Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Google sonuç sayfası nedir?

Günümüzde sayısal arama endüstrisi, muhtemelen her gün gerekli olan herhangi bir ürün veya hizmeti bulabildiğimiz, küresel bir reklam panosunu başarıyla geliştirdi. Ve çoğumuz, Google'ın sonuçlar sayfası olarak da bilinen sektör devi tarafından böyle bir reklam panosuna ya da daha hassas olmak için Arama Motoru Sonuç Sayfası'na (SERP) aşinayız.

google results page

Bununla birlikte, aslında, Google sonuç sayfaları, bir arama talebine cevap veren yanıtların bulunduğu bir sayfadan (başka türlü, anahtar kelime sorgusu) kesinlikle daha kapsamlı bir şeydir. Sade İngilizce olarak koyduğunuzda, herkes için sayısız fırsatla dolu bir altın maden oluyor: ortalama kullanıcılar, servis sağlayıcılar, üreticiler, perakendeciler, tüccarlar ve benzerleri. Her ne kadar bu büyük fırsatların doğru bir şekilde kullanılabilmesi için, bu büyük oyunun temel kurallarını anlamalıyız. Yani burada Google arama sayfası düzeni, her modern pazarlamacının kullandığı bir çok avantaja ve farklı araca sahiptir.

Peki, SERP'yi güncel tutmaya devam etmek için neler biliyoruz? Google sonuç sayfasının ana üç bileşenini görelim:

  1. Ücretli arama sonuçları (PPC reklamcılığı)
  2. Yerel arama sonuçları (Google My Business)
  3. Organik arama Ücretli arama, aksi takdirde tıklama başı ödeme reklamcılık, SERP'lerin üst kısmındaki özel bölümde görünen ücretli çevrimiçi promosyon için bilinir.

Ücretli arama

Bir taraftan Google'ın ücretli araştırması, merak eden her kullanıcı için hemen hemen bir çözüm sağlayabilir. Öte yandan, ücretli arama, işletme sahipleri için iyi bir YG sağlar. Elbette, dijital tanıtım kampanyalarının doğru yönetildiği göz önüne alındığında..Ücretli arama ağı reklamları Google AdWords'te manuel olarak başlatılabilir ve ayarlanabilir. Ayrıca, Google aramada tıklama başına ödeme yapma için iki temel araç vardır:

Orijinal PPC metin reklamları her zaman Google sonuç sayfasında "Reklam" kısaltması taşıyan yeşil renkli bir simge ile gösterilir; böylece bunlar şu şekilde tanımlanabilir: reklamları.

Google'ın yaptığı alışveriş reklamları, sonuç sayfasının sağ tarafında veya SERP'nin üst sıralarında olmak üzere iki farklı şekilde görünebilir. Alışveriş reklamları her zaman "pazarlamacılar" tarafından kolaylıkla doğrulanabilmesi için "Sponsorlu" etiketi ile görüntülenir.

 Yerel arama 

Yerel arama sonuçları, kullanıcı yakınlarda sunulan herhangi bir el ürün veya hizmetini aradığında yaygın olarak görüntülenir. Yerel sonuçlar normal olarak iki farklı yolla gösterilir - yerel pakete giriş (üç işletme listesiyle desteklenen bir harita pasajı) veya Bilgi Grafiği listeleme (tüm yerel işletmelerde tüm verilerle birlikte bir anlık görüntü). Organik arama sonuçları tamamen doğal sonuçlarıyla sıralanır ve kullanıcıların alakalarına göre sıralanır ve listelenir.

seo resultsGoogle'ın yazım çubuğuna eklediğinizde arama isteği sorgusu. Bu şekilde, organik arama listeleri (en azından doğrudan ödenmemiş) sıralamayla ilgili nihai bir karar vermek için kapsamlı bir değerlendirme için Google'ın gelişmiş arama algoritması tarafından kullanılan 200'den fazla sıralama faktörü ile uyum içinde sıralanır.

Tüm bu sıralama faktörleri Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) geniş bir konsepti tarafından kontrol edilir. En yaygın olarak, SEO'nun ana çabası, web sitesine daha fazla organik trafik kazandırmaya, ödenmemiş arama sonuçları için çevrimiçi görünürlüğünü artırmaya odaklanmıştır. Bunu yapmak, SEO'nun küresel hedefi, hem arama motorları hem de canlı kullanıcılar tarafından kolayca anlaşılacak olan web sayfalarını oluşturmak, kurmak ve korumak için aynı kalır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport