Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Kazımasında Krom Kazıyıcı Nasıl Kullanılır: Semalt İpuçları

Web kazıyıcı, web sitelerinden veri çıkarmak için kullanılan bir programdır. Çıkarılan veriler daha sonra virgülle ayrılmış Değerler (CSV) dosyası veya Excel elektronik tablosuna kaydedilir. Elle yapılan teknikleri kullanarak doğru verileri web'den almak, yorucu bir iş olabilir. Çözüm, web kazıyıcıdır. Web Tarayıcınızı Chrome tarayıcınıza yükledikten sonra, kazıyıcı sizin için veri ayıklarken dinlenmeniz yeterlidir.

BT yeni başlayanlar için,  içerik kazıması olarak da bilinen web verileri kazıma , yapılandırılmamış veriler ve yapılandırılmış verilerin yapısal verilere dönüştürülmesini amaçlamaktadır. Geçtiğimiz haftalarda, Chrome web kazıyıcının nasıl kullanılacağıyla ilgili web yöneticilerine yol gösteren ayrıntılı bir eğitim yayına hazırlandı. Kazıma, web'den veri toplamayı ve daha sonra kullanmak üzere kaydedilmesini gerektirir.

Bu makalede, kazınmış verilere "Site Haritası" adı altında erişmek dışında  kazınmış verileri  nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Yeni başlayanlar için, "Web'ten kazıma yapmak için bir web kazıyıcı Chrome eklentisi nasıl kullanılır" konulu bir öğretici,  web kazıyıcıların  daha derinlemesine anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Öğretici internette ücretsiz olarak mevcuttur.

Web veri çekimi hiç bu kadar kolay olmamıştı Konsepti anlamak, önemli olan şeydir. Başlamak için" Sitemap (awesomegifs) "seçeneğini tıklayın ve" Export data as CSV "seçeneğini seçin. Alınan verileri CSV dosyasına almak için ideal konumu seçin.

CSV dosyanız, gif'ler ve bazı satırlar olarak adlandırılan bir sütundan oluşmalıdır. Toplam satır sayısı kazınmış URL sayısına göre belirlenir.

Kazıma verilerinin bir MySQL tablosuna nasıl aktarılacağı

Web'den ayıklanan verileri içeren CSV dosyanıza eriştikten sonra, MySQL tablosu kendin yapmak bir iştir.Başlamak için "awesomegifs" adı ile yeni bir MySQL tablosu oluşturun.Tablonun CSV dosyanızla aynı yapıya sahip olması gerekir.Bu durumda sadece iki sütun gerekecektir. Bir sütun, Kimlikler ve diğer sütun URL'lerini kapsar.

CSV dosyasının yolunu sizin oluşturulan yolu seçin ve SQL komutunu çalıştırın. Şimdiye kadar, CSV dosyanızdan kazınmış tüm URL'leri yeni oluşturulan MySQL veritabanınıza koymalısınız.

Web sitesi oluşturmak için farklı düzenler kullanılır. Her iki ders kitabının krom web kazıyıcısının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinerek, farklı sitelerdeki verileri hesaplamalı ve çıkarabilmelisiniz. Web kazımanın keyfini çıkarmak için programlamanın temellerini anlamanız gerekir. Çoğu durumda, web sayfalarındaki hedef verilerinizin özniteliklerini tanımlamak için "CTRL + U" kodunu kullanın.

Web veri çıkarma araçları küçük ölçekli sıyırma için önerilir. Rekabetçi istihbarat elde etmek için çalışıyorsanız, istihdam web kazıma servisi önerilir. Kazımanın yasal yönlerini gözlemlemek son derece önemlidir. Bazı e-ticaret web siteleri, sitelerdeki verilerin alınmasını kısıtlar. Kazıyılan verilerin bir CSV dosyasına ve MySQL tablosuna nasıl aktarılacağı hakkında bilgi edinmek için yukarıdaki kılavuzları kullanın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport