Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Organik SEO yapmak istedim, ancak organik SEO tekniklerim çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

Organik SEO tekniklerinin nihai amacı organik trafikte istikrarlı ve uzun süreli ilerleme sağlamaktır. Doğru organik SEO teknikleri kullanıldığında, web sitenizin, doğrudan Google arama sonuçları listesinden (SERP'ler) web sayfalarınıza getirilen artan sayıda gerçek ziyaretçi görmesi gerektiği anlamına gelir. Ancak, kullandığınız organik SEO tekniklerinin trafikte daha fazla kazanç sağlamayı başaramadığında ne yapılması gerekiyor? Durum böyle olursa, aşağıda, kendiniz sorunla mücadele etmeye çalışmanız için kısa bir liste yer almaktadır.

organic seo techniques

Her şeyden önce, Google tarafından manuel ceza aldığından web sitenizi kontrol etmenizi öneririm. Çoğunlukla böyle bir cümle, Google Search Console'da bir bildirimle birlikte gönderildiğinden kolaylıkla test edilebilir. Web sayfalarınızın aslında (bazıları zayıf veya benzersiz olmayan içerik, spam veya gri şapka SEO şemalardan dolayı) bazı trafik kaybettiğinizde, bu sorunlarla ilgili en kısa sürede hızlı bir şekilde düzeltmen iyi olur.

Google'ın manuel cezalarından hâlâ net olduğunuza göre, web sitenizin trafiğindeki en ciddi düşüşe maruz kalan ana alanları incelemelisiniz. Bir yandan, böyle bir düşüş birikimli görünüyorsa, web sitenizin birkaç bölümünde yanlış kullandığınız belirli anahtar kelimeler veya anahtar sözcüklerle ilgili bir sorununuz olması muhtemel. Aksi takdirde, trafik damlası belirli bir web sayfasına bağlı görünüyorsa, o sayfanın bağlantılarını incelemeniz önerilir. Büyük olasılıkla organik SEO teknikleriniz, özellikle bazı geri bağlantılı ihlaller yoluyla, daha önce istikrarlı bir ilerleme sağlamadı.

Daha sonra, son iki veya üç ay boyunca meydana gelebilecek en son değişikliklerle birlikte web sitenizin rekabetini incelemelisiniz. Böyle bir durumun, ya başlamadan sonraki ilk dönemlerde ya da tipik bir rekabet seviyesinin en şiddetli olduğu yüksek teknoloji ya da yazılım geliştirme endüstrilerinde bulunmanız muhtemeldir. Öncelikle, en yakın rakiplerinizin başını çekmeyi başarabildikleri bölgelerde tam olarak görmek için ana anahtar kelimeler için mevcut arama konumlarınızı kontrol edin. Belki de kesinlikle daha iyi içerik veya daha kaliteli bağlantılar var mı? Bununla birlikte, burada olası en mantıklı sebebin oldukça basit olabileceğini unutmayın - rakipleriniz yakın zamanda kendi lider organik konumlarına hâkim olmak için kendi organik SEO tekniklerine yatırım yapmış olabilirler. Böyle bir şey olursa, rekabetinizi geçerli nişinizde kazanmak için daha başa dönük eylemler üzerinde önermenizi öneririm veya başka, daha spesifik uzun kuyruklu anahtar kelimeleri veya cümleleri seçmek için mantıklı bir şekilde derinlemesine anahtar kelime araştırmasına sahip olabilirsiniz. trafiğinizi geri kazanmaya başlayın.

organic seo

Sonuç olarak, mevcut organik SEO teknikleriniz başka sebeplerden dolayı buharı kaybedebilir. Sonuç olarak, rakipleriniz kendi amaçları olmaksızın öne geçebilirler. Bu şekilde, web sayfalarınıza geri dönüp bağlantı kurma ve yerinde içerikteki performanslarını bir kez daha incelemek önerilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport