Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motoru kaydının zorunluluğunu bana açıklayabilir misin?

Sitenizi göndermeniz gereken üç en yaygın kullanılan arama motoru - Google, Bing ve Yahoo. Web siteniz tüm bu arama motorlarının ilk SERP sayfasında gelirse, sitenizin iyi optimize edildiğini ve gönderildiğini gösteren iyi bir işarettir. Bununla birlikte, TOP'ın yakınında değilse, potansiyel müşterilerinizin web kaynağını bulamayacağı ve gelirinizi artırmak ve marka bilinirliğini artırmak için fırsatlarınızı kaybettiğiniz anlamına gelir. Bu durumu iyileştirmek için bir web sitesi yeniden tasarımı yapmanız, kazanan bir promosyon kampanyası yürütmeniz ve web kaynağını arama motorlarına tekrar göndermeniz gerekir.

search engine registration

Sitemi neden arama motorlarına göndermeliyim?

Sitenizi zaten optimize ettiğiniz ve hatta siteyi yeniden tasarladığınız senaryoyu düşünün, ancak sıralamalarınız halen düşük. Bunun nedeni ne olabilir? Neden böyle kötü sonuçlarınız olduğunu bir sır olarak söyleyeceğim. Sitelerini sistemlerine göndermezken Arama motorları SEO çabalarını değerlendiremez. Sitenizi arama motorlarına göndererek onlara listelenirsiniz ve kaliteli arama trafiğini çekebilirsiniz. Ayrıca, arama motorlarına web sitesi güncellemelerinizi ve değişikliklerinizi uyguladığınızda hemen gösterme fırsatı buluyorsunuz. Web sitesi sahipleri, sıralamalarını iyileştirebilecekleri ve dönüşüm oranlarını artırabilecekleri için web kaynaklarını arama motorlarına göndermekten fayda görüyorlar.

Arama motorlarına kayıt nasıl yapılır?

  •  Google 

Sitenizi Google'a göndermek oldukça kolaydır. Herhangi bir ücret ödemeniz veya uzun kayıt formları doldurmanız gerekiyor. Sitenizi Google'a göndermek için sitenizi Google Search Console ile kurmanız gerekir. Bundan sonra, URL gönderimi için Google'ın web sayfasına gitmelisiniz. Bu görevi tamamlamak için web sitenizin URL'sini bir arama kutusuna eklemeniz, "Ben robot değilim" işaretini koyarak bir kişi olduğunuzu doğrulamanız ve "URL Ekle" yi tıklamanız gerekir. Üstelik, web sitenizi göndermeniz önerilir Google Search Console'dan harita gönderebilirsiniz. 

search engines

  • Bing

Sitenizi Bing'e Google'a gönderdiğiniz şekilde yükleyebilirsiniz. Sitenizi bu sisteme kaydetmek için Bing'in Web Yöneticisi Aracına gidip kullanıcı olarak orada kayıtlı olmanız gerekir. Bir giriş aldığınız anda ana sayfa URL'nizi girip "Gönder" düğmesini tıklamanız gerekir. Prosedürü gönderdikten sonra alan adının sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekir. Bir doğrulama işlemini tamamlamak için, sitenizin başlığına bir HTML kodu parçası eklemeniz gerekir.

  •  Yahoo 

Yakın geçmişte Microsoft, hem Bing hem de Yahoo arama motorlarına sahipti. Sitenizi Bing'e gönderdiğinizde, Yahoo arama sonuçlarında da görünecektir. Eskiden, Yahoo gönderme prosedürü ödenmiştir. Ancak günümüzde bu dizin artık mevcut değildir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport