

 2. Ontleed de pagina met BeautifulSoup: 

U kunt de BeautifulSoup-bibliotheek nu gebruiken om uw HTML-tekst en webdocumenten te ontleden. BeautifulSoup is het Python-pakket dat pars-trees maakt en wordt gebruikt om gegevens uit HTML-documenten te extraheren. Het is beschikbaar voor zowel Python 2.6 als Python 3.

Verschillende tags die u moet kennen:

Verschillende soorten tags die worden gebruikt bij webschrapen zijn: Kind, Bovenliggend en Broederlijk. Kind is een tag binnen de bovenliggende tag. Bovenliggend element is een tag die om een onderliggende tag is gewikkeld en sibling is de tag die wordt genest in de bovenliggende tag, maar de locatie verschilt van de child-tag.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport