Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Chrome için Kazıyıcı Uzatmada Semalt Kılavuzu

Herhangi bir iş hayatta kalmak ve nihai olarak büyümek için, rakipler ve çeşitli riskler. Analitik verilere dayalı kararlar almak, bu problemleri unutmanın kesin bir yoludur. Bu tür veriler hurdaya çıkarma yoluyla elde edilebilir. Krom için kolay kolaylıkla  sıyırıcı uzantısı  gelir: yalnızca veri toplama işlemini kolaylaştırmakla kalmaz aynı zamanda karmaşık kurulumlara gerek kalmadan da kazıma yapmayı mümkün kılar.

Kazıyıcı kullanımı

Genişletilmiş kazıma

Daha fazla veri kazımayı düşünüyorsanız gelişmiş yaklaşımı kullanabilirsiniz. Unutmayın, HTML ile ilgili biraz bilginiz varsa, araçla çalışmanız daha kolay olacaktır. Zaman serisi verilerine dayanan bir arşivi olan bir kaynaktan verileri kazımak istediğinizi varsayalım. Bu durumda, yukarıda açıklanan yöntemi denerseniz, bozuk veri elde edersiniz.

Bu sorunu çözmek için XPath olarak bilinen bir HTML ve XML sorgu dili kullanabilirsiniz. Bu ne işe yarıyor? XPath, her seçimde bulunan farklı öğelerle ilgili verileri tanır. Aşağıdakiler, nasıl gidileceğine ilişkin bir kılavuzdur:

1. Sıyırma konsoluna gidin, sol üstte "XPath" düğmesine dikkat edin, üzerine tıklayın ve ilk tabloyu birleştirmeye devam edin.

2. Doğru öğe için XPath yazmanız gerekir. Bütün bilgileri içeren geçerli XPath, "// div [3] / div [3] / div [2] / div" gibi bir formatta görüntülenecektir.

3. Tanınan verileri ayırmak için Kazıyıcı sütunlarını kullanmanız gerekir. Bunu yapmak için, kullanabileceğiniz farklı bilgi türlerini aramalısınız. Kazıma yaptığınız verilere bağlı olarak başlıkları olabilir. Bu başlıklar, her veri setinin yanında bulunur. Onlara bir etiketi, bu durumda bir  etiketi eşlik eder. 

4. İnceleme öğesini kullanarak XPath öğesine gidin ve  etiketini ekleyin. Artık başlıkları listeleyeceği için bu ilk sütunu "başlık sütunu" olarak etiketleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan her sütun için farklı XPath'ler oluşturmaya devam edin. 

5. Kazıma tıklayın ve uzantı verileri otomatik olarak toplar ve ayarladığınız farklı sütunlara düzenler.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport