Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web sitenizi arama motorları için optimize ederken nelere dikkat etmeniz gerekir?

Size arama motoru optimizasyonu önemi hakkında bilmediğiniz bir şey söylemeyeceğim. Günümüzde, sayısal bir pazarda çalışan hemen hemen herkes, SEO'nun işletmelerini nasıl geliştirebileceğini biliyor. Bununla birlikte, teori değil gerçek uygulama söz konusu olduğunda, bazı işletmeler, orada bulunan bilgilerin miktarı ve iyi bir sonuç almak için uygulayacakları yöntemler nedeniyle hayal kırıklığına uğrarlar.

Aydınlatıcı olabilecek birçok SEO kılavuzu, kitap ve öğretici var. Ancak, çoğu ezici ve hatta kafa karıştırıcı. Dolayısıyla onu doğru yönde yönlendirmek yerine profesyonel olmayan web sitesi sahiplerini yanıltabilir. Bugün, web sitenizi arama motorları için optimize etmeye başlamak için yapabileceğiniz bazı kolay şeyler hakkında konuşacağız.

optimizing your website for search engines

Yerinde SEO bazında

Arama motorları için en önemli öğelerin hepsinin sitenize yerleştirildiğini bilmelisiniz ve bunları sürekli denetleyebilirsiniz. Yerinde olmayan optimizasyon hizmetleri, yerinde optimizasyon olmaksızın verimli olmayacaktır. Bununla birlikte, sahte optimizasyon için önemli bir kural var, bunu hile yapmaktan şüphelenebilecek bir arama motoru olarak abartmamalısınız. Örneğin, sayfanızda olası anahtar kelimeleri koymanın bir amacı olmamalıdır. En alakalı arama terimlerinin doğru sayısını doğru yerlere koymanız gerekir. Yerinde arama motoru optimizasyonunun en önemli değeri.

Her şeyden önce, kendiniz veya profesyonel SEO uzmanlarının yardımıyla kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Bunu etkili bir şekilde yapmak için önce pazar araştırması ve rakip analizi yapmalısınız. Web sitenize mükemmel bir şekilde uyacak anahtar kelime kavramını verecektir. En alakalı ve hedefli arama terimlerinin bir listesini oluşturmak için, Semalt Auto SEO gibi çevrimiçi optimizasyon araçlarını kullanın..Size doğru önerilerde bulunacak ve anahtar kelime araştırma sürecini basitleştirecektir.

Sayfa optimizasyonunun ikinci aşamasında arama terimlerinizi içeriğinize doğru şekilde yerleştirmeniz gerekir; böylece arama botları sitenizi kolayca ayrıştırır ve potansiyel müşterilerinize SERP'de gösterecektir. Bu nedenle, müşteriler için bir önizleme görevi gördükleri ve sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu biraz daha anlamak için başlıklara ve meta açıklamalara önem vermeniz gerekir.

optimize your website

Siteniz WordPress içerik yönetim sistemine dayanıyorsa, şanslısınız demektir. İşinizi kolaylaştırmak için birçok eklenti bulunmaktadır.

Ayrıca, sitenizi Google, Bing veya Yahoo gibi arama motorları için optimize etmek için web sitenizin içeriğine aşağıdaki optimizasyon tekniklerini uygulamanız gerekir.

  •  Bağlarken 

Dahili site bağlantısı dış bağlantıdan daha az önem taşımıyor. Tarayıcıların, içeriğinizdeki sitenizdeki diğer sayfalara dahili olarak bağlanmasıyla web sitenizi ayrıştırmak için arama yapmanıza yardımcı olursunuz. Üstelik, kullanıcıların herhangi bir zorluk yaşamadan bir site bölümünden diğerine geçme fırsatı vererek sitenizdeki deneyimini geliştirir.

  •  Başlık etiketleri 

İçerik yapınızı geliştirmek için farklı düzeylerde üstbilgi etiketlerini kullandığınızdan emin olun. Arama motorlarının, içeriklerin her bir bölümünün neyle ilgili olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olur. H1 etiketleri ana başlıklar için kullanılır. Burada yazınızın ne hakkında olduğunu kısa ve yakından izah etmeniz gerekiyor. Üstelik, altyazılar için H2 ve H3 etiketleri kullanmanız gerekir. Hem Google botlar hem de okuyucuların içeriğinizi sindirilebilir bölümlere ayırmasına yardımcı olur.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport