Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Alan adı ile SEO arasındaki ortak ilişkiler ne kadar önemlidir?

Google'ın üç önemli sıralama faktörüne göre, bir web sitesinin kullanılabilirliği, içerik kalitesi ve geri bağlantı portföyü, SERP'lerin üstünde yer alıp almayacağını belirlemek için en etkili öğelerdir. Ve bu doğru, özellikle potansiyel müşterilerin aslanın payı ilk arama sonuçlarının listesinden gelen web sayfalarınıza ilk kez girme ihtimalinin yüksek olduğu göz önüne alındığında.

domain name and seo

Dolayısıyla, iyi bir alan adı ve SEO bakım muhtemelen her web sitesinin amiral gemisi olarak adlandırılabilir. Her sıradan alan adını ayrı olarak düşündüğümde, genellikle en alakalı ve cazip anahtar kelimelerle ve anahtar cümlelerle yedeklenen şirketin markası ile oluşturulur. Ancak, bir alan adı ve SEO'nun Google sıralamasındaki etkisi arasındaki etkileşim hakkındaki soru her zaman çok tartışılabilir bir konudur. Sonuçta, alan adı ve SEO arasında tamamen doğrudan bir karşılıklı ilişki için delil var mı? Bu nedenle, ana mantık özetlerini özetlemeye ve bazı soğuk olaylarla desteklemeye karar verdim.

Katı kural yok 

Aslında, Google'ın sıralama faktörleri, adım adım gerçekleştirdiğimiz katı kurallara veya resmi gerekliliklere hiç sahip olmamıştır. Açıkçası, endüstri devi herhangi bir istismarı veya manipülasyon hile önlemek için en iyi yapıyor Ama bir şey emin olabilirsiniz - uygulama testlerinin çoğuna göre, yaklaşık iki yüz farklı faktör son algoritma web sitesi sıralamasını belirlemek için dahil bulunmaktadır arama motoru sayfası sonuçlarının listesi. Eski çalışanlardan bazı değerli bilgiler, ayrıca teorilerin ve makul fikirlerin geri kalanı düşünüldüğünde, bir etki alanı adı ve onunla gelen SEO bakımını toplayan bazı muhtemel sonuçlar vardır.

Canlı kullanıcıları düşünün, arama robotları değil

Elbette, doğru alan seçimi kritik bir adımdır ve uzun vadede çevrimiçi başarınızın yolunu açar. Ve burada öncelikle kullanıcı dostu bir alan adı elde etmenizi öneririm. Kesinlikle arama motoru tercihlerine uymayı denemek zorunda değilsiniz. Gerçek kullanıcıları düşünmek daha makul, bu nedenle burada özetlenebilir, dikkat çekici ve unutulmaz bir ad vermenizi öneriyorum, bu da tamamen alakalı ve tanınabilir. İş markanızın yanı sıra doğru anahtar kelimeleri ve kombinasyonlarını da gömmekten çekinmeyin.

domain name

 Proaktif anahtar kelime araştırması 

Geriye dönüp baktığımızda, doğru anahtar kelimeyi içeren alan adları, diğerlerinin üzerinde belirgin bir avantaja sahipti. Google arama sonuçlarında rakipler. Bu zamanlar çoktan geçmiş ve anahtar kelime alanlarının genel hakimiyeti artık tükeniyor. Artık arama motorları, kullanıcıya daha fazla değer veren, yani daha alakalı kaliteli içeriğe sahip olan web sitelerini takdir etme eğilimindedir. Ancak, alan adındaki anahtar kelimeleri eşleştirmenin ziyaretçilerin tek bir arama sorgusu ve web sayfası içeriği arasında bir bağlantı oluşturmasına olanak tanıyan daha kullanıcı dostu olan anahtar kelime alanlarının eski mantığı halen yürürlüktedir. Bu tür URL'lerin paylaşım için daha kullanışlı olacağını söylemeyin, bunun sonucunda tıklama oranınızı olumlu olarak etkiler. Bunu yaptığınızda, Google'ın web sitenizi daha yüksek bir sıralamayla ödüllendirmesini de teşvik edebilirsiniz. Bu nedenle, yeni alan adınızı şekillendirirken proaktif bir anahtar kelime araştırması yapmaktan kaçının. Eminim pişman olmayacaksınız.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport