Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web sitem için ana sayfa SEO nasıl yapılır?

Ana sayfa bir web sitesinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bir takım farklı amaçlar için kullanılabilir. Siteniz için birincil kullanıcı kılavuzu olarak hizmet eder ve onlara sitenizin neyle ilgili olduğunun net bir şekilde anlaşılmasını sağlar. Ana sayfanız hem yeni potansiyel müşteriler çekebilir hem de bir fırsatta kaybedebilir. Bu web sitenizin hemen işinizi en iyi şekilde sunması esastır.

Sitenizde en çok ziyaret edilen sayfadır, bu da iyi optimize edilmiş ve kullanıcı dostu olmalıdır. Potansiyel müşterilerinize şirketinizin net bir anlayışını vermek ve markanıza sadık kılacak şekilde ticari amaçlarınızı, değerlerinizi ve görevinizi paylaşmanız gerekir. Dahası, ürün veya hizmetlerinizin kendileri için değerli olabileceği web sitesi ziyaretçilerine doğrudan iletişim kurmalıdır. Ek olarak, potansiyel müşterilere ilk tiklamada ihtiyaç duydukları şeyi vermek için ana sayfanızda şirketinizin, telefon numarasının ve e-postanın fiziksel bir adresini belirtmeniz gerekir. Bu yazıda, bir web sitesi için SEO'nun nasıl yapılacağını ve bir ana sayfayı optimize etmeyi tartışacağız.

how to do seo for my website

Ana sayfa arama motoru optimizasyonu

Anasayfa SEO, sitenizi arama motoru standartlarına göre ayarlamak için hazırlanmış bir prosedürdür. Siteniz doğru ayarlanmışsa ve kodlamada herhangi bir hata yapmıyorsa, ana sayfanız işletme adı ve markanızın sıralamasını yapacaktır. Bununla birlikte, marka adınız kullanıcıların arama kutusuna bir sorgu olarak eklediği anahtar kelimeyse, bu biraz farklı olur. Muhtemelen, site adınız için yüksek bir rekabet akışıyla karşılaşacaksınız.

Bununla birlikte, SEO durumunuzu nasıl artırabileceğiniz ve ana sayfanız üzerinden kaliteli trafiği çekebileceğiniz bir çok yol vardır. Kalite ve SEO dostu ana sayfanıza kalıcı bir izlenim bıraktığından emin olmak için basit talimatlarımızı takip etmeniz gerekiyor. Bu adımları izleyin ve her birini tamamladığınızdan emin olun..

Her şeyden önce, sayfa başlığının marka adınızı veya perakende ürünlerinize odaklandığından emin olun. Sitenizi açan bir kullanıcı, ilk bakışta ürünlerinizin veya hizmetlerin beklentilerini karşılayıp karşılamadığını anlamalıdır.

Markanızı vurgulamak ve unutulmaz kılmak için ana sayfanızın sol üst köşesine cazip ve tanınabilir bir logo ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kullanıcılara satın alma, sipariş verme veya abone olma konusunda net bir harekete geçirici mesajınız olduğundan emin olun.

Ana sayfanıza, gezinmenin ve kullanıcı dostu olmanızı maksimum kolaylaştıracak şekilde yapmanız gerekir, çünkü bu, sitenizin sayfalarındaki yolculuklarının ilk adımıdır. Bu nedenle, menünün iyi yapılandırılmış olduğundan emin olmanız gerekir ve ana sayfanızda gerekli tüm düğmeler vardır.

Site sıralamanızı iyileştirmek ve daha hedefli trafiği çekmek için ana sayfa tasarımınızı mobil cihazlara duyarlı yapmanız gerekir. 2015'ten bu yana önemli bir Google sıralama faktörü oldu, bu nedenle yüksek sıralameli tüm web siteleri mobil cihazlara uygun.

how to do seo

Meta açıklamalarınızın doldurulduğundan, USP'lerinden bahsedip potansiyel müşterileri sitenize çektiğinden emin olun.

Ana sayfanızın bağlantı sayısıyla birlikte sızmasını önlemek önerilir. Kullanıcıları birincil bilgilere odaklanmış tutmalı ve dikkatlerini dikkatini dağıtmamalıdır.

Ana sayfanızdaki içerik işletmenizle alakalı ve işletme değeri teklifinizi içermelidir. Web sitenizin ana sayfasına içerik üretirken, yalnızca satışa dönüşebilecek sitenize gelen kaliteli trafiği çekmek için en hedefli, uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanın. Üstelik, içeriğinizin taranmasını ve yapılandırılmasını kolaylaştırmanız gerekir. Bunu yapmak için madde işaretli listeler ve başlıklar uygulayabilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport