Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motorları için en sık sorulan sorular nedir?

Arama motoru soruları veya sorguları, sorgu arama sonuçlarına en alakalı olabilmek için ilgili kullanıcıların bir arama kutusu içine yazdıkları kelime veya cümlelerdir. Arama sorguları, navigasyonel, bilgilendirici ve işlemsel olmak üzere üç ana kategoriye ayrılabilir. Bu çeşit çeşit soru, davranış ve niyetlerini arayan potansiyel müşterilerimizi anlamamızı sağlar. Bu tür arama motoru sorularına daha yakından bir göz atalım.question search engine

Üç tür arama motoru sorusu

  • Seyrüsefer

Seyrüsefer sorgusu, kullanıcı hangi kaynağı bulmak istediğini sorduğunda sorgu türünü belirtir. Yalnızca belirli bir web sitesi URL'sini bir arama kutusuna koyar ve alakalı bir sonuç alır. Doğru navigasyon soruları net bir niyet taşıyor ve siteniz bir kullanıcıyı göz önünde bulundurmuyorsa, siteniz fark edilmeyecek.

Bu tür bir sorgu ile bir strateji oluşturmak oldukça karmaşık olabilir. Bununla birlikte, marka bilinirliğini artırmaya odaklanırsanız şansınızı iki katına çıkarırsınız. Gezinme sorgusu söz konusu olduğunda ilk Google SERP sayfasında görünen ortalama sonuç sayısı yedi. Google, çoğu durumda kullanıcıların TOP bir sonuca ulaşması durumunda, yediden fazla sonuç göstermek işe yaramayacak gibi görünerek bu adımı atmıştır. Bununla birlikte, navigasyonda görünen bazı sorgular bu türden olmayabilir. Örneğin, "Instagram" sorgusu için arama yapan tüm kullanıcılar bu multimedya uygulamasını bulması gerekmiyor. Bazıları, bazı Instagram ayarları veya güncellemeleri ile ilgili bazı makale veya bilgileri okumak istiyor. Bu nedenle hem ücretli hem de organik sonuçlarda görünen ilgili bir gezinme sorgunuz olduğundan emin olmalısınız.

  • Bilgi

Bilgilendirici bir sorgu, yalnızca sorusuna bir yanıt bulmak ya da bazı sorunları çözmek isteyen bir kullanıcıdır. Ne tür bir siteyle yüzleşeceği önemli değildir. Bu web kaynağının sorgusuyla en iyi şekilde ilişkili olması için tek şart var. Bilgilendirici bir sorgu, en yaygın yayılımdır ve ortalama kullanıcılar tarafından yaygın olarak kullanılır. Arama motoru optimizasyonunun birincil amacı, bilgilendirici sorguların yardımıyla bazı bilgi içeriği arayan kullanıcıları çekmektir. Sitenizle ilgili bir sorun yaşarsanız, siteye erişemezsiniz. SERP pozisyonları genellikle Google'a tahakkuk ettikçe, bilgilendirici sorulardan biraz kar elde etmek zordur. Bununla birlikte, bir çok kullanıcı konuyla ilgili daha derin bilgileri almak istiyor. Tıklama oranınızı ve dönüşüm oranınızı yükseltme şansınız. Web sitenize trafik çekmek için kaliteli mesajlar ve ipuçları içeren blog yayınlarını kullanabilirsiniz. Üstelik, ayrıntılı adım adım kılavuzlar yazmak ve tanımlayıcı videolar tasarlamak akıllıca olacaktır.

  • Transactional

Bir işlem sorgusu, bir kullanıcı bir satın alma işlemi gerçekleştirmek istediğinde gerçekleşir. "Bir şey satın almak" ya da "bir şey sipariş etmek" gibi görünüyor. Ayrıca, işlem sorguları, "Apple cihazları" veya "Samsung akıllı telefonları" gibi kesin marka isimlerinden oluşabilir. "Chicago'daki en yakın Asya restoranı" gibi birçok yerel arama işlemi işlemsel hem de. İşlemsel bir sorgu, çevrimiçi tüccarların çevrimiçi para kazanmasını sağlayan, en çok kazanç sağlayan sorudur. En yüksek ROI'yi elde etmek için, web sitesi sahipleri arama motoru optimizasyonuna ve tıklama başı ödeme reklamcılığına atıfta bulunmaktadır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport