Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Scrapping'i Scrapy ve BeautifulSoup ile Web'de Paylaşmak İçin Giriş Yapmak

Web kazıma, netten veri çıkarma işlemidir. Programcılar ve geliştiriciler, web sayfalarını indirmek ve onlardan veri çıkarmak için özel uygulamalar yazıyor. Bazen en iyi  web kazıma  teknikleri ve yazılımı iyi sonuçlar sağlayamaz. Bu nedenle, elle çok sayıda siteden veri elle çıkarmamız mümkün değildir. Böylece, çalışmalarımızı tamamlamak için BeautifulSoup ve Scrapy'ye ihtiyacımız var. BeautifulSoup (HTML ayrıştırıcı):

BeautifulSoup güçlü bir HTML ayrıştırıcısı gibi davranıyor. Bu Python paketi, açıklanmayan etiketler de dahil olmak üzere XML ve HTML belgelerinin ayrıştırılması için uygundur. Ayrıştırılmış sayfalar için ayrıştırma ağacı oluşturur ve HTML dosyalarından veri ayıklamak için kullanılabilir. BeautifulSoup, hem Python 2.6 hem de Python 3 için kullanılabilir. Oldukça uzun bir süre dolaşıyor ve aynı anda birden çok veri kazıma görevi yapabiliyor. Temelde HTML belgelerinden, PDF dosyalarından, görüntülerden ve video dosyalarından bilgi alır. BeautifulSoup for Python 3'ü yüklemek için, yalnızca belirli bir kod eklemeniz ve işinizi hemen yapmanız yeterlidir.

Bir URL almak ve HTML'yi çıkarmak için İstekler kitaplığını kullanabilirsiniz. Unutmamalısınız ki, dizgelerin biçiminde görünecektir. Ardından, BeautifulSoup'a HTML göndermeniz gerekir. Okunabilir bir biçime dönüştürür..Veriler tamamen kazınca çevrimdışı kullanımlar için doğrudan sabit diskinize indirebilirsiniz. Bazı web siteleri ve bloglar API'lar sağlar ve web belgelerine kolayca erişmek için bu API'ları kullanabilirsiniz.

Scrapy:

Scrapy web tarama ve veri kazıma görevleri için kullanılan ünlü bir çerçevedir. Bu Python kitaplığından faydalanabilmek için OpenSSL ve lxml'yi kurmanız gerekecek. Scrapy ile, hem temel hem de dinamik web sitelerinden verileri kolayca çıkarabilirsiniz. Başlamak için, bir URL'yi açmanız ve dizinlerin yerlerini değiştirmeniz yeterlidir. Kazınmış verilerin  kendi veritabanında saklandığından emin olmalısınız. Ayrıca saniye içinde sabit diskinize indirebilirsiniz. Scrapy, CSS ifadelerini ve XPath'ı destekler. HTML belgelerinin kolayca ayrıştırılmasına yardımcı olur.

Bu yazılım, belirli bir sayfanın veri kalıplarını otomatik olarak tanır, verileri kaydeder, gereksiz sözcükleri kaldırır ve gereksinimlerinize göre sıyırır. Scrapy, hem temel hem de dinamik sitelerden bilgi çıkarmak için kullanılabilir. Aynı zamanda,  verileri doğrudan API'lerden silmek için  kullanılır. Makinenin öğrenme teknolojisi ve bir dakika içinde yüzlerce web sayfasını kazıma yeteneği ile bilinir. 

BeautifulSoup ve Scrapy, işletmeler, programcılar, web geliştiricileri, serbest yazarlar, webmasterlar, gazeteciler ve araştırmacılar için uygundur. Bu Python çerçevelerinden faydalanabilmek için temel programlama becerilerine sahip olmanız yeterlidir. Programlama veya kodlama bilgileriniz yoksa, Scrapy'yi sabit diskinize indirebilir ve anında yükleyebilirsiniz. Etkinleştirildiğinde, bu araç çok sayıda web sayfasından bilgi çıkarır ve verileri manuel olarak silmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca programlama becerilerine sahip olmanıza da gerek yoktur.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport