Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt'tan Web Kazımaya Giriş

Web sürtme, harici web sitelerinden alakalı içeriğin otomatik olarak çıkarılmasını amaçlayan bir tekniktir. Bununla birlikte, bu süreç yalnızca otomatik değil, aynı zamanda manuel bir işlemdir. Manuel yaklaşıma kıyasla insan hatalarından daha hızlı, çok daha verimli ve daha az eğilimli olduğu için tercih edilen yöntem bilgisayarlıdır.

Bu yaklaşım, bir kullanıcının tablo olmayan veya yetersiz yapılandırılmış bir veri edinmesini ve ardından aynı ham verileri harici web sitesinden iyi yapılandırılmış ve kullanılabilir bir biçime dönüştürmesini sağladığı için önemlidir. Bu biçime örnek olarak e-tablolar, .csv dosyaları vb. Yer verilir.

Aslında kazıma, harici web sitelerinden veri almaktan çok daha fazla fırsat sunar. Bir kullanıcının herhangi bir veri biçimini arşivlemesine yardımcı olmak ve çevrimiçi verilerin üzerinde yapılan değişiklikleri izlemek için kullanılabilir. Örneğin, pazarlama firmaları genellikle pazarlama veri tabanlarını derlemek için e-posta adreslerinden iletişim bilgilerini koparır. Online mağazalar fiyatları ve müşteri verilerini rakip web sitelerinden kazıyıp fiyatlarını ayarlamak için kullanır.

Gazetecilikte Web Kazıma

  • Çok sayıda web sayfasından rapor arşivlerinin toplanması;
  • Gayrimenkul piyasalarındaki eğilimleri izlemek için gayrimenkul web sitelerinden alınan verileri silmek;
  • Çevrimiçi firmaların üyelik ve faaliyetlerine ilişkin bilgi toplama;
  • Çevrimiçi makalelerin yorumlarını topluyor;

Webin cephesinin arkasında

Web'in kazınmasının varlığının temel nedeni, webin çoğunlukla insanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış olması ve çoğu zaman bu web siteleri yalnızca tasarlanmıştır yapılandırılmış içeriği görüntülemek için yapılandırılmış içerik bir web sunucusundaki veritabanlarında saklanır.Bu nedenle bilgisayarlar çok hızlı yüklenecek şekilde içerik sağlama eğilimindedir.Ancak kullanıcılar, üstbilgi gibi kaynaklara eklediğinde içeriği yapılandırılmamış olur ve Şablonlar Web kazıma, bir bilgisayarın bir bilgisayarın tanımlanmasına ilgili içeriği çıkartın. Aynı zamanda bilgisayara bu veya bu siteyle nasıl gezineceğiniz konusunda talimat verir.

Yapılandırılmış içerik

Kazıma yapmadan önce, kullanıcı, site içeriğinin doğru bir şekilde sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmesi esastır. Ayrıca, içerik, bir web sitesinden Google E-Tablolar'a veya Excel'e kolayca kopyalanıp yapıştırabileceği bir durumda olmalıdır. Buna ek olarak, web sitesinin yapısal verilerin çıkarılması amacıyla bir API sağlanmasını sağlamak hayati önem taşımaktadır. Bu, işlemi biraz verimli hale getirecektir. Bu API'ler, Twitter API'lerini, Facebook API'larını ve YouTube yorum API'larını içerir.

Kazıma teknikleri ve araçları

Yıllar geçtikçe, çok sayıda araç geliştirildi ve şimdi  veri kazıması  sürecinde yaşamsal önem taşıyor. Zaman geçtikçe, bu araçlar ve teknikler, her birinin farklı etkinlik ve yetenek düzeyine sahip olması için farklılaşıyor.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport