Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SSL ve SEO: ikisi de önemli mi?

En güncel aramalardan bazılarını hatırlamak, aradıklarınızı göz ardı etmekle, başkabirlerini kontrol etmek veya Web'de bazı ürün veya hizmetler aramaktan başlayalım. Muhtemelen hem HTTP hem de HTTPS tabanlı web sayfalarını ziyaret ettiniz. Peki, aralarındaki gerçek fark, özellikle de SSL ve SEO açısından mı? E-ticaret ve her web mağazasının çoğundaki karşılıklı etkilerini göz önüne alarak, SSL ve SEO'nun gerçekte ne kadar iyi yaptıklarını görelim.

ssl and seo

SSL ve SEO birlikte hareket ederken çok faydalı mı?

Biraz teknik geçmişle başlayalım ve SSL'nin nasıl çalıştığını görün. Köprü Metni Aktarım Protokolü Güvenliği'nin bir parçası olarak, kimlik doğrulama, doğrulama ve web sunucusu ile İnternet tarayıcısı arasındaki şifreleme güvenlik prosedürleri yoluyla kullanıcı deneyimini korumak için 2048 bit anahtar kullanır. Temel olarak, SSL güvenliği üç katmandan oluşur:

  • Şifreleme, mevcut kullanıcının eylemlerinin izlenemez olmasını sağlamak için çalışır, bu nedenle herhangi bir bilgi, dolandırıcı tarafından kaçırılamaz
  • Kimlik doğrulama işlemi yardımcı olur
  • Veri bütünlüğü, herhangi bir dosyanın bozulma ya da yetkisiz değişiklik yapmasını önler

Ve nihayet noktaya geri dönelim - SSL ve SEO arasındaki gerçek bağlantı nedir? Veya güvenlik, web sitenizin Arama Motoru Sonuç Sayfasındaki sıralamasını nasıl yönlendiriyor? Tıpkı yerinde özelliklerin iyi olması gibi, sıralamanıza ve trafik ve dönüşüm oranının kendisi için olumlu bir etki yaratmaktadır. Yani web sitenizin güvenliğinin, daha yüksek bir sıralamayla size ödül vermeye karar verirken Google'ın arama algoritmaları üzerinde doğrudan etkisi vardır. Aşağıda sıralamaları, trafiği ve dönüşümü SSL ve SEO arasındaki ilişkileri üç temel yönde ele alalım:

  • Daha önce de belirtildiği gibi, web sitenizin sıralamaları her zamankinden daha çok SSL güvenliğine bağımlıdır. Google, HTTPS tabanlı web sayfalarını tercih eden ilk algoritmalarını yayınladığında 2014-2015 yıllarını geriye dönerek, SSL güvenliğinin son kararını vermek için yalnızca hafif bir algoritma bileşeni olması gerekiyordu. Ancak resmi istatistiklere göre bugün, Google'ın organik arama sonuçlarının yaklaşık yarısı, SSL sertifikası ile korunan HTTPS tabanlı web sitelerine atıfta bulunuyor. Dahası, İnternetteki tüm çevrimiçi çerçevelerin sadece yüzde 1'inin güvenli olduğu tahmin ediliyor. Peki, neden bir kez ve sonsuza kadar rekabetin önüne geçmek için SSL ve SEO'yu kullanmıyorsunuz?
  • Trafik kazançları düşünüldüğünde, daha iyi kullanıcılar genel olarak daha fazla kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinden daha iyi bir sıralama elde edersiniz, daha geniş bir kitleye nişanlanırsınız. Ayrıca, mevcut web güvenliği, İnternet'teki her potansiyel alıcıya, web sitenizin yetki ve güvenilirliğinde etkin bir sinyal verir. Çoğu kullanıcı, güvenli olmayan tüm kaynakları atlayıp arama sonuçlarını tıklama ihtimalini, web sayfalarınıza yönlendirir ve sitenizin TO oranını artırır.
  • Sonuçta, SSL ve SEO, dönüşümlerinizi önemli derecede etkilemek için birlikte çalışıyor olabilir. Yani güvenli bir web sitesini güvenilir bir otoriteyle ziyaret ettikten sonra, daha potansiyel müşterilerin gerçeklerine dönüştürüleceği anlamına gelir. Sadece önde gelen araştırmalara göre, gelişmemiş müşterilerin% 80'inden fazlası, yalnızca doldukları kişisel verilerin güvensiz bir bağlantı yoluyla geldiğini keşfetme taahhüdünü reddedeceklerini unutmayın.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport