Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Etkili Arama Motoru Optimizasyonu İçin Hangi Aşamaları Verebilirim?

Etkili arama motoru optimizasyonu (veya SEO), Google'ın düzenli olarak hazırladığı algoritma güncellemeleri hakkında temel bilgi gerektirir. Her SEO uygulayıcısı, bir SEO kampanyasının sonunda nihai hedefe ulaşmak için uygulanması gereken mevcut on stratejiden hangisini ayırt edebilecek yeteneklere sahip olmalıdır. Bu bilgi, etkili SEO için hangi adımları üstlenmeniz gerektiğine karar vermede daha iyi olmanıza yardımcı olacaktır.

Günümüzün makalesinde, Semalt uzmanları size 2017'de çalışacak en etkili arama motoru optimizasyonu stratejilerini anlatacaktır. Hepsini öğrenmek için okumaya devam edin. Haydi başlayalım.

effective search engine optimization

Şu Anda Kullanabileceğiniz Üç Uygulanabilir SEO Metodolojisi

1. Latent Semantic Indexing'e odaklanın

Latent Semantik Endeksleme, LSI olarak da bilinir, içerikte kavramlar ve terimler arasındaki ilişkiyi belirlemekle ilgili popüler bir SEO yöntemidir. Google'ın ve diğer arama motorlarının belirli sözcük ve deyimlerin çoklu anlamlarını ayırt etmesine yardımcı olur.

Basitçe söylemek gerekirse, LSI web sayfasındaki anahtar kelimelerle alakalı eşanlamlıları arar.

LSI, yirmi yıl önce kullanılmış olsa da, bu uygulama bugünün SEO'su için halen faydalıdır. LSI anahtar kelimeleri, web sayfalarınızın Google sıralamasını iyileştirmede iyidir. Dahası, kaynağınızın sıralamasının SERP'de uzun süre devam etmesi yanı sıra sitenizi cezalardan korumak olasılığını geliştirirler.

 2. Başlıklara Göre Anahtar Kelimeler 

Bu son derece 90'lı yıllarda ilk kez başlatılmış olsa da, bu da daha iyi SEO sonuçları için son derece yararlıdır. Arama motorları, sayfanın ana konularına ipuçları eklemek için başlıklar önermekten bu yana, çoğu SEO uzmanı günlük SEO faaliyetlerinizde bu stratejiyi birleştirmenizi önerir.

Yıllardır, SEO ile ilgili tek başlık etiketi H1 ve H2 olmuştur. Her şey değişti. Günümüzde, H1'den H6'ya kadar değişen, her biri azalan önemi belirten 6 başlık etiketi vardır. H1 en büyük öneme sahip bir konudur, yalnızca sayfa başına bir kez, genelde yazı başlığı için uygulanmalıdır. Her ardışık başlık elemanı yukarıdaki alt kategori olarak uygulanmalıdır.

 3. Yetki Sitelerine Bağlantıyı Düşünmeyi Düşünme 

Hiçbir inkar söz konusudur: Doğru şekilde kullanıldığında, giden bağlantılar, web sitenizin sıralamasını ve yetkisini geliştirir. Basitçe, giden bağlantılar, web sitenizdeki başka bir alana işaret eden bağlantılardır. Yetki sitelerine bağlanma, Google'ın sitenizi daha iyi anlayabilmesinin yanı sıra, sitenizin SEO'unda temel bir rol oynayan sitenizin kalitesini artırmaya yardımcı olur.

Otorite sitelere bağlanma, aynı nişe sahip çevrimiçi işletmelerle temas kurmanın en iyi yollarından biridir.

seo steps


Sarma

SEO'yu etkili hale getirmek, ilk bakışta göründüğü kadar zor değildir. Yukarıda belirtilen önerilere bağlı kalmak, şu anda başvurduğunuzdan daha iyi bir SEO stratejisi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Herhangi bir sorunuz olması veya etkili SEO tekniklerinizi bizimle paylaşmak istiyorsanız, Semalt ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin. Okuyucularımızdan haber alarak seviyoruz!

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport