Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Uluslararası SEO için web sitemi nasıl geliştirebilirim?

Günümüzde, Web'in modern dijital dünyası giderek daha fazla küreselleşmektedir. İnternet erişimi ile Avrupa Birliği'nden başlayarak% 80'in üzerinde bir oranla bölgenin yaklaşık% 90'ında sahip olan daha gelişmiş bazı ülkeler. Gerçek rakamlar, Çin'de yaklaşık 731 milyon ayakta kalan kullanıcıya rağmen, daha da inandırıcı olabilir, ancak toplam nüfus tahmininin yalnızca yarısını temsil etmektedir. İnternet, kültürel engeller olmaksızın, sınırların ötesinde ele alınmaya hevesli olan web sitesi sahiplerine sayısız fırsat sunuyor. Bununla birlikte, bu işi başarmak için, herhangi bir çevrimiçi girişimci, farklı müşterilerin yalnızca en çok talep edilen ürünleri veya hizmetleri sunmaları için ihtiyaç duyduğu geniş bir anlayışa sahip olmalıdır.

international seo

Aynı zamanda uygun bir içerik oluşturulması da dikkate alınması gereken bir konu haline geliyor. Çoğunlukla, uluslararası SEO'nun günlük İngilizce dilinde birleştirilmiş bir içeriğin bulunması anlamına geldiğini düşünebilirsiniz. Ancak durum ilk bakışta göründüğü kadar basit değildir. Önemli olan, uluslararası SEO'nun temel ilkelerini kullanmanın, arama optimizasyonunun birçok teknik yönüyle desteklenen akılda tutulması ve alaka düzeyi ve yerelleştirme ile ilgili farklı tekniklerden yararlanılması anlamına gelmesi. Dahası, küresel pazarlama stratejisi açısından, tam ölçekli bir uluslararası SEO'yu ele almak gerçekten kapsamlı ve zaman alan bir görev olabilir. Aşağıda, daha etkili uluslararası SEO'larla güçlendirilmeniz ve neredeyse her çevrimiçi projenin ticari potansiyelini en üst düzeye çıkarmanız için merkezi şemalara kısa bir göz atacağım. 

Her bölgenin talep özelliklerine göz atın

Küresel anlamda düşünürsek, Google'ın bile kendi devletleri için arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'lerde) farklı içerik türlerine ve çeşitli düzenlere sahip olduğunu keşfedeceksiniz. Yani, tek bir anahtar kelime sorgusu ülkeden ülkeye farklı bir yanıt getirebilir. Aslında, Google'ın bölgesel çıkarları tarafından tasarlanan SERP'leri var ve her ülkede daha iyi kullanıcı deneyimi için en güçlü yerel eğilimleri takip etmek için en iyi performansı veriyor. Anahtar kelimelere ve trafik oranlarına gelince, farklı diller ve yerel sözcükler içerisinde ortaya çıkan belirli sınırlamalar çerçevesinde. Genel anahtar kelimelerin önemli bir kısmı genellikle yalnızca yeterli çeviri elde etmekte başarısız olabilir. Tabii ki yerel nüfus, kültürel çıkarlar ve en deneyimli webmasterlar için bile hala pek de netleşmeyen diğer pek çok özellik göz önünde bulundurulduğunda, bu dikkate alınmalıdır. Bu, farklı ülkelerin aynı endüstride bile çoğu zaman benzersiz beklentilere sahip olabileceği anlamına gelir. Uluslararası markalardan bahsetmiyorum, özellikle insanların nihayetinde bir satın alma kararına gelmeden önce görmek istedikleri şeyle bağlantılı olarak.

Uluslararası SEO stratejinizi geliştirin

Her şeyden önce, uluslararası bir SEO strateji geliştirerek, bunu belirli bir anahtar kelime için, örneğin Çin'de, sıralamayı iyi değerlendirelim; Dünyanın dört bir yanındaki aynı güzel sonuç. Sonuç olarak, yerel bir SEO optimizasyonuyla başlamak, tek bir ülkede seçtiğiniz kitleye yönelik bir içerik oluşturma başlatmanız gerekir. Bunu yaparak, trafik için ana bölgesel eğilimleri ve en çok talep edilen anahtar kelimelerin özelliklerini anlayacaksınız. Ayrıca, daha global düzeyde SEO'nun bazı teknik yönlerine başvurmanız gerekecek..Yani web sayfalarınızı hreflang etiketleri ile yerleştirmeniz gerekecek.

En yaygın olarak, hreflang etiketi, Google tarafından hedef ülkeyi tanımlamak için kullanılan bir kodun parçasıdır ve bu nedenle web sitenizin içeriği için dil. Doğru içeriğin doğru bölgede doğru şekilde görüntülendiğinden emin olmanıza yardımcı olur. Örneğin, İspanyolca dilinde dahi olsa, içeriğinizi İspanya'nın kendisi için özelleştirirken ve Arjantinli kullanıcılar için onu görüntülemek için oldukça önemli sözcük dağarcığı özellikleri olacaktır. Hreflang etiketleri kullanmak, yazılarınıza daha fazla alaka düzeyi ekleyerek içeriğinizi daha iyi kullanıcı deneyimi ile güçlendirecektir.

Aynı zamanda, hreflang etiketlerini kullanmak, yinelenen içeriğin potansiyel tehdidini en aza indirgemeye yardımcı olur ve Google'a belirli içeriğin farklı yerel izleyicilere bilinçli olarak yazıldığını söyler. İçeriğinizi işaretlemeye başlarken, tüm dilleriniz için ISO 639-1 biçimini kullanmanızı, tüm site haritalarınızın 10.000 URL'den uzun olmamasına uygun olarak veya bunları da birkaç parçaya bölünmüş olarak hazırlamanızı öneririm. Aşağıda, içeriğinizin hreflang etiketlerine doğru şekilde gömülmesini sağlamak için 3 ana şema bulunmaktadır:

  • HTTP Başlığınızı her web sayfası ile birlikte gelmesini sağlamak için hreflang etiketi ile destekleyiniz
  • hreflang etiketleri ile katıştırılmış site haritalarınızı kendiniz de etiketle işaretlenmiş web sayfasına getirin

seo difficulties

Stratejilerinizi yerelleştirin ve birleştirin

Kabul edelim - uluslararası SEO için yerelleştirme yapmak, bölgeye özgü web sayfaları için basit bir içerik tercüme anlamına gelmez. Karşılaşmalıyız - güvenilir bir yerelleştirme yapmak, bu yerel çıkarlara ve arama trendlerine daha uygun içerik yazıları oluşturmak anlamına gelir. Yani, adres verdiğiniz her ülke için belirli bir anahtar kelime araştırması yapmanız gerekecek. Örneğin, işletmenizle birden fazla yeri kapsayacak iseniz, yerel ve genel arama motoru sonuç sayfalarında daha iyi görünürlük elde etmek için farklı açılış sayfalarına ve farklı içeriklere sahip olmalarını öneriyorum.

Gerçekten etkili bir uluslararası SEO strateji için küresel, yerel ve mobil optimizasyon planlarınızı bir araya getirmek için zaman ve çabalarınızı ödemeyle uğraşmayın. Pazar nişinizde daha fazla potansiyel müşteriye daha fazla müşteri bulma ihtimaliniz olan ülkelerden başlayarak bir öncelik listesi oluşturmanızı öneririm. Örneğin, Çinli kullanıcıları hedeflerseniz, yerel İnternet kullanıcılarının% 95'inden fazlasının taşınabilir aygıtlar aracılığıyla çevrimiçi göz attığını düşünmelisiniz. Bu nedenle rekabeti kazanmak isteyen markaların içeriği, mobil yanıt verme konusunda iyi adapte edilmiş olmalıdır.

Sonunda, mevcut performansınızın dikkatli ölçümlerini alarak uluslararası SEO stratejinizin sonuçlarını ölçmeyi unutmayın. Hedeflenen her bölgedeki tüm metrikleriniz için olabildiğince düzenli olarak bir kontrol yapın. Sıralamalarınızı takip etmeyi ve web sayfalarınızın her ülke veya bölge için doğru sıralamada bulunduğundan emin olun. Sonuçta, yeni pazarlara genişlemek için yüksek bir PPC potansiyeli kullanmaktan çekinmeyin. Uluslararası SEO stratejiniz dahilinde PPC'yi doğru bir şekilde kullanmanız, yerel davranışın, dönüşüm trendlerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur ve yeni ülkede daha iyi bir çekiş sağlamanıza yardımcı olur.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport