Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Meta açıklamaları için en önemli SEO önerileri nelerdir?

Meta açıklamaları, her web sitesine tıklama oranını (TO) önemli ölçüde artırmak için kullanılır; sonuç olarak, SERP'lerde daha iyi dönüşüm ve daha üst sayfa sıralaması elde edilir. Ve aslanın web yöneticilerinin bir işyeri sahiplerinden bahsetmiyorum payı, çoğumuzun ne kadar basit olursa olsun, tüm konuyla ilgili net bir anlayışa sahip. Yani, meta açıklamalarını gerçek CTR üreten makinelere dönüştürmek için en etkili SEO önerilerini göz önünde tutalım.

seo suggestions

Uzunluk

Moz'un genel talimatlarına göre meta açıklama uzunluğu 150-160 karakter arasında bulunmalıdır. Örneğin Semalt'teki uzman ekip, bana kendi meta açıklamalarının 155 karakterin altında olduğunu söyledi. Tam sınır ne olursa olsun, SEO önerileri konusundaki tartışmamız bu değil. Uzunluk açısından, meta açıklamalarının, kullanıcıyı okumaya devam etmelerini sağlamak için eksiksiz bir ifade gibi şekillendirilmiş olmalısınız. Burada en zorlayıcı husus, 160'dan fazla karaktere ulaşan ve SERP'lerden çıkarılan mükemmel bir tanımlamaya çalışmaktır. Bu şekilde davranmamaktan kaçının.

Değer

Burada meta açıklamaların temel unsuru, değer önermenizi müşteriye sunmaktır. Ve muhtemelen SEO önerisi yok, yani onların değerleriyle ilgili. Her meta açıklama benzersiz olmalı ve teklifin kendisini açıkça ifade etmelidir, bunların hepsi de temel değerleriyle ilgilidir. Oldukça sıkı bir rekabet göz önüne alındığında, en başarılı rakiplerinizin meta açıklamalarının ne kadar dikkatli kullanıldığını değerlendirmenizi öneririm. Bu şekilde, kendi yazılarınızı yazarken, kullanıcı açısından iki basit soru düşünmeye çalışın. Bu sayfanın hangi ürün ve hizmetleri sunabileceğini kendinize sorun ve muhtemelen neden bir tıklama almam gerektiğini düşünüyorum.

Eylem

Söylemeye gerek yok, her meta açıklama esasen SERP'lerdeki ilanınız için geçerlidir, en çok ücret ödenen arama sonuçlarının hemen altında görüntülenen satış metninizdir. Dolayısıyla sizin için zaten işe yarıyor ve başka hiçbir SEO önerisi bulunmuyor, ancak her bir meta açıklamasına kısa CTA'lar (harekete geçirici mesajlar) veya gövde metni içine yerleştirilmiş teklifler yerleştiriliyor. Bunu yaptığınızda, tıklama oranınıza güzel bir katkınız olur. Aynı zamanda, daha benzersiz olmanıza ve rakiplerinizden öne çıkmanıza yardımcı olabilir - hepsi bir arada.

meta descriptions

Esneklik

Google AdWords'e karşı yarışmayı sürdürüyorsun, ana anahtar kelimeler için sıklıkla dört liste alabilir. Daha kullanışlı bir meta açıklaması yapmaya serbest olduğunuz düşünüldüğünde, zamanında düzenlemeler yapmak için yalnızca rakibinize göz kulak olmanızı öneririm. Yeterince yetenekli iseniz, meta açıklamanızı reklamlara benzemek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Bu şekilde, Google AdWords'ün ücretli reklamları daha fazla tıklama çekmenize bile yardımcı olabilir. Böyle davranmayı deneyin - test edin, izleyin ve uyarlayın. Karşılaşacağınız başka ayarlamaları izlemeye devam edin.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport