Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Sosyal Sinyaller SEO'yu Geliştirir mi?

İçerik yaratıcıları ve çevrimiçi pazarlamacılar arama motorlarının ilk sayfalarına SEO sıralamalarını sürmek için yeni yollar ararlar. İlginç olan şey, Google'ın ilk 10'a girdiklerinde bile konumlarını korumak için hala taze ve değerli içerik üretmek zorunda oldukları.

Ancak, web sitesi sahipleri için mükemmel içerik üretmenin yeterli olmadığını anlamaları önemlidir. İyi içerik, proaktif tanıtımı gerektirir. Sosyal erişimi en üst düzeye çıkarmak için içeriğini başkalarına tanıtmak önemlidir.

social signals seo

Buna karşı gelelim: yazılarımızı, blog yayınlarımızı, e-Kitaplarımızı, faydalı beyaz kitaplarımızı veya enformasyon kağıtlarımızı yazıp yayınladığımızda onları hedef kitlenizin önünde bulmanın en iyi yolu sosyal medya aracılığıyla.

Dedi ki, paylaşım önemlidir. Sosyal sinyaller kadar sosyal medyanın da SEO'yu önemli ölçüde etkilediğini inkar etmek zor. Semalt uzmanlar, bir zamanlar bu içeriğin bir yangın olduğunu ve sosyal medyanın benzin olduğunu söylediği gelen pazarlama uzmanı Jay Baer tarafından yapılan açıklamaya tamamen katılıyor.

Sosyal Sinyaller Artırma Sıralamamı Nasıl Yardımcı Olabilirim?

 1. İçeriğin Paylaşım Sürecini Basitleştirin 

Sitenize daha fazla trafik çekmek için yapmanız gereken ilk şey, kullanıcıların içeriğinizi paylaşmalarını kolaylaştırmaktır sosyal medya aracılığıyla. Mümkünse, ziyaretçileri URL'nizi kopyalayıp Facebook yayınlarına yapıştırmayın. Okuyanların çoğunun ne zaman ne de bunu yapacak sabrı yoktur. Sonuç olarak, kötü kullanıcı tecrübesi nedeniyle içeriğinizi tanıtma fırsatını kaybedeceksiniz.

Ziyaretçilerinizi önemsiyorsanız ve içeriğinizi paylaşmalarını kolaylaştırdığınızda, sitenize daha fazla yönlendirme trafiği üreten yayınlarınızı sosyal topluluklarla paylaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu unutmayın.

 2. Backlinks Çeşitlendirmek 

Backlinks diğer kaynaklardan gelen web sayfanıza gelen bağlantılar. Google, Yahoo ve Bing dahil neredeyse tüm arama motorları, bir sayfayı sıralarken bu geri bağlantıların niceliğini ve kalitesini göz önünde bulundurur. Basitçe söylemek gerekirse, birçok yüksek kaliteli geri içeriği içeren bir sayfa daha yüksek arama sıralaması elde etme eğilimindedir. Dahası, okuyucular güvenilir web sitelerinden sitenize giriyorlarsa, arama motorları bağlantıyı takip edecek, içeriği indeksleyecek ve içeriklerini buna göre sıralayacaktır.

 3. Sitenizi Mobil Paylaşım İçin Optimize Edin

2017'de mobil, sosyal ve yerel pazarlamanın karışımı SEO'yu daha önce hiç olmadığı gibi etkiler. Bu günlerde, insanların çoğunluğu cep telefonlarında dizüstü bilgisayarlardan daha çok arıyor. Araştırma yapmayı ve hareket halindeyken almayı tercih ediyorlar. Arama motorları, mobil cihazlar için optimize edilmiş kaynakları yüksek sıralamayla takdir ediyor. Web sitenizin mobil sürümünün ziyaretçilere içeriğinizi paylaşmanın kolay bir yolunu sunduğundan emin olun.

seo

İçeriği için birden çok yeri ve yerel açılış sayfası olan site sahipleri, web sitelerindeki tıklamaları ve sosyal işaretleri nasıl optimize edebileceklerini düşünmelidirler. Önemli olan, yukarıdaki yerel arama sıralamasını etkileyen temel hususlardır.

En az düşündüğünüz şey, makalelerinize, blog yayınlarına ve YouTube videolarına değerli ve güvenilir olduğunu göstermekle yetki kazandıran sosyal kanıttır. Sosyal kanıt terimi, incelemeler, yorumlar ve konu uzmanlarından alıntılar gibi içeriğinize atıfta bulunur. Sosyal kanıt aşağıdaki gibi iş görür: bir kişi içeriğinizi yüzlerce kişinin paylaştığını görürse, kontrol etmeye ve paylaşmaya yönlendirilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport