Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Uzmanlarınız web sitesi menüsü için hangi SEO ipuçlarını önerebilir?

Site menüsü, sitenizde navigasyon için en yaygın yardımcı araçtır ve web sitesinin kullanılabilirliği ve kullanıcı dostu olma üzerinde doğrudan bir etkisi vardır. Kullanıcılar bir web kaynağı ile deneyimledikçe, Google'ın önemli bir sıralama faktörü olarak gördüğü web sitesi optimizasyonunun bu yönüne katkıda bulunmanız gerekir. Dolayısıyla, sitenizin neden verimli çalışmadığını merak ediyorsanız, sahip olduğunuz farklı navigasyon türlerine dikkatle bakmanız gerekir. Siteniz çekici görünüyorsa, bu gezinmenin kolay olduğu anlamına gelmez. Ziyaretçileriniz ve potansiyel müşterileriniz bir web sitesi veya aradıkları bazı belirli ürünler konusunda yol bulamazlarsa, yeniden tasarım sağlamanız veya sitenizin gezinmesini basitleştirmeniz gerekir. Hemen çıkma oranınızı artırmanıza ve dönüşüm oranınızı yükseltmenize yardımcı olur. Verimli bir navigasyon menüsü olmaksızın, web sitenizin SEO'sı işe yaramaz olabilir. Potansiyel müşterilerinizi karıştırmak ve onları rakip web kaynağına geçirmek tehlikeye gireceksiniz. Bu kısa kılavuzda, en uygun web sitesi gezinme menüsü oluşturmak ve sitenizi geliştirmek için bazı yararlı ipuçlarını bulacaksınız.



seo your website

Web sitesi SEO iyileştirme

  • Menünüzü aşırı doldurmayın

Bir web sitesinin yalnızca bir menüsü olması gerektiği tarihli bir varsayımdır. Tüm modern web sitelerinin web sitesinde üst çubukta yararlı küçük bağlantılar olmalıdır. Bu bağlantılar, site yapısını ortaya koymalı ve kullanıcıların bir anda ne istediklerini bulmalarını sağlıyor. Çoğu durumda, e-ticaret web kaynakları iki menü çubuğuna sahiptir. Birincisi, site sayfaları ve bölümleri üzerinden gezinmeyi esas alırken, başka bir çubuk sosyal medya profilleri veya bülten abonelikleri gibi harici sayfalara bağlantılar içeriyor. Her şeyi bir menüye koymaktan kaçınmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde, ana menünün yapınızın zayıf bir yansıması olacaktır. Web sitenizin gezinme menüsünü oluştururken, işletme hedeflerinize olduğu kadar alakalı ve önemli bilgilere de odaklanmanız gerekir. Örneğin, müşterilerinizin e-posta veya telefon numarası ile sizinle iletişim kurmasını isterseniz, bir site başlığına "İletişim" bağlantısı koyun.

website seo

  • En alakalı düğmeleri seçin

Sitenizi geliştirmek için SEO, potansiyel müşterileriniz için en yararlı olacak düğmeleri seçmeniz gerekir. En uygun düğmeleri seçmek için araştırma yapmanız, web sitenizin analizine girmeniz ve hangi sayfaların en çok talep görmesini istediğinizi öğrenmeniz gerekir. Ana Web sitenizin menü çubuğuna "Müşteri Desteği", "Tek tıklamayla sipariş etme", "Abone olun", "Portföy" gibi düğmelerin bulunduğundan emin olun. Bu düğmelerin yanlış yerleşimi işinizi kötüye kullanabilir ve hemen çıkma oranını artırabilir. Kullanıcıları doğru düğmelerle çektiğinizden emin olmak için, heatmaps'i kullanarak tüm nav öğelerinizin popülaritesini gözden geçirmeniz gerekir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport