Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web sitesi tasarımı ve Arama Motoru Optimizasyonu nasıl birleştirilir?

Çoğu zaman, pratik olarak herhangi bir çevrimiçi iş için yeni bir çerçeve başlatırken, aslanın dikkate aldığı puanlar genellikle web sitesi tasarımı ve Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) üzerinde belirlenir. Kabul edelim - çekici, kullanıcı dostu ve profesyonel bir web tasarımına sahip olmak, kolay ve kullanışlı ziyaretçi erişimi sunma konusunda önemli konular. Peki ya web sitesi tasarımında yapılan bu zor işlerin hepsinden sonra boşa gittiğini söylesem? İnternet kullanıcıları, Google tarafından SERP'lerin en üst listesinde görüntülenen bu web sitesini hiçbir zaman izleyemezlerse? İşte bu nedenle, aşağıda yer alan Arama Motoru Optimizasyonu ile web sitesi tasarımında en sıkı işbirliğine sahip olmanın önemini tartışacağım.

Görsel SEO

Her web sitesi tasarımı arama motoru optimizasyonu, tüm görsel içeriğinizi arama algoritmalarıyla uyumlu hale getirerek başlar. Yani web sayfalarınıza yerleştirdiğiniz her resim için alt etiketler almak istiyorum. Her şey, arama motorlarının çoğunun (Google'ın kendisi gibi), her resim gerekli açıklamayla yazılı olarak gömülmediği sürece görsel içeriği "okumak" mümkün değildir. Dahası, web siteniz çok büyük resimlerle doldurulursa, yükleme hızınız genellikle yavaşlar, dolayısıyla SERP'lerdeki yüksek sıralamanız için kötü olur. Bu nedenle, resimlerin adlarını seçerken önde gelen SEO yönergelerini hatırlamak ve görsel içeriğinizi küçültmek ve potansiyel müşterilerinizin arama sorgusuna eklemesi muhtemel doğru anahtar kelimelerle gömmek bu kadar önemlidir.

Duyarlı web sitesi tasarımı Arama Motoru Optimizasyonu geliştirir

Günümüzde taşınabilir aygıtlar internete giderek daha sık erişmek için kullanılmaktadır. Potansiyel alıcı sayısının arttıkça, akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla ihtiyaç duydukları ürün veya hizmetleri arıyor olduğunu göz önüne alarak, mobil cihazlara uygun web tasarımı artık SERP'lerde daha üst sıralarda yer alıyor. Böylece, Google, taşınabilir aygıtlar aracılığıyla daha iyi tarama deneyimi sağlamak için uyarlanmış uygun bir işlev kümesi olmadan çalışan web sitelerini cezalandırmaya başladı. Bu nedenle, duyarlı web sitesi tasarımınızı Arama Motoru Optimizasyonu'nu aynı anda yürüterek tutmak makul bir fikirdir. Bu şekilde hareket ederek, içeriğinizin sesli isteklere de tepki verdiğinden emin olmayı unutmayın. Ayrıca, uzmanların, sizin web sayfalarınıza dahil edilmiş bazı iyi optimize edilmiş SSS bölümlerini seçmeleri önerilir. Unutmayın, bu tür hizmetler halihazırda soru temelli sesli arama taleplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ZORUNLU hale gelmiştir.

website design

URL'leriniz üzerinde çalışın

İşte web sitenizin tasarımında ve Arama Motoru Optimizasyonu'nda büyük bir gelişme sağlamak için ekstra bir seçenek geliyor. Yani alan adını seçerken dikkatli olmalısın. Zaten bir tane aldıysanız, web sitenizin her sayfası için Google dostu isimler için başvurmanız önerilir. Her bir URL'yi ve sayfa başlığını, ilgili açıklamayı hedef anahtar kelimeler ve ifadelerle zengin zenginleştirmek için yeniden şekillendirin. Bunu yaptığınızda, Google'ın tarama robotları tarafından daha iyi dizin oluşturma için daha çekici olacak Arama Motoru Optimizasyonu ile web sitenizin tasarımı için mükemmel bir kullanıcı dostu iyileştirme elde edersiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport