Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motoru optimizasyonu nedir ve nasıl çalışır?

Arama motoru optimizasyonu nedir? Tanımı gereği, SEO, organik arama sonuçlarından gelen sayfa trafiğinizin kalitesini ve kalitesini artırmaya yönelik kapsamlı bir teknik settir.

SEO'nun kilit noktaları nelerdir? Arama motoru optimizasyonunun ne olduğunu anlamak için önceki tanımın üç ana bileşene ayrılmasını öneriyorum.

what is search engine optimization

 Trafik miktarı 

Görünüşe göre, ne kadar çok trafik alırsanız, çevrimiçi işiniz o kadar iyi çalışır. Trafik miktarı, arama motoru sonuç sayfalarında tıklamalar yoluyla (SERP'ler) web sayfalarınıza gelen doğru kişilere bahis.

 Trafik kalitesi 

Tanımı gereği, kalite trafiği yalnızca ilgilenen ürünleri veya hizmetleri gerçekten ilgilendiren ziyaretçilerle ilgilidir. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri cezbetmek için hiçbir nokta yoktur. Örneğin, yazılım arayan insanlar web sitenize meyve ve sebzeler ile uğraştığında, Google'ın bunu onlara teklif etmesi nedeniyle kaliteli bir trafik söz konusu değildir.

 Organik sonuçlar 

En yaygın olarak, organik trafik muhtemelen doğal trafik, yani ödememen gereken trafiktir. Bu nedenle, birçok arama sonucu çoğunlukla farklı ücretli reklamlar ile şekillendirilebilir, sadece bu gerçeği göz önünde bulundurun.

Arama motoru optimizasyonu nedir anlamak, nasıl çalıştığını görelim. Daha kesin olmak için, yeni başlayanlar için temel olarak sıklıkla kullanılan kısa bir kontrol yapmanızı öneririm. Aşağıda genel bir bakışa sahip olduğunuzdan, üzerinde tavsiyede bulunmanız gereken belirli bir konuyu araştırmaktan çekinmeyin. 

SEO dostu yapı ile bir web sitesi oluşturun

Daha derinlemesine incelemeden önce web sayfalarınızın samimi bir şekilde oluşturulduğundan emin olmanız gerekir. arama robotları tarafından iyi endekslenmiş. Yeni bir web sitesi başlattıysanız veya sadece geçerli bir sayfanızı düzeltmek istiyorsanız, SEO dostu yapı, doğru alan adını seçerek, en iyi içerik organizasyonuna ve bağlantı kurma tekniklerine başlar.

what is seo

Yazdıklarınız üzerinde çalışın ve hatırlayın: içerik kraldır

Ve bu konuda bir çok spesifik değişken var. Ancak, burada en çok ihtiyacınız olan birkaç şey var - yalnızca anahtar kelime araştırması, SEO dostu içerik oluşturmak için standart uygulamalar ve arama motorlarının (Google'ın kendisi gibi) arama motorlarına yardımcı olan özel biçimlendirmelerin içeriğini "anlaması" konusunda meraklanma. 

Bağlantı kurma konusunda site içi temel bilgiler ve bazı konular 

Bir kez kaliteli ve SEO dostu içerik ile ilgili teknik biçimlendirmeler konusunda kendinizi güvende hissederseniz, robots.txt hakkında herkese derin bir atılım yapmaya hazırız, sadece göz atın. Bağlantı kurmanın omurga konularına gelince, çapa metnini öğrenmekten yeniden yönlendirme sürecini daha iyi anlamaktan başlamak istiyorum. İşlem tamamlandıktan sonra, konuk blog yazma, bağlantı kazanma ve nofollow'u ne zaman kullanmanız gibi bazı kurşun puanları taramayı önerin. Hepsini aldıktan sonra, dönüşüm oranı optimizasyonu, yerel ve uluslararası SEO ve benzeri gibi bazı gelişmiş konulara hazır olursunuz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport