Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon satıcısı listesinin işletme gelişimini nasıl etkileyebilir?

Amazon Satıcı derecesi veya BSR, günlük olarak hesaplanan ve ürünün son satış sayısına işaret eden önemli bir satış metriğidir. Ürün ayrıntıları bölümüne doğru ilerlerseniz çoğu ürün sayfasında bulunabilir.

Ürünün satış sıralaması, söz konusu öğe için yapılan son fırsatların sayısına göre hesaplanır ve aynı kategorideki ilgili ürünlere göre diğer tarihsel satış verilerini de dikkate alır. Bununla birlikte, bir ürünün sıralaması pazar nişine göre değişebilir, çünkü her mağaza kendine göre farklı bir pazarı temsil eder. 

Tarihsel ürün verilerine ek olarak Amazon, ürünün potansiyel başarısını hesaba katarak Amazon satıcının sıralamasına itiyor. Bu yüzden kısa bir süre önce piyasaya sürülen ürün, birkaç yıl önce piyasaya sürülen bir ürüne göre daha yüksek bir sıralamaya sahip olabilir. Yani, Amazon Satıcı sıra listesi genel ürün satışının iyi bir göstergesi iken belli bir ürünün diğer benzer ürünler arasında ne kadar iyi satıldığını açıkça göstermemelidir.

Amazon, aynı alt kategori içindeki diğer ürünlerle ilgili olarak üst düzey bir konuma sahip olduğu ve bir ürün sayfasındaki öğenin sıralamasını sergileyen birkaç birincil kategoriyi tanımlar.

Daha önce de belirttiğim gibi, Amazon, bir ürünün En Çok Satan Sıralamasını belirlemek için yalnızca yeni ve tarihsel satışları hesaba katıyor. Gözden geçirme sayısını, listeleme kalitesini, görüntüleri vb. Kabul etmez. Bununla birlikte, ürünün Satış Sıralaması üzerinde ani bir etkisi yoktur..Son zamanlarda endüstri araştırmacıları, satışları artırmak ile bir sıralamada iyileşme yapmak arasında gecikme olduğunu gösteriyor. Bu gerçek, saatlik olarak tam olarak kaç tane ürün sıralamasının hesaplandığına dair tartışmalara neden oldu.

Amazon'un En Çok Satan Sıralaması nasıl hesaplanır?

BSR, bir ürünün aynı kategorideki diğer ürünlere kıyasla iyi fırsatlar sayısının hesaplanmasıdır.

Genel olarak, bir kategorideki en çok satan ürünlerin o kategorideki en yüksek BSR değeri olacaktır. Bir kategorideki ikinci en çok satan ürün, daha sonra bu sınıfta 2 BSR'ye sahip olacaktır.

Amazon, ürünün en iyi satıcı sıralamasını hesaplamanın net talimatlarını sağlamıyor. Dolayısıyla, nasıl çalıştığını anlamak için muazzam miktarda veriyi analiz ettik. Peki, burada ne elde ediyoruz:

  • En Çok Satılan Hesaplama esas olarak son satışlara dayanmaktadır;
  • BSR her 12 saatte bir güncelleme yapar (ödeme, piyasanın BSR'sini güncelleyerek Amazon'a nispeten ne zaman temizlediğine bağlıdır);
  • Neredeyse aynı Best Seller Sıralamasına sahip ürünler farklı satışlara sahip olabilir;
  • Son dönemde piyasaya sunulan Amazon ürünleri herhangi bir satışla Amazon Best Seller Rank'a sahip olamaz;
  • BSR siparişe bağımlıdır ve üniteden bağımsızdır;
  • En Çok Satanlar Sıralaması, tek bir satışta alt sıralarda yüzlerce salıncak olabilir.

Sonuç olarak, Amazon satıcı sınıf listesinin hem bir ürünün son zamanlarda ne kadar iyi satıldığına hem de son birkaç saat içinde ne kadar iyi satıldığına dair bir gösterge olabileceğini belirtmek isterim.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport