Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Uygulama SEO tanıtımının incelikleri nelerdir?

Çoğu kişi, mobil uygulama geliştiricilerinin milyarder olduğuna inanıyor. Bununla birlikte, bu inanç gerçeklerden çok uzaktır. Kendiniz bir mobil uygulama oluşturmak zor bir iştir. Bununla birlikte, etkili bir şekilde satmak daha da zor.

İlk olarak, web geliştiricileri genellikle mobil uygulama başlattıktan sonra Google mağazasına ekliyorlar. Ancak, soru bir sonraki aşamada ne yapılması gerektiğidir? İstatistiksel verilere göre, şu anda Google Play'de 2 milyondan fazla uygulama var. Doğrudan rakiplerin sayısı arasında görünür olabilmek zor. Google'da mobil uygulamanızı tanıtmak için, App Store Optimizasyonu adı verilen yöntemler grubunu izlemeniz gerekir. Bu araç, başlatıcılara ilk para kazanmalarını ve onları geliştirmeye devam etmelerini sağlamaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

seo promotion

Bu makalede, uygulama mağazası optimizasyon stratejileri ve SEO tanıtımıyla olan ilişkileri hakkında konuşacağız. Ayrıca, mobil uygulamanızı zenginleştirebilecek bazı önemli ipuçlarını tartışacağız.

App Store Optimizasyonu vs Arama Motoru Optimizasyonu

SEO veya arama motoru optimizasyonu SERP web sitesi sıralamalarını artırarak çevrimiçi marka görünürlüğünü artırmak için tasarlanmış web sitesi tanıtımının organik bir yoludur.

ASO veya uygulama mağazası optimizasyonu, anahtar kullanıcı sorgularına göre mağaza puanındaki konumlarını yükselterek mobil uygulama optimizasyonu işlemidir. Bu uygulama, bir uygulama sayfası görüntülemesinden sonra organik yüklemelerin sayısını artırmak üzere tasarlanmıştır.

Mobil uygulama süreci SEO tanıtım

App store optimizasyonu hem ücretsiz hem de ücretli olabilir..Bu alandaki birincil harcamalar çeşitli izleme hizmetleri ve grafik malzemeleri yazılımıyla ilgilidir. Ayrıca, SEO ajansları tarafından sağlanan uzman hizmetleri uygulayabilirsiniz. Bu durumda, mobil uygulamanızın SEO bütçelemesi tıklama başına ödeme reklamcılığına benzeyecektir. Ancak, söz etmeye değer, bu tanıtım yönteminin maliyet etkinliği daha yüksektir çünkü ASO etkinliklerinizi durdurmaya karar verirseniz bile, uygulama sayfanızın optimizasyonu organik arama trafiği getirir.

Uygulama yüklemelerinin sayısı, diğer trafik kanallarındaki çabaların yoğunluğuna bağlı olacaktır. Doğru bir dönüşüm oranı artışının elde edilmesinin tek yolu bir test yürütmektir. Gerçekten söylenecek, esaslı ASO faaliyetlerinden sonra kaç tane organik kurulum alacağınızı önceden söylemek oldukça karmaşıktır. Bununla birlikte, Google istatistiklerine göre, organik kurulumların yüzdesi ile ücretli olanların yüzdesi% 70 ila% 30 olarak derecelendirildi. Yani, bu% 70'lik bir şansınız olacak. Uygulama dönüşüm oranınızı çeşitli şekillerde etkileyebilirsiniz. Öncelikle, uygulama niş anahtar kelimelerinizden en alakalı anahtar kelimeleri seçerek ve bunları uygulama açıklaması içeriğiniz aracılığıyla doğru bir şekilde kullanarak seçerek. İkincisi, grafik uygulama öğelerinizi, uygulamanızın dönüşümünü doğrudan etkilediği şekilde ayarlamanız gerekir. Bu, organik kurulumunuzun büyümesinin Google mağaza arama sonuçlarındaki uygulama konumunuza ve arama terimlerinizin rekabet gücüne bağlı olabileceği anlamına gelir.

website seo promotion

Mobil uygulamanız için bir SEO tanıtımı yapmak için ipuçları:

  • Mağazanızın ana sayfasında veya kategori kataloğunda uygulamanızı özelleştirme;
  • Uygulamanızın açık ve ilgi çekici bir sunusu oluşturarak, uygulama açılış sayfasını birincil reklamcılık kaynağı olarak kullanın;
  • Uygulama bilincini artırmak için, çevrimiçi ürününüzle ilgili tüm ilgili ve çekici bilgileri yayınlamak için bir blog oluşturabilirsiniz;
  • Mobil uygulamanıza ayrılmış bir sosyal medya hesabı oluşturun ve onunla ilgili tüm değerli bilgileri takipçilerinizle paylaşın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport