Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Kazıyıcı Chrome Uzantısı Nasıl Kullanılır?

Net üzerinden çok miktarda veri var. Doğrudan bir siteden kullanılabilir bir veritabanına veri kopyalamaya çalışmak emek yoğun bir süreç olabilir. Bu nedenle, web'lerden veri ayıklamak için bir web kazıma yöntemi kullanarak zaman, enerji ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Web Veri Kazanma ya da Web Hasat olarak da bilinen Web kazıyıcı, sitelerden veri çıkarmak için botlar kullanmanın bir işlemidir. Web kazıyıcılar bir sitede gezinin, içeriğini değerlendirin ve çekip bir elektronik tabloya veya veritabanına yerleştirin.

Piyasada bulunan çok miktarda  ağ kazıma aleti  vardır, ancak oldukça pahalı ve teknik olmayan meraklı insanlar için kullanımı kolay değildir. Bununla birlikte, Web Kazıyıcı Chrome Uzantısı ücretsiz ve kullanımı kolaydır. Bu uzantıyla, işlemin ortasında işlemi durdurabilirsiniz.

Web Kazıyıcı Chrome Eklentisi yazılımını Google Chrome Web Mağazasından indirebilirsiniz. Tek dezavantajı, siteyi manuel olarak silmek zorunda kalmanızdır ve kolay bir işlem değildir. Ayrıca, programlı olarak düzenli aralıklarla kazıma yapamazsınız.

Web Kazıyıcı Chrome Uzantısı Kurulumu

  • Web Kazıyıcı Krom Yükseltme;
  • Chrome Web Mağazası'nı ziyaret edin ve Web Kazıyıcı Uzantısı'nı arayın;
  • Chrome'a aracı ekleyin;
  • Şimdi başlatmaya hazırsınız  Chrome tarayıcınızı kullanarak siteleri kazıyın .

Sıyırıcı kurulduktan sonra Google Chrome geliştirici araçlarını açmak için F12'ye basın. Alternatif olarak, ekranı sağ tıklayıp "İnceleyin" öğesini seçin Geliştirici Araçlarını açtıktan sonra "Web Kazıyıcı" adlı bir sekme görürsünüz.

Şimdi bunu canlı bir web sayfasında nasıl kullanacağınızı öğrenelim. Awesomegifs web sitesini hurdaya çıkarmak ve içeriği ve veriyi buradan çıkarmak için siteyi açın.Sorunu açın İlk gördüğünüz şey nedir? Resimler yavaşça yüklenmiş değil mi?

Bir web sayfasını açtığınızda, gif'i resim URL'leri. isimler eşleşen CSS selektörünü tanımlamanız gerektiği anlamına gelir. Web sitesinin görüntüleri yaklaşık 130 sayfadır; ve sayfalar arasında geçiş yapmak için şu anda 125 olan sayfanın numarasını değiştirmeniz gerekiyor. Bunu yapmanın en kolay yolu yeni bir site haritası oluşturmak ve Başlangıç URL'si alanını eklemektir. Bu şekilde, Web Kazıyıcıdan URL'yi sürekli açması, böylece sürecin son değerini artırması istenir. İlk sayfa, ikinci sayfa ve üçüncü sayfayı 125. Sayfaya gelene kadar açacaktır.

Sürtünmeyi başlatmak için, site haritası sekmesini açın ve "Kazıyın" ı tıklayın. Araç, gerekli verileri silmeye başlayacaktır. Ortada sıyırma işlemini durdurmak istiyorsanız, Pencereyi kapatın ve ayıklanan verileri bir CSV dosyasına aktarmak için site haritası sekmesine gidin.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport