Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO ve içerik pazarlamacılığının birlikte hareket etmesi doğru mudur?

SEO ve içerik pazarlaması hakkında oldukça tartışmalı bir sorundur. Ve doğru kullanımları konusunda bir çok karışıklık var. Bazı web yöneticileri, ikisinin de mükemmel şekilde bir araya geldiğini, diğerlerinin hala şanslı olduklarına inanıyor. Peki, SEO ve içerik pazarlaması arasında güçlü bir ilişki olup olmadığını öğrenmek için deneyelim, ya da ona bir şey.

seo and content marketing

Her şeyden önce, ters bir öneri almaya çalışalım. SEO ve içerik pazarlaması birlikte hareket etmiyorsa ne olur? Kabul etmeliyim ki bu çok yanlış olurdu. Elbette aralarında birçok farklılık var. Evet, SEO ve içerik pazarlamasının tamamen ayırdedildiği bazı kritik alanlar da var. Öyleyse, karşılaşalım - her ikisi de birtakım farklılaşma noktalarına sahipken, onları hala iki ayrı bölüme ayırmak imkansızdır. Aralarındaki her tek farkın gözlemlenmesinin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Bunun yerine dikkatimizi bu muhtemelen en basit ancak yeterince açık karşılaştırmaya odaklamayı öneriyorum.

Aşağıda madde işaretlerinin kısa bir listesi verilmiştir:

  • Geniş kapsamlı içerik pazarlaması daha kapsamlıdır. Teknik arama motoru optimizasyonu daha dar ve daha hedefli.
  • SEO ve içerik pazarlaması mükemmel bir şekilde el ele gidiyor. Arama motoru optimizasyonu, kapsamlı bir içerik pazarlama stratejisi uygulayarak taleplerin yerine getirilmesini sağlamaktadır.
  • SEO hakkında daha kapsamlı düşünün - içerik pazarlamasına entegre etmek için belirli teknik özelliklerini kullanın. Öte yandan, başarılı bir içerik pazarlama stratejisi, arama motoru optimizasyonunun teknik talepleri ile uyuşmak için iki kez kontrol edilmelidir.
  • İçerik pazarlaması, anahtar kelimeleri, uzun kuyruk anahtar cümlelerini, kaliteli yazıları, bilgilendirici içeriği ve benzerini içerir. Bununla yüzleşelim - içerik pazarlamacılığının özü, içeriği kendi yollarıyla talep eden pratik bir teknik SEO uygulamasıdır.
  • Arama motoru optimizasyonu, SERP'lerde bu anahtar kelimelerin sıralamasını izlemenin yanı sıra, anahtar kelime araştırmalarına bahis oynuyor; onları doğru bir şekilde kullanıyor. İçerik pazarlaması, anahtar kelimeleri kullanmaktan ibarettir; yani anahtar kelime yoğunluğunu, canlılar için doğal ve yüksek kaliteli yazma dostu ile birleştirmek için doğru stratejiyi kullanarak pratik uygulamalarını kastediyorum.
  • SEO, web sayfalarının geri bağlantılarla gömülmesini isteyecektir. İçerik pazarlaması, insanlar için ilginç ve trafik yoğunluğu olan kitlelerin ilgisini çekecek, birinci sınıf bir içerik yayınlayarak kaliteli bağlantılar sağlamaya yardımcı olur.
  • Arama motoru optimizasyonu, kesintisiz kalıcı bir yaklaşım gerektiren tamamen tutarlı bir iştir. Süregelen eylem ve proaktif yaklaşımla içerik pazarlama stratejisi de öyle. Her ikisini de yapamazsınız, çünkü istikrarlı bir performans ve kalıcı sonuçlar elde etmek için sürekli olarak yapmaya devam etmelisiniz.

seo content

Sonuçta, hala SEO ile içerik pazarlaması arasında bazı kavramsal farklılıklar var, itiraf etmeliyim. İşte neden - arama optimizasyonu, içeriğin yanısıra kendi kendine bağlantı kurmanın yanı sıra çok daha teknik şeyler hakkında da. Bilinmesi gereken şey, SEO'nun, örneğin meta veri, etiketleme, robots.txt optimizasyonu, site haritası stratejisi vb. Ile başa çıkmak için bazı kesin olarak özel görevleri olmasıdır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport