Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı: Metinleri Web Sayfalarından Ayıkla

Verileri çıkarma kabiliyetine sahip olan kazıma takımları Birkaç saniyede birden fazla sayfadan, web sayfalarından metin çıkarma ihtimalinin tek yolu her zaman metni vurgulamakta ve kopyalamaktadır. Ancak bu yöntem, özellikle birden fazla sayfadan metni kopyalamanız gereken durumlarda biraz hantaldır. Ayrıca web geliştiricileri, bir web sayfasının içeriğini "kopyalamayı" önlemek için kilitleme araçları buluyor.

Şimdi başlatmak için, web sayfalarından metin ayıklamak için çeşitli hızlı yöntemler var. Elde etmek istediğiniz metin miktarına bağlı olarak, aşağıdaki modlardan birini seçebilirsiniz:

1. Kaydetme sayfası yöntemi

Bu teknik tarayıcıların yeteneğine bağlıdır Geçerli web sayfasının bir kopyasını yerel olarak kaydetmek için. Bunu yapmak için Ctrl + S tuşlarını bir arada tutun veya sayfada sağ tıklayın ve açılan menüden sayfayı kaydedin seçeneğini seçin. Bu, web sayfasının bazı özelliklerini belirtmenizi gerektiren bir explorer penceresi başlatacaktır.

Alt bölümde size web sayfası dosyasının adını belirtme fırsatı verecek bir     "dosya adı" seçeneği var. Tarayıcının aynı zamanda aşağıdakileri içeren bir klasör oluşturacağına dikkat etmeniz önemlidir: web sayfasından görüntüler ve zemin gibi tüm ekteki verileri içerecek benzer bir ad.

Aşağıda, hangi dosya türünün kaydedilmesini istediğinizi belirlemenizi sağlayan bir "kayıt türü" seçeneği bulunur Metin ile ilgilendiğimizi düşündüğümüzde, yalnızca ".txt" olarak kaydet'i seçin, bu metin dosyası otomatik olarak tüm web sayfasının metinlerini içeren bir metin dosyası oluşturacak ve herhangi bir kelime işlemci kullanılarak düzenlenebilecek .Bu yöntem, Tam sayfaları kopyalamak için. Metin parçalarını bir kenara bırakmanız gerekiyorsa, metin dosyasını açın ve gereksiz metinleri kesin.

2. Ctrl + C ve Ctrl + V yöntem

Bu, muhtemelen kitabınızdaki en eski hiledir, yalnızca farenizi kullanarak metin İsterseniz ayıklayın, kopyalayın ve başka yere yapıştırın. Bu yöntem, snippet'leri kopyalamanız ve bunları başka bir belgede hızlıca kullanmanız gerektiğinde kullanışlıdır.

Bunu yapmak için, istediğiniz metni içeren parçaya ilerlemeniz, imleci "gezinme" modundan "vurgulama" moduna getirmek için farenizin sol tuşuna basmanız yeterlidir. Bu, metni vurgulamanıza, böylece sol fare düğmesini basılı tutmaya devam etmenize ve metninizi vurgulamak için imleci hareket ettirmenize olanak tanır. İşiniz bittiğinde, gezinme menüsünü açmak için düğmeyi bırakın ve kopyaladığınız metni sağ tıklayın. Seçilen metni kopyalamak için "kopyala" seçeneğini tıklar.

Metni kaydetmek istediğiniz metin belgesine gidin ve menüyü açmak için sağ tıklayın ve yapıştır'ı tıklayın.

Çeşitli yapıştırma modları arasından seçim yapabileceğinizi not etmek önemlidir ancak yalnızca metinle ilgileniyorsanız, düz metin olarak yapıştır'ı tıklayın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport