Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Google Chrome Eklentisiyle Web Veri Çıkarma

İnternette sörf yapmak için Google Chrome Tarayıcı kullanıyorsanız, bir tarayıcı eklentisi En sevdiğiniz web sayfalarından veri ayıklamak için. Google Chrome Kazıyıcı, dinamik ve statik web sitelerinden veri almak için kullanılan bir yazılımdır. Bu Chrome eklentisi, favori web sayfası içeriğinizi sıyırıp Google Dokümanlar'a kaydetmenize olanak tanır.

Google Chrome Web Kazıyıcı

Google Chrome Web Kazıyıcı, sitelerden ve sayfalardan verileri ayıklayan bir tarayıcı uzantısıdır. Bu uzantı sayesinde, içeriği sitelerden gün boyu kopyalayıp yapıştırmak için yüzlerce işçiye ihtiyacınız yok. Chrome tarayıcınıza yüklendikten sonra, tek yapmanız gereken hedef içeriği seçmek ve geri kalanını  web kazıyıcıya  bırakmaktır.

Kodlama bilgisi yoksa, düşünmeniz gereken en iyi web kazıyıcı budur. Google Chrome Kazıyıcı hem küçük hem de büyük ölçekli sıyırma için önerilir. Rekabetçi zeka verilerine dönüştürülebilen değerli bilgiler ve verilerden oluşur. Bu uzantı ile, tüm hedef görüntüleriniz ve dizinler kolayca çıkarılabilir ve CouchDB veya elektronik tablolara dışa aktarılabilir.

Başlarken Kılavuzları

Bir tarayıcı eklentisiyle web sayfalarını sıyırmak, kendiniz yapmanız gereken bir işlemdir ve PC'nizle hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz: Başlamanıza yardımcı olacak nihai bir kılavuz:

  • Google Chrome tarayıcınızı başlatın ve "Chrome Web Mağazası" nı tıklayın.
  • Tarayıcı uzantılarınızı açın ve "Kazıyıcı" arayın.
  • Ekranda görüntülenen "Kroma Ekle" seçeneği.
  • Kazınacak web sitesini veya web sayfasını açın ve almanız gereken verileri vurgulayın Elemanı sağ tıklayın ve "Kazıma benzerini" tıklayın.
  • Ekranda bir sıyırıcı konsolu görünecektir Web kazıyıcı konsolunda çıkarılan veriden oluştuğuna dikkat ediniz.
  • Bu aşamada kazınmış içeriğinizin nereye kaydedileceğine siz karar verebilirsiniz.

Bir "kazıyıcı", dinamik web sayfalarından ve sitelerden yararlı veriler çıkartan otomatik bir komut dosyasıdır. Diğer  kodlu dosyalardan farklı olarak,web kazıyıcı aletler , web kazıyıcı Google krom da  JavaScript ile oluşturulan verileri  kazıma yapabilir. Chrome kazıyıcı eklentisi tarafından yürütülen diğer görevler şunlardır:

  • Veri yüklemek için içerik düğmelerine tıklamak;
  • AJAX kullanarak bilgi yükleyen sayfalandırma düğmelerine tıklama;
  • Daha fazla içerik yüklemek için web sayfalarını aşağı kaydırma;
  • Web sayfasında dinamik içeriğin yüklenmesini bekleme.

Bir web sayfasından veri topladıktan sonra, verileri Virgülle ayrılmış değerler (CSV) biçiminde indirebilir veya CouchDB'de saklayabilirsiniz. Google Chrome Web Kazıyıcı ile, veri çıkarma, plan oluşturma veya verme üzerinde çalışmanıza gerek yoktur.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport