Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Kazıma Nedir? - Semalt Web'de Kazıyıcıda BeautifulSoup'un Rolünü Açıklıyor

Web sayfaları HTML ve XHTML gibi metin tabanlı programlama dilleri ile oluşturulmuştur. Resimler, videolar ve metin biçiminde zengin bilgi içerir. Tüm web sayfaları insanlar için tasarlanmıştır ve otomatik botlar için anlamsızdır. Google ve Amazon AWS gibi şirketler, çalışmalarınızı kolaylaştırmak için çeşitli  web kazıma  hizmetleri, yazılımı, teknikleri ve araçları sunar. Bu araçlardan bazıları bedelsiz, diğerleri 20-2000 dolardır.

Web kazıma nedir?

Web kazıma, farklı web sitelerinden veri ayıklama uygulamasıdır ve web sürünme, ana bileşenlerinden biridir. Veriler alındığında, ihtiyaçlarınıza göre ayrıştırılabilir veya yeniden biçimlendirilebilir. Web kazıma araçları, verileri çevrim içi kullanımlar için e-tablolara kopyalar veya sabit sürücünüze indirir.

BeautifulSoup'un web kazımasındaki rolü:

Bazı şirketler,  verileri silmek için Python tabanlı kitaplıkları kullanıyor . Farklı web sayfalarını algılar, kullanışlı veriler toplar, düzgün sıyrılır ve sabit disklerine indirir. Hatta bazı web kazıyıcılar, verileri doğru bir şekilde çizmek için DOM ayrıştırma, BeautifulSoup, Scrapy ve Lxml gibi teknikler kullanır. İstediğiniz bilgiye normal teknikler ve araçlar ile erişilebilir ve kazınabilir durumlar söz konusudur. Bu gibi durumlarda, BeautifulSoup sizin için doğru çerçeve.

Bir web sayfasının ana bileşenleri:

Kullanmadan önce veri sıyırmadan önce "png" border = "0" width = "250px" align = "absmiddle" class = "fr- BeautifulSoup, bir web sayfasının farklı bileşenlerini kontrol etmemize izin verin: Bir web sayfasının dört ana bileşeni vardır: HTML, CSS, JS ve Images HTML, sayfanın ana içeriğini içerir CSS, sayfaya stiller eklemek için kullanılır ve iyi görünmesini sağlayın.JS veya JavaScript bir web sayfasına benzersizlik ve etkileşim ekler.Fotoğrafların sayfayı canlı gösterebileceğini unutmayın.Görüntülenen en yaygın formatlar PNG ve JPG'dir.

HTML belgelerinden veri ayıklayın BeautifulSoup ile:

BeautifulSoup ile HTML belgelerinden veya PDF dosyalarından veri çıkarmak mümkündür HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfalarını oluşturmak ve oluşturmak için kullanılan ünlü bir dildir.Python gibi HTML de tarayıcıya web içeriğini nasıl düzenleyeceğini bildiren işaretleme dili HTML, paragraflar oluşturmanızı sağlar ve metninize harika bir görünüm verir. Farklı biçimlerde veriler.

 1. İstek kitaplığı: 

Her şeyden önce, İstekler kitaplığını kullanarak web sayfalarını indirmelisiniz. Bu HTML metinlerini ve resimlerini kolayca indirmenize yardımcı olacaktır.

 2. Sayfayı BeautifulSoup ile ayrıştırın: 

Artık HTML metin ve web belgelerinizi ayrıştırmak için BeautifulSoup kitaplığını kullanabilirsiniz. BeautifulSoup ayrıştırma ağaçları oluşturan ve HTML belgelerinden veri ayıklamak için kullanılan Python paketidir. Python 2.6 ve Python 3'ün her ikisi için de mevcuttur. 

Bilmeniz gereken farklı etiketler:

Web kazımasında kullanılan çeşitli etiket biçimleri Çocuk, Ebeveyn ve Kardeşdir. Çocuk, Ana etiketi içindeki bir etikettir. Üst, bir Çocuk etiketinin etrafına sarılmış bir etikettir ve Kardeşlik, Üst etiketin iç içe yerleştirilen etiketi olmakla birlikte, konumu Çocuk etiketi ile farklıdır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport